Diétás édességek (beszélgetős fórum)
A Web cukrászda lapján a Túrós rétes 1.
Nekem csak arra van szükségem, hogy megmondják meddig süssem a tésztát, és mit rakjak a töltelékhez, hogy ne legyen száraz.
Magamnak csinálok sima túrósat (ahogy a receptben van Atkinsesen, a fiúknak meg megbolondítom csokidarabokkal, reszelt almával). Ja, csinálok kakaós-rumaromás-túrósat, és szörpis-túrósat is. Nyamiii
És, ha sikerül, akkor a kerti partira is csinálok.
Már találtam is receptet.
Úú, de várom már.
Mmm, kedvem szottyant megint kotyvasztani.
De jó, hogy péntek van, hétvégén alkothatok.
Szerintem hétvégén próbálok sütni egy ch szegény túrós rétest. Nem lehet olyan vészes.
Azt nagy nehezen kiszámoltam, hogy egy szelethez tartozó rétestészta ch-ja 1.6 g. Ehhez jön a töltelék ch-ja. Ez viszont már meghaladja a képességeimet :)))
Én az eper beköszöntével úgy döntöttem, hogy két hét 1. szakasz után átlépek a 2-ba.
Így ettem igazi epres joghurtot, persze tényleg IGAZI eperrel és natúr joghurttal. Ha lemegy a bogyós gyümölcs szezonja, akkor visszamegyek elsősnek.
Ata, kimondtad a varázsszót: nem1.szakasz
:(
Rengeteg rétes recept, némi átalakítás után talán belefér az Atkinsbe néha 1-1 szelet. Nem az 1. szakaszba.
Köszönöm fáradozásodat!
Egyenlőre nem erőltetem a kókuszt.
Bizony-bizony már nagyon hiányzik a gy.joghurt...
Isteni szikra...2 kanál tejföl ( nem baj ha 2,8%?) 1 kanál tejszin és vital szörp jól összekeverve. Isteni volt:-))) Olyan mintha gy.joghurtot ettem volna.
Aztán hogy ezt lehet-e, nem tudom.
Találtam infót a kókuszról:
Egy kb. 5x1.25 cm-es darab friss kókusz össz. ch tartalma 6.9 gr, netto ch tartalma 2.8 gr, rost 4.1 ,fehérje tartalom 1.5 gr, 159 caloria és 15 gram zsír.
25 dkg édesítetlen kókuszreszelék 2.8 gr ch-t tartalmaz.
1. szakaszos receptben csak kókusz aromásat találtam.
Ha nem lehet enni az 1. szakaszban, akkor az nem a ch tartalma miatt van szerintem. De ebben biztosan vannak nálam okosabbak.
Halihó!
Természetesen az Atkinses almásrétes édesítőszerrel készül, mazsolát elfelejt, a dióval és búzakorpával is óvatosan.
Köszönöet a dícséretért. :+) Amikor finomra sikeredik egy új dolog, szívesen megosztom Veletek, hiszen pl. a kókuszos süti eredeti receptjét Hoxa gyűjteményéből vettem.
Hát, a kókuszt én magam sem tudom, igazán lehetett vola-e, de tény, hogy nem állította meg a fogyásomat.
A többi eddigi édességet pedig az atkins.com-ról töltöttem le.
A "nem édesség"-nél pedig többnyire a fantáziámat használom.
Amikor beküldünk valamit, tényleg jó lenne nem elfelejteni, hogy mennyi a ch tartalma és hanyadik szakaszosoknak szabad enni.
Extra almás rétes
Hozzávalók:
2 rúdhoz: 1 csomag réteslap, 1 kg savanykás alma, 15 dkg házi sárgabaracklekvár, 1 db egész tojás, 15 dkg búzakorpa, ízlés szerint kevés cukor, 1 mokkáskanál őrölt fahéj, 5 dkg mazsola, fél dl olaj a réteslap kenéséhez.
Elkészítés:
Először elkészítjük a tölteléket. Az almákat megmossuk, kicsumázzuk, és héjastól lereszeljük. Hozzáadjuk a darált diót, a búzakorpát, a sárgabaracklekvárt, a megmosott és szárától megfosztott mazsolát, majd kevés cukorral és a fahéjjal fűszerezzük. Ezután alaposan összekeverjük a habosra felvert tojással. Két részre osztjuk. A réteslapokat szétszedjük. Az egyik adagot (2 lap) egy tiszta, megnedvesített konyharuhára terítjük, az olajjal bekenjük, majd az egyik adag tölteléket a szélére egy csíkban felkenjük. A konyharuha segítségével óvatosan feltekerjük, és a kikent sütőlemezre gurítjuk. A másik két réteslappal ugyanígy elkészítjük a második rúd rétest. Közepesen meleg sütőben szép pirosra megsütjük. Ha kihűlt, felszeleteljük.
Kb. 16 db rétesszelet lesz a két rúdból.
44. Almás rétes
--------------------------------------------------------------------------------
(2 rúdhoz)
40 dg rétesalmát mossunk meg, vágjuk ketté, távolítsuk el a magházát, és káposztareszelőn héjastól reszeljük le. Hagyjuk állni negyedóráig, majd enyhén nyomkodjuk ki a levét, és lassú tűzön lángterelő felett pároljuk 3 percig. Ha lehűlt, adjunk hozzá 8 dg mézet és fél mokkáskanál őrölt fahéjat. 8 dg diót daráljunk le, és felét keverjük az almához, a másik felét pedig hintsük az olajjal megkent rétestésztára. Ezt követően szórjuk rá az almát egyenletesen elosztva. A legfinomabb rétes a piros foltokkal árnyalt, világoszöld héjú, savanyú kompótalmából készíthető, használhatunk kevésbé érett jonatánalmát is, de ebben az esetben adjunk hozzá néhány csepp citromlevet.
A fentieken kívül rétest készíthetünk más gyümölcsökből, pl. szőlőből, sőt zöldségfélékből (gombából, káposztából, vöröshagymából) is. A 24 dekagrammnyi, száráról leszedett magnélküli szőlőt 6 dg mézzel édesítjük, és 8 dg darált dióval együtt a Meggyes réteshez hasonló módon szórjuk a tésztára. A gombás rétes töltelékét a Gombás rizsnél leírtak szerint kell elkészíteni, a könnyebb fogyasztás érdekében azonban a nyers gombaszeleteket vágjuk kisebb darabokra. Betöltés előtt keverjünk a lehűlt gombához 0,5 dl tejfölt, és 8 dg reszelt edámi sajtot. A gombás rétest papírral letakarva hűtőszekrényben tároljuk. Mivel a hűtőben a tésztája átgyöngül, fogyasztás előtt grillsütőben melegítsük fel. A tetejét ne cukrozzuk meg. A Szőlős és a Gombás rétes tölteléke is 2 rúdhoz elegendő.
Köszönöm kedves Hoxa!
Megint egy kérdés...Erianyó mindig olyan finomságokat készít:-))
Mi elsőszakaszosok olyat mint kókuszreszelék és kakaópor ehetünk?
Kedves Blackbear!
Személy szerint a meggyesre esküszöm :) Az nagyon finom, utána jön a vanília és a csoki. Próbáltam a mandulát is, de nem ízlett.
Több boltban is lehet őket kapni, csavaros kupakkal. Praktikus, mert azokkal a kis zöld tetejűekkel eddig csak megszívtam, mert nem lehet jól visszazárni.
Hoxa
Hogy lehet valamit JÓL elrontani, avagy "Raffaello muffin"
A kókuszos sütit akartam megcsinálni, de ez lett belőle:
1 csg (10 dkg) kókuszreszeléket összekevertem 1 teáskanál éedsítővel, 2 dl tejszínnel (itt hibáztam, eredetileg elég lett volna 1/2 csésze, ami kb. 1 dl), 1 citrom lereszelt héjával és 1/2 teáskanál vanília aromával. Hagytam egy órát állni. Ezután felvertem 2 tojás fehérjét egy kicsi! citromlével - ettől jó kemény lett-, majd finoman összekevertem a kókuszos masszával. Elég lágy lett, így jött az ötlet, hogy a muffin sütőben süssem. Ha már lúd... mindegyik közepébe szúrtam egy-egy szem mandulát. Beleadagoltam a formába és kb. 20 percig sütöttem. Finom lett! (A formába nem érdemes mignon papírt tenni, mert a tészte legfinomabb része beletapad.)
Kedves Hoxa!
Milyen aromákat használtok... tudom olyan vagyok mint a bölcsis... minden új, rengeteg kérdés...
További ajánlott fórumok:
- Írj olyan ételeket, édességeket, amelyeknek a nevében város vagy ország szerepel
- Régi édességek, ételek, amik mára eltűntek...
- Kalóriaszegény és zsírszegény édességek a jó alak és megelégedés érdekében
- Magyar édességek ajándékba
- Pár perces sütés, főzés nélküli édességek.
- Kalóriaszegény(ebb) édességek, sütik...mit ajánlatok?