Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Finom sertés sült recept

Finom sertés sült recept

A Finom sertés sült hozzávalói:
1,5 kg sertéskaraj egyben (csont nélkül)
4 dl fehérbor,
1,5 dl tejszín,
1 fej vöröshagyma,
2 db gyömbér,
egy-egy kávéskanál kakukkfű,
őrölt bors,
őrölt kömény,
só,
1,5 dl olaj.


A Finom sertés sült elkészítési módja:
A karajt megmossuk és a fűszerekkel jól bedörzsöljük. A vöröshagymát megtisztítjuk és kockákra vágjuk. Az olajat egy kisebb sütőformában felforrósítjuk(amekkorában a hús elfér), és beletesszük a karajt. Meglocsoljuk olajjal és mellérakjuk a hagymát. Alufóliával letakarjuk, és forró sütőben puhára sütjük, közben levével locsolgatjuk. Amikor megpuhult, kivesszük a tepsiből, a léhez hozzákeverjük a bort és a tejszínt. Gyömbérrel ízesítjük, jól kiforraljuk. A húst szeletelés előtt pihentetjük. A húst pecsenyéstálra rakjuk úgy, hogy a szeletek félig fedjék egymást. Aláöntjük a pecsenyelét. A húst leöntjük fél dl konyakkal és meggyújtjuk. Ünnepi alkalmakkor kínáljuk. Bármilyen köret illik hozzá.


Kategória: Húsételek receptjei


A finom sertés sült elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook