Diétás édességek (beszélgetős fórum)
mozsar?:))))
egy recept:)
vattacukor canderrerporbol.:)Ö))))))))))))
Sziasztok4
Egy fontos kérdés! Amikor azt írja a recept, hogy édesítőt tegyél a süzibe, akkor mennyi szükséges hozzá? Ugyanis a legtöbb receptnél csak annyi van írva, hogy, pl. 3 tojás, 400g vaj, édesítő stb,.De mennyit érdemes beletenni ahhoz, hogy ne legyen se túl édes, se túl semmi ízű.Mi a családban még nem nagyon használtunk édesítőt, így nem nagyon tudom a helyes adagolást sem.Segítsetek, ha tudtok!
Üdvözlök mindenkit:Zsuzsa
Nagyon ehetnekem volt tegnap delutan, es ezt krealtam. Csak azt nem tudom, hogy a kokuszban mennyi a CH.
KOKUSZCSOK
2 db tojas, 15 ml folyekony szaharin, 50 g olvasztott vaj, en olajat tettem bele, 200 g kokuszreszelek.
A tojasokat jol felvered az edesitövel+olvasztrott vaj, es utana belekevered a kokuszreszeleket. Varjal minimum 10 percet.
A sütöt elömelegited 175 C-ra, es zsirpapirral belelt tepsibe teszed 2 db kiskanal segitsegevel a halmokat. Kb. 30 db lesz belöle. Isteni !!!
Gumitorta
1.réteg: 2 tojás
3 kanál cukrot
1 vaníliacukrot jól kikeverni
1 dl langyos vízben 1 evőkanál zselatint feloldunk és hozzákeverjük
2.réteg: 2 tojás
3 kanál cukor
1 vaníliacukor
1 evőkanál kakaó
1 dl langyos víz
1 evőkanál zselatin
3.réteg: 2 doboz tejföl
1 vaníliacukor
3 kanál cukor
1 dl langyos víz
1 evőkanál zselatin
Tetejére gyümölcs és gyümölcskocsonya.
Minden réteg elkészítése után azt beleöntjük a formába, és hűtőbe tesszük. Amíg a következő réteget összekeverjük, addig ez megdermed, s rá lehet önteni a következőt.
Ez az adag kis torta elkészítéséhez elegendő! A közepes méretű tortához 1,5-szeres, a nagy méretű tortához célszerű 2-szeres adagot venni.
A cukor helyett természetesen édesítő, a vaníliacukor helyett pedig lehet aroma, vagy vaníliarúd. Nagyon finom, csak vigyázz, hasmenést okozhat, de megéri!
Neked mákod van!:))
Mákos sütemény meggyel.
17 dk, édesitőszerrel készült meggykompót, 13 dkg. mák, 1o dk, mandula, 3 tojás, 10 dk.puha vaj,6 dk/gyümölcscukor!/1 teáskanál reszelt narancshéj, 2dk, liszt, 1 csipet só, vaj a formához.
A vajat az édesitóvel habosra keverjük, először narancshéjat majd a tojássárgáját adjuk hozzá, ezután a mákot és a mandulát,A sütőporral elvegyitett lisztet a tésztához szitáljuk és belekeverjük..A tojásfehérjét sóval kemény habbá verjük, majd nagy habverővel óvatosan a tésztához adjuk.
A tésztát beleöntjük a formába és elsimitjuk.Elosztjuk rajta a meggyet kissé bele is nyomkodjuk.
Sütőben 180 fokon 41-45 percig sütjük.
A mákot természetesen ledaráljuk!!!
12 szelet.' szelet 10 gr.Ch-t tartalmaz.
Halleluja!
Akkor találtam egy fincsi cukrot.
10 dekában 10 ch van és ez 8db.
VIVIL-Creme Life
Köszi:Gyöngyi
Egy diétás cukorra az van írva hogy a benne levő szénhidrátból 10 gr cukoralkohol. Ez mit jelent, tudja valaki?
Gyöngyi
Közzéteszem új felfedezéseimet a mascarpone sajttal kapcsolatban:
Tiramisu: babapiskóta helyett búza korpával kevertem össze a kávét.
Gyümölcsös mascarpone(első fázisban csak végszükség esetén!!:Mirelit szeder/málna/ribizli mix felét mikróban jól felforrósítom, majd folyékony édesítőszerrel lekeverem és villával alaposan összetöröm.Ezt a gyümölcsvelőt elkeverem a mascarpone sajttal.Ezután a maradék még fagyos gyümölcsökkel összekeverem, és állni kell hagyni kb. egy órát a hűtőben.(A fagyott gyümölcs felenged, az egész keverék pedig lehül)
CSINÁLTAM ÚJ MENÜT A RECEPTEKNEK OLDALT. SASOLJÁTOK MEG!!
Bővítettem a korábbi word doksit, de szétszedtem témák szerint.
Köszönöm a sok receptötletet mindenkinek!!!!!
Sziasztok!
Szuper jót a receptek, de túl nagy kérés lenne, ha 1 adag/Ch-értéket is irnátok?
Vagy aki arra vetemedik, hogy megcsinálja az számoljon is? Köszi
Fél citrom leve + lereszelt héja + 1 ek édesítő.
Ehhez hozzádtam a 25 dgk natúr krémsajtot amibe elözőleg belekevertem 1 egész tojást.
Nagyon fincsi, jó bezabáltam belőle.
Ha valakinek ez így nagyon tömény tegyen hozzá 1 - 2 dl habbá vert tejszínt.
Aki elkészíti nem bánja meg.
Malnakrem (6 szemelyre)
4 dl tejszin
50 dkg malna
edesito
2 teaskanal zselatinpor
A tejszint az edesitovel kemeny habba verjuk.
A zselatint 8 evokanal meleg vizzel allandoan kevergetve,kislangon felforraljuk.A malna felet szitan attorjuk,majd tejszinhabbal osszekeverjuk.Habverovel verve beleforgatjuk a langyos zselatint,es simmara dolgozzuk.Poharakba szetosztjuk a kremet, es malnaval megszorjuk.A hutobe dermesztjuk egy kicsit.
Sziasztok!Ma ezt kutyultam ossze:)
Eperkrem
15 dkg eper
6-7 evokanal mascarpone kremsajt
1 dl tejszin
edesito
Az epret apro kockara felvagjuk,a felet osszeturmixoljuk a mascarponeval es az edesitovel(nem baj ha egy kicsit darabos marad benne az eper).
Kulon felverjuk a tejszint,majd osszekeverjuk az epres masszaval,a tetejet megszorjuk a maradek eper darabokkal.Nagyon finom!!!
Ez kb 2 szemelyes adag
Zazi!
Biztos, hogy jó ötlet a cukor? Atkins forog a sírjában!!
Gyöngyi
Köszi Summer!
És hol lehet ezt kapni,milyen jellegű boltban?(nem vagyok b.pesti)
Próbáltátok már a tiramisut?
Tuti, csak a piskótát ki kell felejteni:
250g mascarpone, 2 tojás 2 ek cukor helyetti édesítő, 3ek nescafé koffeinmentes pici víben feloldva, 1/4 l tejszín, vanília (ajánlom a valódit, lehet kapni azt is), 3ek rum, kakaópor (nem neskakaó)
Tojássárgáját felverni cukorral vaníliával, rumot hozzáadni. feléhez kávét adni. Tojásfehérjét habbá verni. Mascarponét, fehérjehabot,sárgájahabot sárgájahabot lazán összeforgatni. A kávés és a sima rétegeket egymásra simítani. Jól kihűteni. Tetejére tejszínhab golyóbisok, és egy kis kakaó szórás.
Nyam-nyam. (nem egyszemélyes adag!)
Zsazsa!
A Scitec-nek a Proteine Delite fehéjepora nagyon fincsi, az alpesi csokis ízű a legjobb. Nekem egy fitness edző ajánlotta, és ha rámtör az "édesség-zabálhatnék", akkor ebből eszem. Vízzel v. tejjel kell kikeverni.
Nem tudtok valami olyan turmixot(por alakú),ami édes és nincs benne sok CH?
Köszi!
A masodik fazisban mar lehet.
kokuszreszelek(nem edes),2 evokanal:2.4 ch es
0.8 net ch-t tartalmaz
Citromkrém kókuszos csókokkal:
a kókuszos csókhoz: 2 tojásfehérje, édesítőszer, 2 evőkanál kókuszreszelék
a krémhez: 1 citrom vagy 2 zöldcitrom, édesítőszer, 20 dkg natúr krémsajt, 1,5dl tejszín
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, az édesítőt és a kókuszreszeléket beleforgatjuk. Sütőpapirra teszük és előmelegített sütőben (kb.140 fokon) 1 órát szikasztjuk. Akkor kész ha kissé ropogos a teteje pedig halványbarna. Amég kihül a citrom lereszelt héját és kifacsart levét az édesítővel elkeverjük. Utánna a krémsajtot, majd a kemény habbá vert tejszínt forgatjuk bele.
A kókuszos csokot kisebb darabokra tördeljük és 4 kehelybe szétosztjuk. A citromkrémet a közepébe halmozzuk és elfogysztjuk.
További ajánlott fórumok:
- Írj olyan ételeket, édességeket, amelyeknek a nevében város vagy ország szerepel
- Régi édességek, ételek, amik mára eltűntek...
- Kalóriaszegény és zsírszegény édességek a jó alak és megelégedés érdekében
- Magyar édességek ajándékba
- Pár perces sütés, főzés nélküli édességek.
- Kalóriaszegény(ebb) édességek, sütik...mit ajánlatok?