Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Diétás édességek fórum

Diétás édességek (beszélgetős fórum)


❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
2006. jan. 14. 19:01

Kókuszmuffin

7 deka vaj (0 ch)

4 tojásfehérje (0 ch)

15dkg édesítő (15 ch)

10dkg kókusztejpor (4 ch)

10dkg kókuszreszelék (7 ch)

1 zöldcitrom leve és héja (2 ch)

1;A vajat megolvasztani mert annak langyosra kell hűlnie.2;A porcukrot a kókusztejport,és a kókuszreszeléket meg a citromot összekeverni 3;a tojásfehérjét felverni nem kell hogy kemény legyen és az összes hozzávalót beleforgatni a tojásfehérjébe 200 fokos sűtőben sütni 20 percig.

CH: 29 az egészben

282. Jay
2005. dec. 20. 15:14

Tina konyha karácsonyi különszámából cukor és liszt nélküli süti:


Túrós sarok


Hozzávalók:

4 tojás

72 g édesítőszer

1 vaníliarúd

40 dkg darált mandula

3/4 dl tejszín

2 tk őrölt fahéj

2 tk kakaópor

1 narancs leve és héja

30 g színtelen zselatin

3 dl joghurt

40 dkg félzsíros tehéntúró

1/2 tk folyékony édesítőszer

5 dkg felaprított mandula

sütőpapír


1. Robotgéppel a tojások sárgáját és az édesítőszert krémesre keverjük. A vaníliarudat felhasítjuk és belét kikaparjuk. A vaníliavelőt, a darált mandulát, a tejszínt, a fahéjat és a kakaóport a tojásos keverékbe dolgozzuk. A tojások fehérjét keményre felverjük, óvatosan a masszába forgatjuk. Sütőpapírral kibélelt kb 31 x39 cm átmérőjű tepsibe simítjuk előmelegített sütőben 150 fokon 25-30 percig sütjük.


2. A narancs héját finomra lereszeljük. A narancsot félbevágjuk és levét kifacsarjuk. A zselatint a hideg vízzel elkeverjük. A tésztát a sütőből kivesszük és hűlni hagyjuk.


3. A joghurtot a túróval és a narancshéjjal simára keverjük, majd a folyékony édesítőszerrel ízesítjük. A narancslevet felmelegítjük, feloldjuk benne a zselatint, 3 evőkanál túrókrémbe vegyítjük, majd a maradék túrókrémhez adjuk. 15-20 percre hűtőszekrénybe tesszük.


4. A dermedő krémet a tésztalapra simítjuk, majd legalább 2 órára visszatesszük a hűtőbe. Végül a felaprított mandulával megszoruk, és 30 háromszögre vágjuk.

281. kisgé (válaszként erre: 280. - Jay)
2005. dec. 20. 13:43
Köszike. Akkor majd ki is próbálom.
280. Jay
2005. dec. 20. 13:11
Nekem egész jól sikerült, mondjuk aznap elfogyott, úgyhogy másnap nem tudom milyen lett volna. :)))
279. kisgé (válaszként erre: 277. - Jay)
2005. dec. 20. 08:53

Szia!


Nem lesz tőle kemény, mármint a szójától? Én egyszer sütöttem így pogit és ki kellett dobnom, olyan nagyon gumis lett.

278. Mókica (válaszként erre: 277. - Jay)
2005. dec. 19. 23:02

Húúú ez a pogi jól hangik nagyon! :))

Mennyi lett belőle?? CH-t tudsz esetleg???

Lehet nekiveselkedek majd, meglepem magam karácsonyra :))))

Köszi érte!:)

277. Jay (válaszként erre: 276. - Jay)
2005. dec. 6. 09:38
Jaj elfelejtettem a sütés után a színe ugye nem fehér lesz, hanem kb. olyan mint a tepertős pogié. A családnak azt mondtam fűszert is raktam bele, hogy fincsibb legyen. A szöveget beették, a pogit meg megették.
276. Jay
2005. dec. 6. 09:35

Édesség helyett sósság:


Sajtos pogi


1 kocka ráma

500 g szójaitalpor

1 tk. só

15-15 dkg reszelt sajt

1 tojás

1 pohár tejföl

1/2 csomag sütőpor.


Még: sütő, tepsi, sütőpapír, nyújtódeszka, nyújtófa.


A szójaport, a margarint, a sütőport, a sót meg az egyik 15 dkg-s reszelt sajtot jól összeforgatod, hogy olyan jó darabos legyen, a kezed meg jó kulimászos, aztán belepottyantod a tojást a tejfölbe összekevered, majd bele a darabos cuccba.

Addig gyömöszölöd még tészta minőségű nem lesz. Nyujtódeszkára teszed, aztán nyújtófával 1-2 cm magasra kinyújtod, pogiformázóval kiszaggatod a pogikat.

A tepsit vagy kivajazod, lisztezed (nálam teljeskiörlésű rozsliszt),vagy sütőpapír. Belerakod a pogikat, megkenheted tojglival, de a maradék 15 dkg sajt anélkül is rajta marad, na szóval ráteszed a sajtot aztán be a sütőbe. Kb. 15-20 perc és kész. A pogi széltében növekszik nem magasságában!


A legjobb, ha intenzív ízű sajtot használsz, úgy még az öcsém sem érezte a szójatejport!

275. 53658d2215 (válaszként erre: 272. - Mariann)
2005. dec. 2. 13:16

Mariann:

nagyon jó a norbi szaloncukor! veszélyesen jó! :-)

2005. dec. 2. 13:15

Sziasztok!

Már a karácsonyra készülve böngészem az internetet, hogyan lehetne finom dolgokat csinálni, de diabetikusan.

Találtam egy budapesti céget, akiktől lehet rendelni sütiket, ha esetleg nincs időtök sütögetni, vagy külön cukormentesen sütni:


[link]


Cseri

273. gyöngyi (válaszként erre: 271. - Zse pi)
2005. nov. 27. 12:27

Zsepi!

A Tescoban lehet kapni kókuszos karikákat 10 dkg-ban 5 ch van, szerintem finom és mivel nagyon könnyű, a 10 dkg elég soknak tűnik. Jó "falánk" napokra! A diabetikus édességeknél van.

272. Mariann
2005. nov. 26. 20:45

A CBA-ban akciós lesz a Norbi Szaloncukor november 30-tól. 300 g 659 Ft.

Eléggé rá vagyok katttanva, úúúúgy megkóstolnám!

Egyébként jó???

271. zse pi (válaszként erre: 270. - Gyöngyi)
2005. nov. 24. 18:22

Szia.

Ne aggódj én is minden nap mérem a súlyomat, reggel, és este is, aztán beírom a naptárba, így követni tudom, mikor mennyi voltam. :)

Akkor végre ehetek Norbi rúdat, zselés szaloncukrot karácsonykor. Ez szuper.

Köszike a választ, a neten sajna nem találtam semmi konkrétat a maltitolról.

Zs.

2005. nov. 24. 17:39

Helló Zsepi!

Naná, hogy levonom!! És eddig nem zavarta meg a fogyásomat, pedig árgus szemekkel figyelem a mérleget minden nap. (pedig nem szabadna, tudom!!)

269. zse pi (válaszként erre: 268. - Gyöngyi)
2005. nov. 24. 09:34

Szia Gyöngyi!

És hogyan számolod be a Ch-t? A cukoralkohollal együtt, vagy azt levonod belőle? Mert ha lelehet vonni belőle, akkor én is gazdagítanám Norbit... :)))

Zs.

268. gyöngyi (válaszként erre: 267. - Zse pi)
2005. nov. 23. 18:14

Szia zsepi!

bevallom töredelmesen én eszem is, persze beleszámoltam a napi ch-adagba!Nem ártott a fogyimnak.

267. zse pi (válaszként erre: 262. - Hoxa)
2005. nov. 22. 13:55

Sziasztok!


Sajnos még nem volt időm utánnanézni ennek a maltitol cukoralkoholnak, ezért itt érdeklődöm előszőr, hogy akkor ennek a Ch-értékét nem kell számolni?

(Mert akkor ehetnénk Norbi rudat is, abban is minimális ch van.)

Zs.

266. Hoxa
2005. nov. 22. 10:43
Én sajnos megkóstoltam a kókuszost, nagyon jó. Nem tudom kitart-e karácsonyig :) Lehet, hogy nekem is zseléset kellett volna venni, mert azt én sem szeretem. :)
265. Hanky (válaszként erre: 263. - Emagdi)
2005. nov. 21. 17:24
Sziasztok!Igen Norbi a zselést 1-es kódba sorolja. Én sajna nem szeretem a zseléset ezért vettem a kókuszosból.Karácsonykor biztos eszem belőle.
2005. nov. 21. 15:48
A Tescóbaban vettem gesztenyepürét édesítőszerrel.Összetevők10 dkg-ban: Energia 117 kal,szénhidrát 22 g. Ha nem édesíted a tejszínt szerintem egy héten egyszer belefér! Tényleg fincsi!
263. emagdi (válaszként erre: 260. - Hanky)
2005. nov. 21. 15:29

Én is láttam a Metro újságban, ott a zselés 1-es kóddal van feltüntetve.

elég húzós az ára, ennek ellenére már mind elfogyott a boltban amikor akartam venni:(

262. Hoxa
2005. nov. 21. 14:21

Akit érdekel a Norbi kókuszos szaloncukor 300g - kb. 760 forint.

Az enyémben 28 db szaloncukrot találtam.


Energiatartalom 100g-ban:

476 kcal

3,6g fehérje

33,6g zsír

58g szénhidrát, ebből maltitol cukoralkohol 47,8g (nettó CH: 10,2g)


1 db szaloncukor így 6,2g CH (nettó CH: 1g)


Norbi a felirat szerint max. 4-5 darab fogyasztását javasolja, 15 óráig.

261. Hoxa (válaszként erre: 260. - Hanky)
2005. nov. 21. 11:15
Köszi az infót! Most indulok a Sparba, jól megkuksizom mennyi benne a CH :)
260. Hanky
2005. nov. 21. 11:00
Sziasztok! Múlt héten ráakadtam a Norbi szaloncukijára. Győrben a Kaiser's ben, de a Sparban is volt. Árilag húzos.Bár a többi diabetikus szaloncukor is hasonló árban mozog. Tömege azt hiszem 330 gr ára 800-900Ft volt. Létezik zselés ill kókuszos izben.Anyuéknál van azért csak saccolok a tömegére. (Update 2-es kód tehát du 3-ig mértékkel) Nem kóstoltam meg mert Atkinsezek biztos fincsi.
259. Hoxa
2005. nov. 21. 10:45
Norbi piacra dob karácsonyra valamilyen cukoralkohollal ízesített szalocukrot. Tud valaki róla valamit? Mennyibe fog kerülni és hol lehet majd kapni?
258. éva* (válaszként erre: 257. - Zse pi)
2005. nov. 4. 05:37
Ez nekem is a kedvencem, és az egész családé, akik nem fogyóznak, én eperből öntetet szoktam készíteni hozzá. A mirelite epret összeturmixolom kevés vízzel, édesítővel ha még kívánja, hogy önthető (tejföl súrúségű legyen)legyen. Túróbomba a neve, merthogy egy gömbölyű tálba lehet készíteni, ha megdermedt kiborítani. Mint a tortát lehet szeletelni, rá az öntet, finom és gyönyörű.
257. zse pi
2005. nov. 3. 11:28

Sziasztok.

Leírom a kedvenc édességem.

1zsírszegény túrót(250gr) széttörök 1 tálban, összekeverem édesítőszerrel, vanilia aromával.

100ml tejszínt habbá verek. Nagyon kevés zselatint kb1/2dl vízben feloldom, majd a túróhoz öntöm, jól összekeverem.(nem baj, ha folyós lesz)

Ezután hozzákeverem a tejszínhabot, majd 6-8 szem fagyasztott epret szúrkálok bele. Hűtőbe, 1óra, és élvezetes édesség lesz belőle.

500kcal, 16ch van az egészben!!

256. Midnattsol (válaszként erre: 255. - Rosewood)
2005. nov. 1. 18:27

nagy igazság =)

de ugye a szójatej pici édesítővel már elfogadhatóbb édesség gyanánt?

2005. nov. 1. 16:50
Óvatosan, óvatosan a Norbi rúddal. Szerintem finom, de edd mértékkel, alkalmanként. Amit nem eszünk meg, az nem hízlal. :-)
2005. okt. 31. 17:09

sziasztok!

mi a véleményetek a norbi rúdról? azt írja, h 100grban 38g a ch, ebből 34g cukoralkohol, állítólag olyat szabad... vélemény?=)

❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook