Édesanyák eszmecseréje csemetéikről (beszélgetés)
rohangya!
Köszi a verset nagyon szép :)és mielőbbi gyógyulást nektek is és küldöm a gyógypuszikat is cup-cup
köszönöm
hát nálunk mind a két gyerek lázas ás genyes a mandulája
Felhívtam telefonon mielőtt elindultunk volna. Elmondtam mi van. Ha nincs láza és virgonckodik, szerinte is fogacskák lesznek a dologban. Ha nagyon csúnyán köhögne és éjszaka is többször felkel a köhögés miatt, belázasodik, akkor vigyük és megnézi.
Különben ma nem is nagyon köhögött és az orrfolyása is javult.
Fájdalmával adott nekem életet,
bizonytalan lépteimben segített.
Türelemmel tanított meg beszélni,
tetteit az önzetlenség vezérli.
Sírt velem, ha elestem és sírtam,
virrasztott, ha lázas beteg voltam.
Soha nem volt türelmetlen, fáradt,
mindig tudta mi az, ami bánthat.
Akármikor kérhettem Öt, segített,
ehhez vajon erőt honnan merített?
Mindig leste vajon mit is szeretnék,
mi az mitől még vidámabb lehetnék.
Ha bajban voltam mindig mellém állt,
S, hálát ezért tőlem sosem várt.
Felnőtt lettem, most is segít nékem,
mellettem van nem is kell, hogy kérjem.
Amit adott meghálálni, nem lehet
nem véletlen gondolom hát ezeket.
Bárhol élnék bármely nyelven, mondanám,
legszebb szó e világon, ”Édesanyám”.
Mit mondott a doki?
Petya is beteg volt még az ünnepek alatt. Folyt az orra, köhögött is. 2-3 este láza is volt-nappal nem...
Lehet, hogy nála is a fogak dolgoztak, vagy kicsit náthás is lett, nem tudom.
Most is nyügös kicsit, valószínűleg az oltás miatt, amit 6 napja kapott. Láza nincs szerencsére.
Biztos nagyon édes volt Dávid!:-)
Petya is csinál ilyeneket. Ha befejezte a reggelit, kiveszem az etetőszékből és szalad a seprűért, mutatja, hogy hol vannak a morzsák. Sepregetni kezd, aztán én is besegítek:-)
Múlkor lerántott az asztalról egy műanyag tálat, amiben narancs volt. Amikor én felvettem, vissza tettem a helyére és is kérdeztem, hogy mit csináltál? Nekem is mutogatta, hogy onnan fentről lehúzta, és leesett a földre. A földet mutogatta a mutató ujjával:-DDDDDDDDDDDDDDDDD
(utána meg is ettük a narancsot:-)
Meg kell zabálni őket!
Akkor a betegség miatt nem kívánta a szilárd ételt! Lehet, hogy a foga is fog jönni.(akkor is folyhat az orra) Ilyenkor inkább csak szopiznak a babák. Majd rendeződik minden!
Mielőbbi gyógyulást kívánok!
Husis bébikaját nem adtál még neki? Lehet ízlene. Már kaphat natúr joghurtot is és túrót. Rágcsálni kölesgolyót, pufit, kenyér héjat. Nem próbáltad még ezeket?
Inni mit iszik?
Mi is boldog 16. hófordulót kívánunk Petyának és pusziljuk!
Minya!
Irtó édes lehetett Csibid. Nórinak is vannak néha huncutságai. Tényleg meg lehet Őket ilyenkor zabálni.
Kszilvi!
Boldog 16-dik hónapfordulót kívánok Petyának
Ma nagyon büszke voltam a Fiamra egyedül kanalazta be az egész levest ebédnél csak a végét kellett segíteni :) de ne tudjátok hogy-hogy nézet ki körülötte minden :D A másodikat már kézzel ette tészta volt így nem nagyon akarta kanállal enni :)
A másik tegnap Anyuméknál voltunk és Anya csak vacsorára főzöt hát az én kis csibészkém nem elvett egy megsült rántott karfiolt kicsit meleg volt ezért ledobta a földre ő meg lehasalt és úgy próbálta enni hirtelen nem is tudtam mit csináljak :)gyors felkaptam a karfiolt és felállítottam Csibit és utána kérdem tőle a lehető legkomolyabban hogy mit csinált,és képzeljétek elmutogatta hogy onnan levette és meleg volt utána puf let neki és lehasalt.Meg tudtam volna zabálni utána Anyuval jót nevettünk rajta :)de előtte nem mertünk nehogy máskor is megcsinálja amilyen kis rafinált :)
Nem tudom hogy a ketőt lehet-e együtt adni :(
Köszi átadom Csibinek :)
Hallottam a kúpról ill. olvastam a homeos könyvben róla. Lehet a bogyókkal együtt használni szerinted?
Köszönjük a gyógypuszikat!
Mi is puszilunk Benneteket!
Igen, adom neki a bogyókat. Talán annak köszönhető, hogy éjszaka nem vagy csak egyszer ébreszt bennünket. A borostyán láncról olvastam, majd mondom apának is, hogy Nektek bevált.
Remélem a köhögése hamar elmúlik. Különben más baja nincs, nagyon virgonc és huncut egész nap.
Sziasztok!
Csak gyors benéztem mert kettesben vagyunk Csibivel Apának dolga van de-őt du-án meg megy melóba,most Csibikém jól elvan tornyot építget magának :)
Mylene nekünk fogzásra a VIBURCOL végbélkúp használt a legjobban és ez is homeos készítmény.
Jó reggelt kedves Babák és Mamák!
Mylene! Jobbulást! Nóri-baba! Ne ijeszgesd az Anyut! Gyorsan gyógyulj meg!
Mylene! A fogzáshoz próbáltál homeopátiás bogyót? (Chamomilla vulgaris 15ch) Fájdalomcsillapító és nyugattó hatású. Nekünk borostyán láncunk is van. Állítótlag ennek az illóolaja is csökkenti a fájdalmat. Gyöngyöcskének semmi gondot nem okoztak a fogacskák. Nem tudom, hogy a bogyónak és a láncnak van-e köze hozzá....
Szép napot mindenkinek!
Sziasztok!
Mágika! Gratula a 11. fogacskához!
Már jó lenne ha Nórinak is kijönne az első és nem szenvedne tőle. Rág mindent és nagyon be van dagadva az ínye. Szopizni sem szopizik annyit, amennyiket szokott.
Ma délután megyünk a doktor bácsihoz (apa tegnap későn ért haza), sajnos egyre csúnyábban köhög.
Szép napot Mindenkinek!
Sziasztok kedves Babák és Mamák!
Ma nagyon elfoglaltak voltunk: Anyukámnak intézkedtünk, Apának intézkedtünk, bevásároltunk... Aztán Anyukáméknál hagytam Gyöngyöcskét és elmentem erobikni.
Apával Anyukáméknál találkoztunk, együtt jöttünk haza.
És képzeljétek....
Nagy suttyomban, alattomban Gyöngyöcskénk újabb fogacskákat növesztett. Már 11 foga van.
Olyan féltékenyen őrzi a fogait, hogy nem tudtam eddig megnézni. De ma ketten Anyukámmal nekiveselkedtünk... :-)
11 fogacska! :-))
Jó éjszakát kedves Babák és Mamák!
Sziasztok!
Nálunk kicsit későn indult a nap mert Csibi sokszor felébret éjjel és ezért csak fél 8-kor ébredt fel mi is akkor keltünk Apával mert ő meg du-án megy dolgozni a héten.Elsétáltunk Csibivel a boltba kicsit hisztizet mert nem akarta tolni a kocsit pedig ő akarta hogy azt vegyük el.Most szépen tízóraizik :) öröm nézni ahogy eszik.
Jó reggelt minden Anyukának, Apukának és Babának!
Mi is hamar felkeltünk (6 óra körül), de Nóri vissza tudott aludni (peluscsere és egy kicsi szopizás után). Nagyon csúnyán köhög és folyik az orra is, így délután elmegyünk a doktor bácsihoz, ha apa hazajött a munkából.
Tegnap délután megint hatalmasat sétáltunk, már sötétedett mire hazaértünk.
Mágika, Dus!
Aranyosak vagytok! Köszönöm a biztatást!
Szép napot Mindenkinek!
Jó reggelt kedves Babák és Mamák!
Nálunk korán indult a nap, mert Apa ment dolgozni és Gyöngyöcske felébredt a neszezésre.
Megyünk Ringató-zni délelőtt, aztán Apától kapunk még feladatokat, intéznivalókat, mozgalmas napunk lesz.
Szép napot mindenkinek!
Sziasztok kedves Babák és Mamák!
Mylene! Ne izgulj a szilárd hamik miatt. A gyerekek tudják, hogy mi a jó nekik. Úgy látszik Nórinak egyenlőre a tejecske a jó. :-)
Jó éjszakát kedves Babák és Mamák!
Szia Mylene!
Nekünk is nehezen ment a szilárd étel bevezetése, de mára olyan ügyesen eszünk, hogy öröm nézni! Szinte nincs semmi olyan étel, amit nem eszik meg! (csak a tökfőzeléket.)Én először külön főztem neki, mert az üveges bébiételeket egyáltalán nem ette meg! A desszertek nagyon csúsztak,de a rendes kaja nem!Azóta azt eszi, amit mi, csak minimális fűszerezéssel.
Ahogy 7,5 hónaposan lett 4fogunk (lent 2 és fent 2), akkor kezdtem neki adni darabos ételt! Azóta jól eszünk, viszont már nem nagyon szopik! (sajnos már nincs elég tejem).
Nekünk is problémás volt, amikor bújtak a fogacskák, akkor Bálint is csak szopizott! A kanalat csak rágta, szopogatta, de nem engedte, hogy etessem vele! Lehet, hogy nálatok is a fogzással kapcsolatban van a szilárd étel elutasítása!
Ne add fel! Lehet, hogy ha kibújik a fogacska enni fog!
Hát nagyon remélem, mert ez nagyon megviselt.
Nóri már evett almát, banánt, őszibarackot, sütőtököt, burgonyát. Volt, hogy én főzöcskéztem, de próbáltam bébikaját is adni neki.
A mandarin és narancs levét imádja, de attól hasmenése van mindig.
Különben ha mi eszünk előtte szinte kinézi az ételt a szánkból. Nem akarom erőltetni, de 9 hónapos lesz és nem tudom meddig lesz elég neki a tejcsim.
További ajánlott fórumok:
- Miért ítélik el sokan a főállású édesanyákat?
- Százhalombattai kismamák, édesanyák
- Azokat várom eszmecserére, akiknek pajzsmirigy alulmüködésük van, gyógyszert szednek, és akármit csinálnak nem tudnak fogyni
- Csak engem dühít, hogy otthon lévő anyukák, bölcsibe "dugják" a csemetéiket?
- Rák jegyűek, gyertek egy kis eszmecserére!
- Küzdelmem a rákkal, kétgyermekes édesanyaként