Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Drogfogyasztás fórum

Drogfogyasztás (beszélgetés)

1 2 3
31. 7564d965a1 (válaszként erre: 24. - Cbe267d9cf)
2010. máj. 13. 16:36
Lehet ez más országban bevált de azért mert a társadalom úgy nőtt fel vagy úgy dolgozta fel a dolgokat. Én személy szerint ha kívülről nézném a dolgokat nem büntetném, max "józanítóbb" büntetést szabnék ki, de nem börtönt. De úgy mint benne élőként nézve... Én alkoholista apa gyereke vagyok, de hogy ne legyen egyszerű dolgom a párom drogfüggő lett és mi azért harcolunk most, hogy leálljon és kibírja. Nekem igen majdnem az életem ment rá és a családom (egy 9 hónapos ikerpár). Ezek után ne várja tőlem senki hogy azt mondjam ne büntessék. Egy drogos ha benne van nem fogja észre venni mennyit fogyaszt már és nem fogja belátni sem. Mi most jutottunk el oda hogy legalább ezt belátta, hogy függő és sok.
30. bca15cb631 (válaszként erre: 25. - Cbe267d9cf)
2010. máj. 13. 16:07
A környezetemen tapasztaltam. Egyébként az alkoholizmust is rühellem, az tette tönkre a gyerekkoromat. Aztán tiniként azt kellett átélnem, hogy 3 barátom halt meg a drog miatt. Fűvel kezdték, mert "jobb, mint az alkohol". Mindkettőt rühellem.
29. bca15cb631 (válaszként erre: 28. - Bca15cb631)
2010. máj. 13. 16:05

*Ha

* akit olyan...

28. bca15cb631 (válaszként erre: 24. - Cbe267d9cf)
2010. máj. 13. 16:05
A megiszok egy sört, nem változik a viselkedésem, szimplán jól esik - mondjuk a nyári melegben. Ha elszív valaki egy füves cigit, nem tudja, mi történik vele, valahogy biztosan befolyásolja. Volt már lány, aki olyan állapotban erőszakoltak meg, volt, aki egyből kórházba került...
2010. máj. 13. 13:59

Pl. a hollandoknál is törvényes a könnyű drogok használata, /gondolom ezt mindenki tudja/. A törvény célkitűzése volt a drogok használatának a csökkentése, a holland hatóságok a „paradicsomi tiltott gyümölcs” elvet használták. Mindig lesz egy réteg, amelyik használni fogja. Ha betiltják, többen akarnak majd hozzáférni, hisz tiltott.

Egyébként Hollandiában a kemény-drogfogyasztók száma Norvégia után a legalacsonyabb Európában. Érdekes, nem?

Persze a magyar társadalom még nincs felkészülve bármilyen drog törvényesítésére, ehhez még nagyon éretlenek vagyunk, mint sok mindenhez.

Bobomamával teljesen egyetértek.

26. anikko (válaszként erre: 24. - Cbe267d9cf)
2010. máj. 13. 13:28
Szívemből szóltál
25. cbe267d9cf (válaszként erre: 17. - Bca15cb631)
2010. máj. 13. 11:27
De, van, csak Te nem ismered, mert nem abban a kultúrában nőttél fel. Sok ország van, ahol az alkoholfogyasztásodért zárnának börtönbe. Egyébként megkérdezhetem, hogy milyen forrásból szerezted a drog(ok)ról az ismereteidet?
2010. máj. 13. 11:18

A könnyű drog fogyasztását semmiképp nem büntetném. Ha büntetendő lesz, akkor büntessük az alkoholistákat, a kávéfüggőket, a zabagépeket, akik több száz kilósra híznak az evési mániájuk miatt (nem azt aki betegség miatt!!!), és a nyugibogyi meg altató függőket is. Mert ha rájuk, és a betegségük gyógyítására csillagászati összegeket szánunk a TB kasszából, akkor a könnyűdrogos is megérdemli, hogy segítsünk rajta. Az, hogy az adott kultúra mit tekint legális drognak, nem jelenti azt, hogy amit nem tekint annak, az jobban árt. Erre példának hozhatók azok az országok, ahol pl. az alkohol tilos a fű meg szabad. Mellesleg a statisztikák azt mutatják, hogy ahol legális a könnyű drog, ott pont az ellenőrzöttség miatt kevésbé csúsznak meg a fiatalok emiatt. Az meg, hogy a "fű a kemény drog előszobája" kábé annyira megalapozott állítás, mint hogy ha megiszok egy sört, akkor két év múlva már lecsúszott alkoholista leszek. Jó volna, ha az emberek előbb tudományos cikkeket olvasnának el az adott drogok hatásmechanizmusáról, mert akkor tudnák, hogy az "inkább egy sör mint a fű" hozzáállással sokkal többet ártanak maguknak, mert az alkohol bizony jobban rombol a szervezetünkben mint a pl. a fű. Nem azt mondtam, hogy a fű nem rombol, mert az is. De kevésbé. Jó volna, ha nem érzelemből, hanem értelemből tudnánk kezelni ezt a kérdést, de jelenleg sajnos nem ez az irány várható. :(

Szóval én nem büntetném, sőt legalizálnám a könnyű drogokat, mind a fogyasztást, mind a forgalmazást, és így adóbevételt teremtenék. A kemény drogok esetében pedig pont úgy járnék el, mint jelenleg a könnyűekkel: a fogyasztót megpróbálnám gyógyítani, a forgalmazót keményen büntetném.

ui: nem, nem vagyok füves, vörösbort iszom... :) csak tájékozódtam a témában, mert a tanulmányaimhoz tartozott

23. manul (válaszként erre: 21. - Buschne)
2010. máj. 12. 21:05
Akik a környezetemben alkoholistává váltak teljesen lenullázták magukat és a családjukat.Az egyetlen különbség az az időtartam volt.Míg a drogos igen rövid idő alatt padlóra küldi magát addig egy alkoholistának egy kicsit több idő kell hozzá.De a végeredmény ugyan az!
2010. máj. 12. 20:30
Sajnos legyen az drog, vagy bármilyen kábitószer, ha valaki egyszer rászokik nagyon nehezen lehet leszokni róla. Tudja mindenki azt ezeknek a tulzott fogyasztása akár halált is okozhat. Ha valaki megússza véletlenül akkor teljesen roncs és kiégett lesz szerintem nem érdemes koczkáztatni. Üdv.Ágnes
21. buschne (válaszként erre: 19. - Manul)
2010. máj. 12. 20:23
Lehetséges, de egy üveg "occsó" bor mégiscsak kevesebből kijön, mint egy adag drog és talán az alkoholista a kölcsönkéregetésnél meg is áll...
20. anikko
2010. máj. 12. 20:22
Szerintem mértékkel egyikkel sincs gond, persze nem azt mondom h ha havi egyszer vki szúrja magát az ok, de mondjuk ha az egyetemen vagy a főiskolán kipróbálja afüves cigit, vagy ilyesmi, azzal akár tapasztalator is szerezhet, mert majd el tudja mondani a gyerekének miért nem ok a drog és legalább tudja miről beszél. Akkor van gáz, ha belőve vagy bepiálva volán mögé ül! És annak lesz baja aki vétlen!
19. manul (válaszként erre: 16. - Buschne)
2010. máj. 12. 20:10
Az alkoholista is!
18. bca15cb631 (válaszként erre: 17. - Bca15cb631)
2010. máj. 12. 19:53
* kulturált alkohol fogyasztók
2010. máj. 12. 19:52
Az alkoholfogyasztásnak van egy kultúrája már régóta, amit néhányan - elég sokan - nem tartanak be, de ettől még vannak kultúrtált alkohol fogyasztók. Köztük én is. Például vannak olyan ételek, amit alapból a legtöbben vörösborral fogyasztanak. A drognak nincs ilyen kultúrája - szerencsére. Nem szeretném megélni, hogy majd vacsi után elszívunk egy füves cigit...
16. buschne (válaszként erre: 15. - Manul)
2010. máj. 12. 19:06
Azért a drog mégiscsak keményebb, ahogy egyre erősebb szert szed és csak csúszik egyre lejjebb a lejtőn, az adag megszerzéséhez meg akár a bűncselekményektől sem riad vissza, meglopja még a saját családját is...stb.
15. manul (válaszként erre: 14. - 6f731e9185)
2010. máj. 12. 17:55
Na erről van szó!Ha nem tud drogozni akkor majd kiüti magát alkohollal.Azzal is tönkre tudja tenni magát is és a családját is!
2010. máj. 12. 17:51

mindenképpen büntetném... na nem azért mert a saját testével b@szik ki hosszútávon a fogyasztó, hanem , mert tönkretesz családokat.

bár ez az alkoholra is vonatkozik.

13. manul
2010. máj. 12. 17:46
Szerintem tökmindegy,hogy legalizálják-e vagy sem!Ma mindenki mindenhez hozzájuthat ha van elég pénze.
12. bca15cb631 (válaszként erre: 11. - Tündér74)
2010. máj. 12. 17:40
Inkább egy üveg sör, mint egy füves cigi.
11. tündér74 (válaszként erre: 10. - A1330d79d9)
2010. máj. 12. 15:19

Könnyű vagy lágy, tök mindegy:))Egyébként igazad van, az alkohol károsabb, mint a könnyű/lágy drogok. Az alkohol szerintem a kemény droghoz tartozik, hiszen testi függőséget is okoz.

Akkor inkább egy üveg sör, mint egy fél liter kóla, és a sör még egészségesebb is.:)

10. a1330d79d9 (válaszként erre: 9. - Tündér74)
2010. máj. 12. 15:07

"könnyű drogok". Lágyak nincsenek. Csak lágy mosoly. Pl. ilyen :)

Amúgy sztem is a könnyűeket lehetne legalizálni. Sokkal kevésbé káros, mint pl. az alkohol. Kicsit magam ellen beszélek, mert én is szoktam szeszesitalt fogyasztani, de az áfakulcsukat felnyomhatnák az egekig a piákra. Nem fura, hogy egy üveg sör v fél liter kóla egy árban mozog?

2010. máj. 12. 14:51

Kemény drogok: börtönbüntetés

A lágy drogokat szerintem legalizálni kellene.

8. bca15cb631 (válaszként erre: 6. - Anikko)
2010. máj. 12. 14:14
Törvényes kereteken belül gondoltam. Én nem vagyok elvetemült. ;)
2010. máj. 12. 14:13
minimum pénzbírság és/vagy börtönbüntetés
6. anikko (válaszként erre: 5. - Bca15cb631)
2010. máj. 12. 14:12
Értem. Lincs hangulatot akarsz?! Rajta! Üssük agyon őket!
5. bca15cb631 (válaszként erre: 4. - Anikko)
2010. máj. 12. 14:08
Attól még azokat a drogokat illegálisnak mondják. Arról senki sem tud meggyőzni, hogy jó lenne őket legalizálni. Tehát a kérdés úgy szól, hogy ki mit tenne a drogfogyasztókkal.
4. anikko (válaszként erre: 1. - Bca15cb631)
2010. máj. 12. 14:07
Szerintem nincs értelme h illegális, mert így is hozzájut, aki akar,nem riasztja el, h a törvény ellen cselekszik. Ha meg legális lenne, akkor meg a kormány jó kis adót tehetne rá.
3. bca15cb631 (válaszként erre: 2. - C42aaaac41)
2010. máj. 12. 14:04
A Magyarországon ILLEGÁLIS drogok egyszeri vagy rendszeres használatát.
2010. máj. 12. 14:03
Mit értesz drog fogyasztás alatt?
1 2 3

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook