Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Egy festékhiányos lány félelmei fórum

Egy festékhiányos lány félelmei (beszélgetős fórum)


ápr. 18. 21:36
Köszönöm a biztatásokat! Igyekszem az önbizalom témán is dolgozni. :) Már ez a pár hozzászólás is sokat segít!
24. Altair
ápr. 18. 20:53

Egy barátnőm vitilligós. Nem kicsit foltos a karja, lába, törzse is. Élete során nem egy pasija volt, jó nő, intelligens, csinos, humoros. Konkrétan senkit soha nem zavartak a foltjai. Már menyasszony, de ha akarná, sorban állnának érte.

Szóval fel a fejjel. Az átlag embert nem fogja zavarni, az önbizalomhiány viszont többet tud ártani az imidzsen.

23. dori2048 (válaszként erre: 21. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 18. 19:51
A képek alapján szerintem ez nem is olyan gáz. Hát még ha amúgy is fakó bőröd van 🤷‍♀️ fel a fejjel ;) szerintem mutass neki netes képeket meg mondd el hogy neked hol S mennyi van ☺️
22. Epresturmix (válaszként erre: 19. - Dori2048)
ápr. 18. 18:25
Vitilligo szerintem. Bár konkrétan nem írta. Nem örökletes. Trauma okozza a kialakulását. Legalábbis ennyit tudtak eddig megfejteni róla plusz nekem is van és egy trauma után kezdődött. Akikkel eddig beszéltem, ők is eddig vezetik vissza. Családunkban csak a nővéremnek és nekem van.
21. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 19. - Dori2048)
ápr. 18. 18:25
Fehér bőrrészt. Vitiligo a neve. A neten tuti találsz így fotókat. Nem örökletes szerencsére.
20. dori2048 (válaszként erre: 19. - Dori2048)
ápr. 18. 16:09
Egyébként én pont egy olyan valakit ismerek akinek ennek kb a fordítottja a betegsége.
19. dori2048 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 18. 16:03
Szerintem ebben eleve nincs semmi gáz, persze látatlanban mondom. A helyet szerintem főleg elmondhatod meg a méretét. Mit jelent a festékhiány? Albínó bőr? Kb olyan mint az én bőröm? (lásd profilom) .Elképzelni sem tudom hogy ez milyen lehet, esetleg ha meg tudod nevezni a betegséget akkor az segítene. Alapvetően szerintem akkor mutasd meg a többi foltot amikor komolyabbra fordul a helyzet vagy úgy érzed döntés elé akarod állítani. Örökletes a betegség? A családban volt másnak is ilyen ? Ezt gyerekvállalás miatt kontextusában lehet érdekes.
ápr. 17. 10:11
Hű...köszönöm, hogy ezt leírtad. Igazad van teljesen, mindenben. Megpróbálok úgy hozzáállni, hogy attól, hogy más vagyok, még nem rosszabb, csak egyszerűen másmilyen.🙏🏻
ápr. 16. 22:58

Hidd el nekem, hogy teljesértékű nő és ember vagy.

Nekem speciel pont a fétisem az ilyesmi, legyen az szeplő, anyajegy, vagy pigment hiány. Én borzasztó szexinek és különlegesnek, meg egyedinek találom.


Hogy mit tegyél? Tedd azt, ami neked a jobb. Ha jó beszélni erről, akkor tedd meg, és tedd meg úgy, ahogy neked az kényelmes.

Ha ez a pali szeret téged, és helyén van belülről is, akkor hidd el, jól fogja kezelni és oldani a benned lévő feszültséget emiatt, és abszolút nem fogja érdekelni ez a dolog. Nem leszel ettől egy pillanatig sem kevésbé nő a szemében.


Ha viszont mégis rosszul sülne el a dolog, akkor hidd el nekem, hogy enélkül se lenne ásó, kapa, nagyharang ebből a kapcsolatból... Ugyanis a kémia, a vonzalom, pláne a szerelem nem ezeken múlik! Persze van, akinél igen, de gondolom olyan emberre nem akarsz időt pazarolni, aki ilyen szinten felszínes? Az úgysem lenne jó, hidd el nekem. Aki csak egy tökéletes testet akar maga alatt tudni, az az ágyban is szar amúgy.

Tekinthetsz akár erre úgy is, mint egy értékmérőre.


Egyébként szinte egyik ember teste sem tökéletes. Nekem pl. nincsen bőrproblémám, ellenben folyton a plusz kilókkal vívok. Sajnos nagy mellem van, ami a fogyás miatt kicsit már nem úgy áll, ráadásul párizsi bimbók is jöttek rá. Nem szeretem, pedig még nem is szoptattam velük gyereket! Ettől függetlenül számtalan pasast megemésztettem már, akikkel nagyon jó élményeim vannak. A férjem szeret, kíván, és teljesértékű nő vagyok.

Mert nem a tested tesz azzá, aki vagy, hanem az, ahogyan élsz. Ahogyan megéled magadat, és a nőiességedet.

Úgyhogy, ez csakis fejben dől el egyébként. Intelligens vagy, úgyhogy még fogsz érni ám erre, csak évek kérdése. De jobb, ha előbb teszed, hiszen a legszebb korban vagy. Élvezd a fiatalságot, a nőiességedet, a flörtöket és akár a kalandokat!


Mert ez az élet. Úgyhogy fel a fejjel, ne görcsölj. Élj, és élvezd!

16. pteri
ápr. 16. 21:10
Ismerek olyat, akinek az arcán van és jóképű, kedves férje van!
15. Epresturmix (válaszként erre: 13. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 16. 18:56
Most már mindegy! Felejtsd el gyorsan! 🙂
14. Epresturmix (válaszként erre: 12. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 16. 18:55

Namármost ez egy olyan területen van amit nem minden nap nézegetünk nem? ☺️Ugyan! Semmiben nem fogja a barátodat befolyásolni, hidd el! Lehet egy kicsit jobban ràd kattan! Az meg csak jó nem? 🤪


Ha van fèszbukod, keress rá: Makeupmichellez


Imádom a nőt! 😍

13. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 10. - Epresturmix)
ápr. 16. 18:45

Nekem sokszor nem foglalkoznak vele, le se írják. Akkor szerencsére nem zavart annyira, mert épp az első barátommal voltam, amikor ez az eset történt és tőle nagyon sok önbizalmat kaptam.

Viszont lehetett volna tapintatosabb az orvos, mert nagyon sok pénzt ott is hagytam a drága magánrendelésén...

12. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 8. - Epresturmix)
ápr. 16. 18:44

Igen, tudom. Az enyém is terjed sajnos. Mondjuk eddig elég lassan, és tényleg nem látszik rajtam. Sajnos ott is nő, és ez zavar a legjobban. Valahogy nem érzem magam teljes egész nőnek emiatt. Persze ezt át kell programozni valahogy az agyamban.

Az első barátom is szerette, nincs így negatív tapasztalatom, de a félelem sajnos megvan...egyszerűen nem tudok olyan laza lenni így.

De köszönöm szépen! Lehet, hogy írok majd.:)

11. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 7. - Sylvee12)
ápr. 16. 18:40
Köszönöm szépen! Hatalmas segítség ez a sok komment! :)
10. Epresturmix (válaszként erre: 6. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 16. 18:19

Ezt nem olvastam. Szóval szerintem csak hülyén fogalmazott az orvos. Szarni rá! Ugye nem vetted fel? 🙃

Nekem mindegyik adatfelvételen, leleten fel van tüntetve a vitilligo. Mindig rá is kèrdeznek, hogy mióta van?

9. fincsi5 (válaszként erre: 6. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 16. 18:13

A nőgyógyász hiányzott néhány előadásról.

A viselkedést meg nem tanítják, legalábbis régen nem.

Így én is meglepődtem,mikor vagy 18 éve mentem a reumára, a doki felállt, és bemutatkozott. Csak lestem.

Aztán kiderült, hogy ismerem az anyukáját, gratuláltam a fiához, ő meg közölte, hogy Amerikában volt néhány évig. Már megint eltértem és hosszú lettem, bocsi.

8. Epresturmix (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 16. 18:01

Szia! Nekem az egész testem foltos. Mindenhol. Ott is, ha már szóba hoztad! Teljesen természetesen viselkedem mióta vitilligos vagyok! Azt nem mondom, hogy kitörő örömmel fogadtam az első foltokat, de ismertem ezt a bőrbetegséget és úgy voltam vele, mások is, szóval én nem csináltam és csinálok belőle nagy ügyet! Soha, egyetlen alkalommal sem tett rá senki bunkó megjegyzèst és nem okozott problémát ismerkedèsnèl sem. Egyszerűen nem kell vele foglalkozni, mert nem tudsz mit tenni ellene!

Kérlek, fogadd el magad így, mert ez valószínűleg terjedni fog! Nekem már az arcom is olyan és mindig fedezek fel magamon újakat! Ha elfogadod, csak a saját életed könnyíted meg! Meglátod, nem leszel majd te sem frusztrált.

Halkan jegyzem meg, az én párom szereti a foltjaimat és látom rajta, hogy büszke amiért neki ilyen különleges foltos csaja van! 😉


Persze beszélj vele. Mondd el, hogy ez van, de nem csinálnék belőle nagy ügyet a helyedben!

Ha bármi kèrdèsed van, nyugodtan írj! 🙃

7. Sylvee12 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 16. 17:07

Kedves kishölgy!


Ne szégyeld magad, te így vagy tökéletes és különleges.

Ahogy Ghost írja, vannak vitiligo modellek.

Nekem pl. van ismerősöm, aki bukik az ilyen lányokra, rendszeresen oszt meg képeket róluk fb-n.

Ha a srácnak nem tetszik, hajtsd el, kár az idődet pazarolni rá.

Jönni fog az, akinek pont így fogsz tetszeni.


Hatalmas virtuális ölelés. :)

6. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 5. - Zaya86)
ápr. 16. 16:01

Még általános iskolában bántottak, mert tavasz végén, nyár elején már volt, hogy látszott 1-2 foltom. A kis gyerekek meg nem értették, hogy ez micsoda. Gimiben nem volt téma, maximum megkérdezték, hogy jól látják-e, hogy világosabb néhol a bőröm, és ha igen, akkor miért? Az ottani barátom sosem bántott, de első alkalommal, azért meglepődött rendesen. Viszont vele akkor már nagyon ismertük egymást, és szerettük is a másikat.

Most felnőttként még tényleg csak alakulóban van a kapcsolat.

Egyszer egy nőgyógyász is megkérdezte, hogy múltkor is így néztem ki ott. Na az sem esett jól, persze tudom, hogy csak a munkáját végezte, de egy kicsit nagy ügyet csinált belőle még azután is, hogy elmagyaráztam, hogy kiskorom óta küzdök ezzel a betegséggel.

Igazából nekem sem tetszik, nagyon zavar. A többi helyen már nem annyira, azt elfogadtam, látom folyamatosan, de ezt a foltot nem nézegetem különösebben, így nem is nagyon szoktam meg, hogy ott van, hiába élek így évek óta.

ápr. 16. 15:51

Nyilván csak magamból tudok kiindulni, de engem egyáltalán nem botránkoztatna meg a srác helyében. Egyáltalán nem tartom a pigmenthiányt taszítónak.

Teljesen természetes, hogy vannak akiknek ilyen a bőrük.

Főleg a mai világban, ahol nem kell sokat szörfölni a világhálón hozzá és simán szembetalálja magát az ember pl Winnie Harlowval.

Ha már beszéltél erről a srácnak, akkor volt lehetősége utánaolvasni, ha eddig nem találkozott még hasonlóval.

Tudom hogy nem attól fogod magad jobban érezni, mert egy idegen azt mondja neked a cyber-térben hogy nem kell emiatt szégyenkezned.

De szerintem próbálj meg inkább úgy tekinteni magadra, a bőrödre, hogy különlegesebb mint az átlag.

De egyébként honnan ered a tested miatti szégyen? Bántottak már emiatt?

4. Ghost👻 (válaszként erre: 3. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 16. 15:49

Igazán nincs mit!

Fogadd el magad! Te így vagy tökéletes! Vannak modellek is pigment hiánnyal és foglalkoztatják őket.

Nekem a pikkelysömör valóban undorító tud lenni, de férjhez mentem, szültem gyereket.

Sőt, ma már viccet csinálok belőle.

Neked ez a szexepiled!

ápr. 16. 15:46
Köszönöm szépen a bíztatást! :)
2. Ghost👻 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 16. 15:28

Ne! Sose szégyelld magad!!!!

Mondja ezt neked egy pikkelysömörös!

Elmondhatod neki, de ha valaha valaki ez miatt lelép az nem az igazi!

Egy a fontos! Szép vagy!

ápr. 16. 15:21

Fiatal festékhiányos nő vagyok. Nem sokan veszik észre a bőrbetegségemet, mert nagyon fakó a bőröm. Nem gyógyítható sajnos.


Egyetlen helyen látszik nagyon-nagyon feltűnően a fehér foltom, és az "szerencsémre" pont a nemi szervem környékén van. Tini koromban volt egy kapcsolatom, ahol a fiú tudott a betegségemről, amikor összejöttünk, mivel egy osztályba jártunk és azért ott kiderült, meg strandoltunk is az osztállyal. Persze őt is meglepte a tenyérnyi fehér foltom, de sosem zavarta különösebben, sőt, néha még poénkodott is vele.


Most megismertem egy fiút, akivel alakul valami köztünk, de nagyon félek, hogyha oda kerül a sor, mit szólna. Tudja, hogy festékhiányos vagyok, de semmi többet.


Mit tegyek? Mondjam el előre, hogy hol van egy nagyobb foltom? Tudja, hogy van egy ilyen problémám, de nem látott rajtam sehol foltot, mert csak nyáron észrevehtőek, kivéve ezt az egyet, idáig meg még nem jutottunk el. Nem akarom, hogy azt higyje, hogy ez valami fertőző vagy komolyabb dolog, egyszerűen nincs festék a bőrömben ott.


Kérlek segítsetek, nem tudom, mi lenne jó megoldás és nagyon szégyellem a testemet. :( Beszéljek erről, vagy ne? Ha igen hogyan?


(21-22 évesek vagyunk)

További ajánlott fórumok:


Virulitas csepp
Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook