Elkezdtem az új életem. (beszélgetés)
Emlékeim szerint a No.saltynál találtam. Reszelt alma, nyers, reszelt cékla, lilahagyma volt benn, ill. joghurt vagy kefir, só, bors, édesítőszer. Nagyjából ez volt a recept. És "almás céklasaláta" volt talán a neve.
De te biztosan saját kútfőből is össze tudsz dobni egy neked tetsző változatot.
Szívesen:-) Majd írd meg légyszi, hogy ízlett-e.
Még szoktam úgy is, hogy salátához reszelek céklát. A többi összetevő (saláta, uborka, répa, sörretek, stb.) között nagyon jó, joghurtos öntettel.
Majdnem én is retket vettem a cékla helyett, de szólt a csaj, hogy tévedésbe ne essek.
Egyébként a nyers céklát felszeltem mint a szalma krumplit és vegyes párolt serpenyős zöldségbe raktam bele (karalábéval, répával egyszerre puhul), nagyon finom, érdemes kipróbálni!
De ha nem ismerem meg a céklát és mást veszek helyette?
Igaz, a boltban is egy rekeszben voltak, egyforma sárosan, a retek meg a cékla.
A vaj maradéka a köpülés után.
Eredetileg a tévében láttam, a két angol fiatalember, pék az egyik, hentes a másik. Ott a vaj köpüléssel kezdték.
Nem, eredetileg tönkölyliszttel van, és nem vízzel, hanem íróval.
Én általában a lecsöpögtetett joghurt savójával csinálom.
Most a zabliszttel próbáltam, nem lett jó.
Hogyan csinalod csak liszt sütőpor viz. Sütni
és kesz
.
Új év új lehetőségek.Boldogabbat mindenkinek és sikeresebbeket!
Ti megfogadtatok valamit?Én elfelejtettem fogadkozni.
Ami késik az nem múlik.Az idén megpróbálok jobban vigyázni az egészségemre és a testsúlyomra.
Hát nem tudom. Gyakorlatilag új élet kezdődik 4 helyett 3-man maradtunk.
Elvileg holnaptól (ej mindig holnap kezdődik az a fránya fogyókúra 😂) ismét tudatosabban próbálok enni (ahogy a buksza engedi) hogy lemenjen pár kiló.
Aztan meglátjuk így lesz e vagy tojok bele
Kösz az ötletet, mert a céklát amúgy én sem szeretem. Sem a főtt céklát savanyúságként, illetve egyszer próbáltam nyersen az almás céklasalátát, ami aznap még ízlett is, de másnapra már nagyon előjött a cékla földes íze, úgyhogy azt is passzoltak.
A torma viszont lehet, hogy elnyomja kicsit.
Hagymát nem szoktál tenni hozzá? Bár gondolom, írtad volna, ha igen...😀
Szia!
A céklát én nyersen úgy szoktam, hogy megpucolom, lereszelem, egy sárgarépát is. Majd teszek hozzá ecetes tormát, egy v. több evőkanálnyi, ízlés zerint mennyiségtől függően.
Jól összekeverem és hűtőben hagyom összeérni az ízeket. Másnapra már jó, egy hétig is eláll.
Húspkhoz nagyon finom.
Idekeveredtem, megnéztem :)
Klassz recept, ki fogom próbálni. Egyedüli kételkedésem csak annyi, hogy nekem az eritritet még nem sikerült ledarálni. Az alulpörgetős kávédarálóba tettem, de nem viszi. Pontosan ugyanúgy veszem ki, ahogyan beletettem... xilitet simán porrá őrli. Ebből viszont nem szabad sokat használni, kész csömör.
Esetleg meg lehet próbálni a folyadékokban feloldani.
További ajánlott fórumok:
- Kicsit elkezdtem pánikolni a háborús helyzetek miatt. Nem...
- Normális az, hogy elkezdtem tornazni naponta 45 percet és emelkedik a súlyom?
- Csokifüggőség?! Elkezdtem a 90 napost, de nem bírom a csokit letenni... a krómot is elkezdtem szedni 3 napja.
- Fogamzásgátlót szedek 1.5 éve kb. 1 hónapja elkezdtem vérezni, de még volt 7 szem a gyógyszerből ....
- Lehet, hogy még csak ma kellett volna elkezdenem a 2. csomagot de én tegnap már elkezdtem. Lehet következménye?
- Sziasztok! 100 kg vagyok, igazi körte alkat, elkezdtem fogyizni, milyen tornát ajánlatok?