Édesanyák eszmecseréje csemetéikről (beszélgetés)
A hó olvad:-( Persze el is tolta a hótoló, és jól felszórta forgáccsal. Még szerencse, hogy akkor amikor esett késő du-án, kimentünk gyönyörködni az akkor még fehér hóban. Ezt a latyakos, szürke, füstös,ködös időt nagyon nem szeretem!:-((((((((
Szopi: Karácsony előtt még szenvedtünk az altatással, de nagyon. Próbáltam betenni a kiságyba, otthagyni, vagy simogatni, énekelni. Sehogy nem volt jó. Nagyon ordított Petya. Inkább nem kísérleteztünk tovább. (szopi már csak alváshoz kellett neki)
Egyszer csak az esti alvás előtt nem adtam oda rögtön a cicit, hanem olvastunk, játszottunk kicsit. Aztán hozzám bújt, és elaludt. (korábban ha szopizott pár perc múlva lefordult ciciről,és hátat fordított, elaludt) Következő este még kérte kicsit a cicit, húzgálta a pólómat. Amikor éreztem, hogy már csak cuclizza, elvettem és nem is ellenkezett, elaludt.
Ebéd után kb. harmadik napja alszik cici nélkül. Korábban 1 óra alvás után mindig sírt, és kérte megint. Mostanában simán alszik 2-3 órát.
Kicsit nehéz nekem is megszokni, hogy elválik lassan teljesen:-( Helyette viszont kapok ölelést, puszit, simit:-) Már nem kelünk éjjel se, max. 1x.(korábban volt, hogy óránként, és olyan is,hogy 8x)
A súlya most nem sokat nőtt, de szerintem azért, mert annyit szaladgál. Még így is jó kis versenysúlya van:-DDDD
Bálint mekkora most?
Már bolti tejet adsz neki üvegből, vagy fejsz,és azt?
Amúgy jól alszik éjjel Bálint? Nem keltik fel egymást Bazsival? Nincs féltékenység?-igaz Balázs már nagy fiú:-)
Párodnak nagyon boldog szülinapot kívánok!
Tejcsi még van, de már szerintem nem túl sok. Még tegnap hajnalban azért kérte(sírt, nem aludt vissza). Adtam, hogy még aludjunk egy kicsit.(még csak 4 óra volt)Utána 8-kor keltünk.
Voltunk tanácsadáson. Petya 13,87kg és 83cm.
(másfél hónapja:13,80kg és 83cm) Ezek szerint nem sokat hízott! Meg is lepődtem.
Megkapta a 15-hós oltást. Az én nagy fiam észre se vette, hogy megszúrta a doki néni:-) Nem sírt.
Most este megint szopi nélkül aludt el kb. 20:00-kor.
Sziasztok Anyócák!
Mi is jól aludtunk, bár apa reggel kicsit eltévedt, mert 6 helyett 4-re ment be dolgozni! Aztán haza jött és a konyha fényére Bálint felébredt! Szerencsére egy gyors cicizés után vissza is aludt, 7-kor kelt Bazsival együtt!
Bazsit elvittük oviba, és egy gyors sétával be is vásároltunk!
Felénk is pocsék az idő, köd van, olvad a hó, amitől akkora sár és latyak van, hogy az embernek kedve sincs kimenni az utcára!
Minya!
Mond meg Csibidnek, hogy nem ám betegnek lenni!!! Egy kis hapcizás talán nem a betegség jele, lehet, hogy csak valami illat miatt tüsszögött! Bízzunk benne! Azért egy kis anyai aggódás megengedett!!! :)))
Mágika!
Isten éltesse sokáig a Párodat szülinapja alkalmából!
Mond meg neki, ne legyen elkeseredve,: 33 év a Krisztusi kor! Milyen tortát rendeltél neki? Biztos örülni fog a meglepinek!
Szilvi!
De jó nektek, hogy van még felétek hó!!! Petya biztos élvezet a szánkózást! És a hóember is nagyon tetszhetett neki, ha fülig ért a szája!:))
Mióta kezdi elhagyni a cicizést! Nem jelent súly visszaesést a cicitől való leszokatatás? Mekkorák vagytok?Mi újság a tanácsadáson? Voltatok méretszkedni?
Az én kis picurkám megint alszik, addig kitakarítríottam a lakást és főztem neki fincsi banános almaszószt husival! Remélem ízleni fog neki! Szerintem jó íze van, de majd ő lemeózza! :)
Sajnos nekem sincs már sok tejem és én is cumisüvegből adok neki tejcsit, de naponta 3-4szer még kéri önmaga megnyugtatásásra, de jól már nem lakik belőle!!!:((
Napközben szilárd ételt kap, csak azzal lakik jól! Nem tudom, meddig lesz cicizős, remélem még pár hónapig kitartok!:)) Jó lenne!
További szép napot mindenkinek!
Jó reggelt kedves Babák és Mamák!
Minya! Végre! Akkor egyenlőre egészséges mindenki nálatok. :-)
Szilvi! Nagyfiad felnőtt. Jól bírtad tejecskével! Irigyellek érte. Nnna, mostmár szabadabb leszel Te is. :-)
Itt akkora köd van, mintha tejes poháron keresztül néznénk a világot. A tegnap megolvadt hó pedig újra megfagyott, minden tiszta föröngyös-jeges. :-( Így elég nehéz sétálni.
Apa holnap lesz 33 éves... Rendeltem Neki tortát, és már az egyik ajándéka is megvan.
Teljesen letaglózta a hír, hogy 33 éves... Ma jött rá. :-))
Kellemes napot mindenkinek!
Jó reggelt mindenkinek!
Nagyon jól aludt Csibikém látszik is rajta hogy meggyógyult igaz ma megint elkezdet hapcizni de mondtam neki hogy már nem érvényes betegnek lenni :D
Remélem mindenki jól van!
SZÉP NAPOT NEKTEK!
Sziasztok!
Nálunk tegnap du-tól egész éjjelig esett a hó!
Késő du-án úgy fél 6-tól kint voltunk szánkózni. Építettünk egy nagy hóember is. Petyának nagyon tetszett! Úgy örültem, amikor láttam, hogy mosolyog:-DDDD
Tegnap ebéd után, és este is szopi nélkül aludt el. Igaz hajnalban kérte, sírt és még aludni akartunk egy kicsit, így adtam. Ma megint elaludt nélküle ebéd után:-)
Holnap mi is megyünk tanácsadásra.
Szia Mágika!
Köszi kérdésed, jól vagyunk!
Szerencsére már kilábaltunk a fej és torokfájásból! Most kicsit szabadabb vagyok, mert Apa dolgozik, Bazsi oviban van, Bálint még alszik, így kicsit tudok írogatni!
Szerencsére nincs pocaklakó, csak a hormonjaim rendetlenkednek! :)
Veletek mi újság van? Hogy viselitek a "bezártságot"? Tök jó nektek, hogy már Csenge baba beszél! Most már győzheted hallgatni!
Én is alig várom, hogy Bálint elkezdje mondani a magáét! Van már:anya, mama, sicc, pá, nyamm, pfű, vau. Olyan édes, amikor ezeket elő adja!
Mi sem mozdultunk ki már 2 napja, így a reggeli séta az oviig és vissza jól esett! Nálunk is csupa jég minden, köd van és hideg! Bálintot nem szívesen viszem ki ebben a pocsék időben!
További szép napot!
Elveszett Manóci! Szia! Remélem jól vagytok!
Minya! Nnna, ennek örülök! Már hogy Csibid elég jól van ahhoz, hogy hisztizzen. :-))
Dus! Ti hogy vagytok? Remélem el múlt az a fránya torokfájás! Van Pocaklakó?
Mi tegnap ki sem ettük a lábunkat a lakásból. Egész nap esett az a rohadt eső, minden le van fagyva. Remélem ma már normálisabb idő lesz!
Szép napot mindenkinek!
Jó reggelt mindenkinek!
Szerencsére Csibi sokkal jobban van :)ma reggel már hisztizni is tudot :( Nekünk is csúszik a 18 hónapos védőoltás mert a doki azt mondta hogy amíg beteg nem oltja be.
Mágika gratulálok az ujabb szavaknak :) Nekem Csibi 2 napja igaz nem tisztán de azt mondja enyém és fogja a játékát és viszi el mellőlem :)
Felénk is nagyon t...ny idő van ráadásul nagyon csúszik is a járda tegnap meg az eső eset mikor lesz már jó idő?
Remélem mindenki meggyógyult már ha nem akkor küldöm a gyógypuszikat :)
TOVÁBBI KELLEMES NAPOT NEKTEK!
Sziasztok Anyucik!!
Mágika, Gyöngyöske nagyon ügyes, elhiszem, hogy boldog és büszke vagy!
Dus, jobban vagy már?
Minya, Csibinek jobbulást, remélem szerdára már teljesen jól lesz!
Mi kedden megyünk a védőnénihez és a dokibácshoz is. Egy kicsit csúszott az 1 éves vizsgálat...
Mindenkinek nyugodt éjszakát kívánok!
Sziasztok!
Ez a mi Gyöngyöcskénk elkezdett komolyan foglalkozni a beszéd tanulásával. Napról napra újabb szavakat mond és társítja őket a tárgyakhoz, emberekhez.
Fotón megmutatja a Dédit és mondja is, hogy "Tédé". A megfelelő helyen, időben mondja, hogy "kössz", azaz köszönöm.
Teljesen el vagyok képedve... És nagyon boldog vagyok. Ezek szerint nem hiába jártattam a számat egész nap az elmúlt hónapokban. :-)
Jó éjszakát kedves Mamák és Babák!
Sziasztok!
Látom nem sokat írtatok...
Hogy vannak a manók?
Petikém alszik. Tegnap este megint elaludt egyedül, és most is ebéd után! Úgy örülök!:-)
Itt elég vacak az idő:-( hó is alig van már, azt is sózták. Nem tudunk menni szánkózni:-(((
Minya! Reméljük, mostmár túl vagytok azon a fránya betegségen!
Szép napot mindenkinek!
Sziasztok!
Azt hittem sokat kell majd visszaolvasnom de sajnos nem így van :( Csibinek a doki nem írt fel ujabb gyógyszert majd szerdán kell visszavinni és ha addignem javul a köhögés akkor kap gyógyszert.
Nekem nagyon jó mert Apa még jövő héten is itthon lesz szabin :)
TOVÁBBI KELLEMES NAPOT NEKTEK!
Minya! Remélem, hogy minden rendben van Csibivel!
Ma már kettecskén vagyunk Gyöngyöcskével, mert Apa bement a suliba. Sok dolgunk lesz, szerencsére főzni nem kell, csak ügyetket intézni a bankban és a postán, meg ráfér a lakásra egy kis suvickolás...
De egyenlőre Göngyöcske álomba ájult, szóval most úgy teszek, mintha semmi dolgom nem lenne...
Szép napot mindnekinek!
Sziasztok!
Ma visszaviszük Csibit a dokihoz mert még mindig csunyán köhög de szerintem a herpeszes dolgot átvészeltük ma reggelinél is jól evet este is sokat evet.
Mágika örülök neki hogy Gyöngyöcskéd ennyit hízot :)
Sziasztok kedves Babák és Mamák!
Gyöngyöcskénk 9350gr!!! Több mint 40dkg-t hízott 3 hét alatt. Végre!
Minya! Dus! Remélem mostmár mindenki jobban van!
Jó éjszakát mindenkinek!
Sziasztok!
Minya!
Örülök, hogy jobban vagytok! HA már CSibi olyan jól eszik, valószínűleg kezd kilábalni a betegségből! Örülök neki!
Felénk szép havas a táj, tegnap voltunk szánkózni! Bálint nagyon élvezte! Bazsi előtt ült és csak nézett bennünket, amint a szánkót húzzuk Apával!
Nagyon tatszett neki!Ha apa időbven végez a munkával, ma is kimegyünk a hóba, amíg van!
Mágika!
Mi is megvagyunk! Bár nekem még mindíg nagyon fáj a fejem és a torkom is kezd kaparni, a fiúk jól vannak! Remélem nekem nem betegségtől fáj a fejem!
Kicsit ideges vagyok, mert a havim még mindig nem jött meg! Remélem nem lesz (nincs) semmi olyan, amit nem szeretnénk!
További szép napot indenkinek!
"Jó reggelt" mindenkikinek!
Nagyon jó volt az éjszakánk végre Csibi is jót aludt nem ébredt fel 1-szer sem este is bekajcsizott rántottát evet egész sokat az utóbbi napokhoz képest :)
Olyan jó hogy megint ilyen sokat írogatunk :D
KELLEMES NAPOT NEKTEK!
Minya! Dus! Hogy vagytok? Remélem jobban!
Ma megyünk és megnézzük, hogy hogy van a doktor néni... Kicsit méreckedünk, és megmutatjuk magunkat.
Szép napot mindenkinek!
Gyógyuljatok meg hamar! Vigyázzatok egymásra!
Puszi!
Ebéd után alváshoz(néha csak 10 mp:-) és este fürdés után alváshoz-ami tegnap kimaradt,mert elaludt magától.
Van, hogy éjszaka is kéri még 1x. Várni szoktam kicsit, ha magam mellé veszem, de ha nagyon sír, akkor inkább adom neki még. Máskor meg csak annyi kell neki, hogy érezze, ott vagyok mellette. :-)
Szió Katka!
Megnéztem én is a vonalzót bizti jó érzés ujra babát várni Réka várja a kistesót?
Vigyázz magatokra!
Sziasztok!
Ma megint keveset evet Csibikém igaz előtte nasizot egy kis kekszet :) mára nekem kezdet el fájni a torkom el is mentem dokihoz nehogy visszafertőzzem Csibit írt is fel gyógyszert remélem én is hamar rendbejövök :)
Szilvi!
Bálint is felsírt a petárda durrogásra, nehezen ugyan, de cicire téve meg tudtam nyugtatni!
Petya hányszor szopik még naponta?
JÓ reggelt Mindenkinek!
Minya!
Remélem már Csibid jobban van! Gyógyuljatok meg minél hamarabb!!
Nálunk is esik a hó, tegnap a fiúk voltak szánkózni! Bálintot még nem vittük, de délután ő is kipróbálja a szánkózás örömét!
Minya! Nnna, ennek örülünk! Már hogy Csibikéd jobban van!
A héten még itthon van Apa, úgyhogy jól eljátszogatnak Gyöngyöcskével, én meg egy kis szabit kapok. :-)
Szép, havas, szánkózós napot mindenkinek!
További ajánlott fórumok:
- Miért ítélik el sokan a főállású édesanyákat?
- Százhalombattai kismamák, édesanyák
- Azokat várom eszmecserére, akiknek pajzsmirigy alulmüködésük van, gyógyszert szednek, és akármit csinálnak nem tudnak fogyni
- Csak engem dühít, hogy otthon lévő anyukák, bölcsibe "dugják" a csemetéiket?
- Rák jegyűek, gyertek egy kis eszmecserére!
- Küzdelmem a rákkal, kétgyermekes édesanyaként