Ekcéma! Kérlek segítsetek! (beszélgetés)
Az ekcéma oka legtöbbször az étkezésben keresendő.
Száraz bőr - lisztérzékenység
Nedvedző bőr - tejérzékenység
Ezek a legfőbb okozók, de lehet más is.
Vitamin és ásványi anyag hiány is.
Nálunk a vércsoport szerinti étrend vált be, de elég elkerülni a gyanús ételeket.Fontos a megfigyelés.
Az allergia vizsgálat ezeket nem szűri ki, mert ez intolerancia.
Igaz, nekem pl. nikkeltől jön elő, magyarán ha bizsu ékszereket hordok, vagy sűrűn fogom a kilincseket, vagy evőeszközöket amin nincs "fogat".
De simán a hidegtől is kijöhet, vagy a száraztól.
nekem gyenge volt...még a kislányomnak is 5 évesen...a diprosalic sokkal jobb, de tényleg veszélyes...
folyton kenni kell a bőrt, ilyenkor télen pláne...plusz nem ártana egy allergiateszt a 19 éves lánynak
Protopic kenőcs,és fördőkrém.
a kisfiamnak most irták fel és nagyon jó!
a diprosaliccal csak óvatosan!!!
a bőrgyógyász mondta, hogy rendszeres és nagyobb testfelületen használva évekkel később elsorvadhat a bőr, ez azért gáz 19 évesen még...külön figyelmeztetett a diprosalicra, hogy azt csak a végső végső esetében, és akkor is csak inkább kiegészítőként.
Kedves Fórumozó!
Mindenképp bőrgyógyász.
Utána minden téren odafigyelni.
Atópiás bőrre ehhez illő bőrápolók, kevert mosakodókrém, vagy pl. Babé -val fürödni, ez olajos, jó a bőrnek.
Mindenképp zsírosítani kell.
amióta az eszemet tudom ekcémás voltam! felnőttként egyre rosszabb lett, már volt, hogy az egész testem tiszta csalánkiütészserű volt, és mindenhol folyton vakaróztam.. iszonyú volt... semmi nem segített, amikre allergiás voltam, azokat kiiktattuk, de az sem segített (atópiás dermatitis= hajlam, vagyis fingjuk nincs mitől jön ki)....
egy dolog segített 26 éves koromban: totális tejmentes diéta fél évig... baromi szigorúan csak olyan ételeket ettem, amik tej és tojásmentesek, tejtermékek sem lehettek az összetevők közt sem!!!!(vagyis pl olyan tészta, ami vajjal készült vagy ilyemsi) fél év.. brutál... de bevált, azóta elmúlt minden! mostanában megint sok tejet iszom, és sajna megint jön elő egy-két dolog, de messze nem annyira durva, mint régen volt...
Hali!
Kisgyermekkorom óta ekcémás vagyok (már harmadik X-ben járok)..
Semmi csodaszer..fürdetőkenőcs (hidratáló krém) a fürdéshez, tényleg az van ráírva, doki felírja receptre.
Fürdősó pl: Sárvári, vagy holt tengeri..(nem minden alkalomra, időnként)
Szigorúan illatanyag, és szinezék mentes cuccok (ne gondoljatok drága holmikra) sok dolgot DM, Rossman is forgalmaz..
Ha tudtok vízlágyítót kötni a csapra, az iagzán jó..
Az én fiamnál az Exxema kenőcs, és a Babé termékei váltak be.
Az a gáz, hogy a bőrgyógyászok felírják a szteroidos krémet, és részükről oké.
Ismerek egy kislányt, akinek az egész teste ekcémás. Az anyukája bőrgyógyász, és már ő sem tudott vele mit kezdeni, elvitte egy homeopátiára specializálódott orvoshoz, és most nagyon szép a bőre.
Diólevéltea sokféle bőrbetegségre jó. (Én pl. ezzel mosok hajat, hajproblémákra is jó!)
Vagy mézglicerines szappan, sok kisbabának elmulasztotta az ekcémáját.
Kis sógornőm 19 éves és kb 4 éves kora óta ekcémában szenved.A hajtőnél, fejbőrön ,könyökön,lábon.
Rettenetesen szenved tőle néha azt kérdezi, hogy miért is született ő ilyennek.Utálja magát.
Ha tudtok valami gyógymódot irjatok.
Sok mindent kipróbáltak már-öko termékek mindenféle drága szerek.
További ajánlott fórumok:
- 2 gyerekes Anyukák, segítsetek gondolkodni, kérlek!
- Kérlek segítsetek rajtam!
- SOS, kérlek segítsetek, hol keressem a cicám?
- Kérlek segítsetek, van egy kolléganőnk aki nagyon kövér és nagyon büdös a szaga annyira kellemetlen nekünk. Hogyan tudnám közölni vele?
- Kérlek segitsetek! Nővéremnek 38.7'C-os láza van és nagyon görcsöl a hasa! Mivel lehetne csillapitani a görcsöket? Valamilyen házi módszer?
- Azonnali felmondás (jogászok, kérlek, segítsetek!)