Almás krémes recept

Elkészítési idő 50 perc

Az Almás krémes hozzávalói:
1 1/2 kg alma,20 dkg liszt,18 dkg p.cukor,8 tojás,8 ek.víz,1 ek.kakaópor,fél zacskó sütőpor.
a krémhez:fél liter tej,25 dkg margarin,18 dkg p.cukor,2 zacskó vaníliás pudingpor,1 tábla tortabevonó,csipetnyi só.


Az Almás krémes elkészítési módja:
Közepes méretű tepsit alufóliával kibélelünk,és a meghámozott,kicsumázott almát szorosan egymás mellé szeleteljük.A t.sárgákat a p.cukorral és a vízzel habosra keverjük,hozzáadjuk a lisztet,a sütőport meg a t.fehérjékből vert habot. Felét az almára simítjuk,majd a megmaradt tésztamasszához hozzákeverjük a kakaóport.Ezt rákenjük a sárga rétegre.Előmelegített sütőben közepes lángon megsütjük.Miközben sül,a tejben megfőzzük a pudingot (cukor nélkül).Míg a puding hűl,a margarint a cukorral habosra keverjük,és a kihűlt pudingot hozzáadjuk.A már kihűlt süteményről lehúzzuk az alufóliát,és a krémet az alma tetejére kenjük.Végül olvasztott csokoládéval bevonjuk a tetejét.A sütemény érdekessége,hogy a süléskor alul lévő alma kerül felülre,rá pedig a krém és csokoládémáz.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az almás krémes elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook