Édesanyám beteg, aggódom - Tanácsokat szeretnék kérni (beszélgetés)
Szia!
Hogy van Anyucid? Csak este tudok benézni. Minden jót!
Kozben gyartom az elmeleteket, mivel aludni nem tudok.
Beugrott valami... meselte anyum, hogy hallotta, mikor az orvos mondta a novernek, hogy leukemia van a papiron.
Na most en abban bizom, hogy felrehallotta, es leukoplakiat mondott, nem leukemiat.
Anyu nincs tisztaban ezekkel a fogalmakkal, szerintem igy siman ramondta, hogy azt hallotta.
De az is lehet, hogy csak magamat akarom megnyugtatni...
Vegul nem tudott aludni, beszelgettunk meg egy orat az elobb. :)
Es 2 hete eloszor hallottam, hogy ehes.
Evett egy kicsit, vegre nem kenyszerbol es szenvedessel. Most jobban van, homerseklet 36.5 volt az ejfeli meresnel.
Mar alszik - remelem.
Ez jó ötlet, pihenjetek le :)
Aztán majd írd meg, mi volt.
Szerintem biztosan kapott valamit, mert kicsit furcsa volt, ult a folyoson, es arrol kezdett beszelni, hogy a padlo kovezeten foltok vannak, es az egyik olyan, mint egy kis roka...
Aztan hirtelen nagyon elalmosodott, es le is fekudt.
Reggel majd irok neki sms-t, aztan hiv, ha alkalmas lesz.
Joga van tudni, milyen gyógyszert és mire kapta?
Itt lehet keresgélni, szín, méret, felírat alapján.
Lefekudt. Nagyon elfaradt, vagy kapott altatot...
Osszesen 3 gyogyszert vett be, az egyik Algopyrin volt, a masik kettot nem tudjuk.
Csak azt varom, hogy reggel halljam a hangjat.
Engem meg jol fel kellene pofozni, mert itt bombolok, mint egy 3 eves, es a legrosszabbra gondolok.
Az orszag masik felen. :(
Meg most is beszelgetunk, nem akar a korteremben lenni.
Nem tudjatok veletlen milyen gyogyszer az ami ovalis, halvany rozsaszin/barack, es LV felirat van rajta?
Be kellett vennie, de azt nem mondtak miert.
Nem szeretnék okoskodni, de a felnőttkori mononukleozis jár hosszan tartó magas lázzal, igen nagyfokú elesettséggel, és olyan magas fvs számmal, hogy akár leukemiara is lehet gyanakodni De a mononukleozis tesz (vérből) megmutatja az igazat, remélem megcsinálják azt is.
Csak azért mondtam ezt, hogy tudd, sokmindent lehet
Persze az aggodalmad teljesen érthető
49 eves, egyebkent nem beteges tipus. Hirtelen kezdodott 11 nappal ezelott.
Eloszor a laz, gyengeseg, nagyon hurutos kohoges, aztan a gyomorfajas, kiutesek, feher foltok.
Szegeny nem is evett semmit, annyira nem esett jol neki, csak pici levest, szolot, barackot. Tehat teljesen le van gyengulve.
De ebben lehet szerepe a refluxnak (vagyis felmarodott, gyulladt nyelocsonek, ami hol jobb, hol rosszabb neki).
Levettek a vert, elmondasa szerint 2 nagyobb uvegbe, mindkettoben volt valami folyadek.
A haemokultura mellett a fvs számot is nézik, meg a vérlemezkéket.
Régóta tartó magas láza van, persze, hogy gyenge
Mindenre kiterjedő vizsgálatok nélkül úgy gondolom nem állíthat fel pontos diagnózist.
Legfeljebb arra gyanakodhat.
Próbálj megnyugodni, ez nem segít senkin.
Hány éves anyud? Mióta beteg? Hirtelen kezdődött?
Mit vizsgalnak a verben, amikor epp magas a testho?
Csak egy dologban bizom, az ambulancian egy nagyon fiatal doktorno vizsgalta, remelem csak elhamarkodta ezt a diagnozist...
A foorvos, aki most ott van, azt mondta o erre nem ad.
Azt mondja anyum, hogy nagyon gyenge, szinte mar a beszed is nehezere esik. Nagyon felek. :(
Nagyon együtt érzek veled :(
Iszonyat durva vírusok vannak, egyre rosszabb a helyzet.
A korhazban varjak a noverek es az orvos. Vagyis csak vartak, megis leveszik a vert 38.3-nal.
Nem tudok most menni, messze vagyok, kocsi nincs. :(
Kik várnak hol?..
Bent van már a kórházban Anyud?
Nem tudsz odamenni?
A haziorvosa finoman fogalmazva nincs a helyzet magaslatan, de abban sem vagyok biztos, hogy latta a vervetel eredmenyet.
Kerdeztem anyumat, milyen elteresek vannak, talan a CRP volt magasabb, de nem igazan tudta megmondani.
Most arra varnak, hogy a testhoje elerje a 39-et, es akkor megint vervetel.
Megorulok. :( Valami tenni akarok.
😶😶😶
.
Ez nem így működik.
És volt vérvétel, mutatnia kellett volna nagyon magas fvs számot, ami még egy háziorvosnak is szemet szúr.
Azt irtad, minden rendben volt.
Most tudtam meg, hogy delutan az orvos leukemiat irt a papirjara.
Ugye ez nem ilyen egyszeru?
Ez nem lehet?
Jelenleg merni kell a testhojet, 39-nel vervetel.
További ajánlott fórumok:
- Akiket gerincsérvvel műtöttek vagy még nem műtöttek, de tanácsokat tudnak adni!
- Akik már 30-40 kilót ledobtak itt tanácsokat adhatnak
- Beteg a cicám, sokat hány, tud valaki segíteni, mi baja lehet? Aggódom!
- Tanácsot szeretnék kérni pszichésen beteg édesanyámmal kapcsolatban
- Osszunk meg egymással jó tanácsokat, kezelési technikákat a Psoriasis vulgaris (pikkelysömör) betegségben szenvedők segítségére.
- Aggódom húgom miatt. Beteg,a sürgősségin van jelenleg....