Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Egy kis romantika.../szerelmes dalok, versek, regények/ fórum

Egy kis romantika.../szerelmes dalok, versek, regények/ (fórumjáték)

❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯
2013. ápr. 7. 14:58
"Házasodjunk össze! És gyereket is akarok. És veled akarok megöregedni. Veszekedni. Elviselni egymást. Szeretni. Ott akarok lenni melletted, ha gyötörnek éjszaka az emlékeid és szükséged van rám. És felébredni reggel az emlékeimmel, és olyasvalakivel megosztani, aki nem fordul el tőlem azért, mert azt hiszi, hogy az élet csupa napsütés. Olyan társ kell, aki nem fél, hogy a végsőkig próbára tegyen."
2013. ápr. 7. 14:57

"Ez a legnyomorultabb érzés. Mikor hiányzik valaki. Körülnézel, nem érted. Kinyújtod kezed, egy pohár vizet keresel tétova mozdulattal, egy könyvet. Minden a helyén van életedben, a tárgyak, a személyek, a megszokott időbeosztás, a világhoz való viszonyod nem változott. Csak éppen hiányzik valami. ...S ha nagyon pontos és figyelmes leszel, ha idejében kelsz és későn fekszel, ha sokat vagy emberek között, ha elutazol ide vagy oda, ha belépsz bizonyos helyiségekbe, végül találkozol azzal, aki vár. Természetesen tudod, hogy ez a reménykedés egészen gyermekes. Már csak a világ végtelen esélyeiben bízol. Hol keressed? S aztán, ha megtaláltad, mit mondjál neki?... És mégis várod."

(Márai Sándor)

2013. ápr. 7. 14:57

"A szerelem túl van minden okoskodáson - felül áll minden értelmen. A szerelem fenn lakozik valahol a hegyormokon, magasan az értelem lapályai fölött. A lét önmaga fölé emelkedik a szerelemben, olyan magaslatokra, ahová csak ritkán jut el az ember. Az emberi szervezet a szerelemben jut el legfőbb céljának megvalósulásához, és ezért a szerelemmel nem szabad vitába bocsátkozni, hanem úgy kell elfogadni, mint az élet legnagyobb ajándékát."

(Jack London)

2013. ápr. 7. 14:57

"A szerelemben nincsen sem szégyenkezés, sem tartózkodás, a szerelem két ember közös tulajdona, akik közt nincs semmiféle korlát vagy büszkeség, mert ami az egyikkel történik, az történik a másikkal is, mert minden érzésük, minden mozdulatuk, testük és lelkük minden rezzenése közös."

(Daphne du Maurier)

2013. ápr. 7. 14:57
"Csupán egy századmásodpercig habozik. Előrébb hajol és rátapasztja a száját a számra. Kikapcsolódik az egész világ, eltűnik a hold, az eső, az ég, felszívódnak az utcák is a semmiben. Csak ketten létezünk a sötétségben, élve, létezve, elevenen."
2013. ápr. 7. 14:57
"Szerelmes lenni valakibe, aki még azt sem tudja, hogy létezel, nem a legrosszabb dolog a világon. Ami azt illeti, épp ellenkezőleg. Olyan, mint amikor az ember bead egy dolgozatot, ami tutira egyes, de egy ideig még nem javítják ki - az a fajta nyugalom, amikor még nem utasítottak vissza, de tudod, hogy hamarosan be fog következni."
2013. ápr. 7. 14:56
"Valóban úgy érzem, hogy nagyon szeretlek. Pillanatnyilag nem tudom elképzelni az életemet nélküled. Csak azt nem tudom, hogy ugyanígy érzek-e majd három hónap múlva is. Ez az, amit te sem tudhatsz."
2013. ápr. 7. 14:56
"Lehetséges, hogy szeressenek bennünket olyannak, amilyenek vagyunk, bármilyen szégyenletes titkok és bármilyen sötét árnyak rejlenek is a múltunkban, és a szerelemben el lehet dobni a maszkokat és az álarcokat."
2013. ápr. 7. 14:56

"Ő a részem. Nélküle üres az ágy, ízetlen az étel, unalmas a film. Tudok mással nevetni, mással enni, mással szeretkezni, de vele vagyok otthon, bárhol is legyünk a világban. Belém égett az arca, vele vagyok egész. Hozzá vagyok kötve, valami láthatatlan szállal, jó erősen. És bár ő megkíván, megosztja velem a gondolatait, az ételét, a pénzét, tudja, hogy elviselem balgaságait, mégis megtagad. Én ebbe belehalok."

(Adamkó Fanni)

2013. ápr. 7. 14:56
"Édes szavak. Csalóka enyhet adó balzsam. Segítség, szerelem, összetartozás, visszatérés - szavak, édes szavak. Egy-egy szó, semmi több. Milyen sok szó van arra, ami pedig olyan egyszerű: két test vad, félelmetes erejű varázsa! A fantáziának, a hazugságnak, az érzéseknek és az öncsalásnak micsoda szivárványa ível fölötte! Lám, ő is itt áll a búcsú éjszakáján, nyugodtan, a sötétségben, hagyja, hadd hulljon az édes szavak permetező esője, pedig valójában minden szó ugyanazt jelenti: búcsú, búcsú, búcsú. Ha már beszélni kell róla, akkor úgyis vége."
2013. ápr. 7. 14:56
"Nyugalmas állapotban a szerelem elveszíti körvonalait, vonásai elmosódnak: nem is tudjuk, valóban vele van-e dolgunk. Összeveszés vagy megcsalás kell ahhoz, hogy felismerjük arculatát, és tisztán lássunk benne. Csakis akkor csinálhatjuk meg a mérleget, és állapíthatjuk meg, vajon továbbra is ragaszkodunk-e egymáshoz, vagy gyűlöljük egymást, vagy pedig közömbösek lettünk egymás iránt."
2013. ápr. 7. 14:55
"Az egész életedet eltöltheted mihaszna, légből kapott képzelgésekkel! Ha egy szerelem viszonzatlan, ott csak kérdések vannak, válaszok nem. Nem élhetsz úgy, hogy a végtelenségig vársz ezekre a válaszokra!"
2013. ápr. 7. 14:55

"Kell. Ma még kell. Holnap is. Egy hét múlva is. Egy hónap után is talán, de ha egy reggel úgy ébredek, hogy már nem kell... Akkor mihez kezdjek? Akkor hogyan szabaduljak meg tőle? Amikor már én kellek neki jobban, mint ő énnekem!... Most, amikor ő bizonytalan, most kell határozottnak lennem. Most, magammal szemben. Mert egy hónap múlva már ővele szemben kellene erősnek lennem. Megbántani, megalázni, vérig sérteni, hogy elmenjen."

(Szilvási Lajos)

2013. ápr. 7. 14:55

"Mintha mindenütt, ahol érintettem, átlüktetett volna a szíve a bőrén. Imbolygott körülöttünk a tér, hiszen nem mi imbolyogtunk benne. Mozdulatlanul, egymás szorításába nyűgözve álltunk. Szelídítgette a két gyöngéd ajkával a szájam, kényeztessem én is az enyémmel az övét."

(Szilvási Lajos)

2013. ápr. 7. 14:55

"A hűségemmel üzenem a kedvesemnek, hogy többet ér másoknál, hogy számomra az egyetlen, csakis őrá vágyom. (...) És ha a másik nem is tudja, hogy hűséges vagyok hozzá? Mit jelent hűségesnek lenni valakihez, aki arról mit sem tud? Ez esetben a hűség saját magamhoz való viszonyulás. Valami, amit önmagamért cselekszem."

(Francesco Alberoni)

2013. ápr. 7. 14:55

"Nemrég még csak néma tekintetekben nyilvánult a szerelem, olyanok voltak e tekintetek, mintha milliárd hangya mászkálna az ember testén; égetők, de tüzük édes zsibongást okoz; azután a kézérintés jött, a "költészet kapcsa", kéz kezet fog, mintha két puha fészek tapadna egymáshoz... milyen csodálatos villanysodrony szívtől szívhez. Most már a csókoknál vannak. A mama a másik szobában (...), akkor aztán meg van engedve a lopás. Hiszen a szerelem maga lánc, s ha már valaki úgyis láncon van, hadd legyen legalább igazi tolvaj."

(Mikszáth Kálmán)

2013. ápr. 7. 14:54

"Ha képes vagy szárnyakat növeszteni és repülni egy nőért/férfiért, akkor szerelmes vagy. Ha nem vagy képes szárnyakat növeszteni és repülni, akkor legfeljebb csak bebeszéled magadnak, hogy szerelmes vagy."

(Tomori Gábor)

2013. ápr. 7. 14:54

"Elrabollak és magammal viszlek! Harcolni fogok veled, teérted. Legyőzök mindent, meglátod, leküzdöm a nehézségeket, és nem adlak senkinek és semminek!"

(Wladyslaw Stanislaw Reymont)

2013. ápr. 7. 14:54
"A nyári szerelmek mindig véget érnek. Ez íratlan szabály volt. Mint egyes növények vagy rovarok, akik nem tudják túlélni azt az évszakot. Azt gondoltam, hogy mi mások vagyunk. Mások is voltunk, de nem úgy, ahogy én gondoltam. Őszintén hittem benne, hogy soha nem fogjuk elengedni egymást."
2013. ápr. 7. 14:54
"Egy másodpercig azon tűnődtem, hogy ha megcsókolnám, az vajon megtörné-e a varázst, amely körülvesz bennünket, de már túl késő lett volna megállni félúton. Amikor az ajka az ajkamhoz ért, tudtam, hogy ha száz évig élnék, és a világ minden országát bejárnám, akkor sem élhetnék át semmi ahhoz foghatót, mint amikor először megcsókoltam álmaim asszonyát, akit, tudtam, örökké szeretni fogok."
2013. ápr. 7. 08:40

Zséda: Legyen úgy!


Lobogását szemednek látom én,

robogását akaratodnak érzem én.

Szavaidban lüktet a száguldás,

igen értem én.

De, ha lehagy a tested,

néma marad bennem ez a költemény.


S hiába minden szó, a vágy egy pillangó.

Ha nem vigyázol rá, tudod, messze száll.


Legyen úgy, hogy a vágy ideérjen,

Te csak engedd, jöjjön el értem,

hogy egészen felemésszen az a lobbanás.

Legyen úgy, hogy jókor kérsz el,

legyen úgy, hogy engem is érzel,

s hoz a vágy még tűzijáték ragyogást.


Lebegését követed-e, hogy merre jár?

Remegését ismered-e, hogy rátalálj?


Hiába minden szó, a vágy egy pillangó.

Ha nem vigyázol rá, tudod, messze száll.


Legyen úgy, hogy a vágy ideérjen,

Te csak engedd, jöjjön el értem,

hogy egészen felemésszen az a lobbanás.

Legyen úgy, hogy jókor kérsz el,

legyen úgy, hogy engem is érzel,

s hoz a vágy még tűzijáték ragyogást.


Velem az érintésben,

szabadító ölelésben,

velem a lélegzetben ott legyél.

Velem a forró lázban,

velem a vak zuhanásban,

velem a szív hangjában te legyél.


Legyen úgy, hogy jókor kérsz el,

legyen úgy, hogy engem is érzel,

s hoz a vágy még tűzijáték ragyogást.

Legyen úgy, hogy jókor kérsz el,

legyen úgy, hogy engem is érzel,

s hoz a vágy még tűzijáték ragyogást.

2895. korall44
2013. ápr. 6. 17:38

A szerelem a lélek selyme,

a szív bársonyvirága,

melynek magvát minden szívben

elültette a teremtés,

de amely csak minden ezredik szívében

érik meg igazán pompázó virággá.

Rabindranath Tagore

2013. ápr. 6. 16:34

Játék


Életünk egy játék, hogy boldogabbnak látszunk

Sokszor csak a látszat, mert könnyek között játszunk

Eljátsszuk, hogy vidám, s boldogabbak vagyunk

De éjjel a párnánkon, sok könnyet ott hagyunk


Játék az életünk, de túl komolyan vesszük

Az élet fintorával, gyakran ellenkezünk...

Bár tudjuk, hogy csak játék, bele is pusztulunk

Az élet színpadáról, majd csendesen elmúlunk...


Játsszunk éjjel-nappal, közben álmodozunk

Sokszor könnyek között, vígan ábrándozunk

Amikor szeretünk, oly boldogok vagyunk

De mikor menni kell, mindent hátrahagyunk


Játék az életed, mégis sokat szenvedsz

Sokszor sírunk együtt, de néha reménykedhetsz

Láthatsz egy szebb jövőt, hogyha hiszel benne

Csak nyisd ki a szívedet, akkor teljesülne...


Játszd el a szereped, hogy boldogságod várod

Néha nagyon szenvedsz, mert élethűen játszod

De minden könnycseppedben, meglátom a szíved

Hidd a boldogságot,...úgy, ahogy reméled

2013. ápr. 6. 16:34

Lekéstem...


Lekéstem bárhonnan, de inkább mindenhonnan

Elkések szüntelen, csak ne lennék hontalan

Elkéstem örülni, és oly sok csodás dolgot

A nevem szólították, pedig nem is volt ott...


Lekéstem titkokat, és a szivárványom

Néha megölelném, édes kicsi lányom

Lekéstem órákat, mik oly fontosak voltak

Soha nem tér vissza, a szívembe nyilallnak


Lekéstem mosolyod, pedig igyekeztem

Lekéstem a szíved, ezért is szenvedtem

Lekéstem a vágyat, ami hozzád elvisz

Marcangol a bánat, nem tudom hová visz...


Elkéstem a gyönyört, mit megoszthattál volna

Egyedül csak velem térnél nyugovóra

De cudarul elkéstem, én a balga ember

Fojtogat a bánat, küzdök könnyeimmel...


Lekéstem az órát, míg boldogabb lehettem

Szembe jött szerencsém, de arról is lekéstem

Lekéstem világot, hol csak mosolyognék...

Hol nem gyűlölködnék, tisztán csak szeretnék...


Elkéstem életem, lekéstem szerelmed

Bottal üthetem már, az eltűnő éveket

Lekéstem sok szépet, és a boldogságom

Vajon lekésem e, nyomorult halálom?...

2013. ápr. 6. 16:34
"A valóságban egy szerelemnek lehetségesnek kell lennie. Lehet, hogy nem talál azonnal viszonzásra, de csak akkor képes életben maradni, ha legalább van rá remény - bármilyen távoli is -, hogy meghódíthatjuk a szeretett lényt."
2013. ápr. 6. 16:33
"Mindenütt a szerelmet kell keresnünk, és vállalnunk kell, hogy esetleg órákig, napokig, vagy akár hetekig csalódottak leszünk miatta. Mert abban a pillanatban, amikor elindulunk keresni a szerelmet, ő is elindul, hogy megtaláljon minket. És megvált."
2013. ápr. 6. 16:33

"Inkább szenvedek, ahogy korábban szenvedtem, amikor elhagytak azok, akiket szerettem. Inkább nyalogatom a sebeimet, ahogy máskor is tettem. Egy ideig még gondolok rá, megkeseredek, és halálra untatom a barátaimat, mert képtelen leszek másról beszélni, mint arról, hogy elhagyott a feleségem. Majd megpróbálom megmagyarázni, mi történt, éjjel-nappal csak azzal foglalkozom, hogy újra meg újra átgondoljak minden pillanatot, amit együtt töltöttünk, a végén pedig arra a következtetésre jutok, hogy igenis rossz volt velem, velem, aki mindig csak arra törekedett, hogy neki jó legyen. Aztán lesznek más nőim. Ha megyek az utcán, minden pillanatban meglátok valakit, aki lehet, hogy ő. Reggeltől estig, estétől reggelig szenvedni fogok. Ez az állapot eltarthat hetekig, hónapokig, vagy akár egy évnél is tovább.

Aztán egy szép napon arra ébredek, hogy nem ő jár a fejemben, és rájövök, hogy túl vagyok a nehezén. A szívem súlyos sebet kapott, de majd begyógyul, és akkor majd újra tudok örülni az élet szépségeinek. Történt már velem ilyen és fog is még történni, ebben biztos vagyok."

2013. ápr. 6. 16:33
"Mindannyian mondtunk már zokogva ilyesmit: nem éri meg, hogy ennyit szenvedjek ezért a szerelemért. Szenvedünk, mert úgy érezzük, hogy többet adunk, mint amennyit kapunk. Szenvedünk, mert nem ismerik fel a szeretetünk súlyát. Szenvedünk, mert nem tudjuk a másikkal elfogadtatni a szabályainkat. Mindig találunk valamit, ami miatt szenvedhetünk, holott valójában nincs okunk a szenvedni: mert a szeretetben rejlik a növekedésünk magva. Aki szeret, az legyőzi az egész világot, és nem fél, hogy elveszít valamit. Az igazi szeretet a teljes odaadás aktusa."
2013. ápr. 6. 16:33
"A szerelem az embert sosem akadályozza meg abban, hogy végigjárja Személyes Történetét. Ha így történik, akkor az nem igazi szerelem, nem olyan, amely a Világ Nyelvén szól."
2013. ápr. 6. 16:32
"Azon a napon, amikor az ember beengedi szívébe az igaz szeretetet, mindaz, ami jól el volt rendezve, összekuszálódik, és megrendül minden, amit helyesnek és igaznak tartottunk. A világ tehát akkor válik valódivá, amikor az ember megtanul szeretni - egészen addig csak hisszük, hogy tudjuk, mi a szerelem, de nincs bátorságunk szembenézi igazi valójával. A szerelem vad erő. Ha meg akarjuk zabolázni, elpusztít. Ha börtönbe akarjuk zárni, a rabszolgájává tesz. Ha meg akarjuk érteni, cserbenhagy és összezavar."
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook