Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Dhal *Indiai recept*

Dhal *Indiai recept*

A Dhal *Indiai recept* hozzávalói:
- 200 g vörös lencse
- 1 l víz
- 4 cm friss gyömbér, három darabra vágva
- fél kávéskanál őrölt turmerik
- fél kávéskanál só
- 3 evőkanál olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 közepes hagyma, apróra vágva
- 1 kávéskanál cumin mag (vagy őrölt cumin)
- 1 kávéskanál őrölt koriander
- negyed kávéskanál chilli por


A Dhal *Indiai recept* elkészítési módja:
Főzzük meg a lencsét a vízben. Amikor forr a víz, adjuk hozzá a turmerik-ot és a gyömbér darabokat, majd főzzük tovább lassú lángon, fedő alatt kb 45-60 percig.. Amikor a lencse szemek puhára szétfőttek, vegyük le a tűzről, vegyük ki a gyömbér darabokat, majd sózzuk meg. Egy másik, kis lábasban pirítsuk meg aranyszínűre a hagymát és a fokhagymát az olajban,majd adjuk hozzá a fűszereket (cumin, koriander, chilli) és pirítsuk tovább a rántást 1-2 percig takarék lángon.Keverjük a rántást a lencsébe. Szórjuk rá a friss, apróra vágott koriander darabokat. Tálaljuk rizzsel vagy köretként sült húshoz.

A dhal egy dél indiai specialitás, amely tipikus alapanyaga a lencse, de babból is készíthető.
Indiában legalább 50 fajta lencse létezik, így el lehet képzelni, hogy hányféle dhal recept van!


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A dhal *indiai recept* elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook