Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Dubarry-szelet recept

Dubarry-szelet recept

Elkészítési idő 60 perc

A Dubarry-szelet hozzávalói:
4 szelet kicsontozott sertéskaraj,só,sz.dió,liszt,a rántáshoz kb.8 dkg liszt és u.annyi vaj,6 dl tej,1/2 dl tejszín,2 t.sárgája,kb.2 dkg vaj,1 kisebb fej karfiol,reszelt sajt tetszőlegesen,tetejére kevés zsemlemorzsa.


A Dubarry-szelet elkészítési módja:
A négy szelet kicsontozott sertéskarajt megmossuk,széleit bevagdossuk.Vékoyra kiverjük,megsózzuk és lisztben megforgatva egy kevés olajban vagy zsírban pirosra sütjük.Közben 8 dkg lisztből és u.annyi vajból világos (nem pirított)rántást készítünk,feleresztjük 6 dl tejjel,és sóval,reszelt szerecsendióval ízesítve sűrű mártássá főzzük.A tűzről levéve hűlni hagyjuk,majd hozzákeverünk 1/2 dl tejszínnel elvegyített 2 t.sárgáját és belemorzsolunk kb.2 dkg vajat.Egy vékonyan kivajazott tepsibe (vagy tűzálló tálba)egy keveset őntünk a mártásból,erre ráfektetjük a hússzeleket és mindegyik tetejére egy halom sós vízben főtt és levétől lecsurgatott karfiolt nyomunk.Ezt a maradék mártással bevonjuk,a zsírral,amiben a hús sült,megöntözzük,a tetejét megszórjuk tetszőlegesen reszelt sajttal,meghintjük kevés zsemlemorzsával és a sütőben szép pirosra sütjük.


Kategória: Húsételek receptjei


A dubarry-szelet elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook