"Darabolós gyilkos" Budapesten. Vélemény? (beszélgetés)
Sajnos így igaz, 500 méteres körzetemben volt ilyen eset pár éve...
Gyerekkorunkban amikor a pedofilia még csak bimbódzott, kialkítottak a gyerekekben egy képet, hogy a "rossz bácsik" azaz CUKROSBÁCSI nagy kabátban jár ami alatt meztelen, vagy csak gonosz és ronda - de mindenképpen egy téves vizualizáció alakult ki a potenciális elkövető személyét illetően.
A valódi rosszakaró és ártó szándékú köztünk él, nem tűnik ki a környezetéből és képes úgy teljes életet élni, hogy senki sem ismeri meg a valódi énjét, csak mikor bilincsben szállítják el otthonról mondják: Uramisten! Nem hiszem el, hogy ő...hiszen olyan csendes és kedves volt mindig, szerette a gyerekeket is...és a gyerekek is őt!
Én egész hétvégén barackpálinkát meg komlószörpöt "vedeltem" a csajom apjával és mégsem koncoltuk fel a családot.
Igaz az öreg harcos büntetőbíró:) - amúgy az emberölés úri muri, nem csak az "aljanép" kiváltsága.
Az ittas és/vagy bódult állapot persze tényező, de a viktimológia szempontjából nem elsőrendű dolog.
Az emberölés önmagában akkor válik minősített esetté, ha súlyosbító körülmény is feltárható. Különös kegyetlenséggel, aljas indokból, több emberen elkövetve vagy kiskorú sérelmére...
A "darabolás" nem az elkövetéshez tartozik, hanem amikor az elkövető felismerte cselekménye súlyát és már érezte a tette lehetséges következményeit - igyekezett eltüntetni a rá nézve terhelő bizonyítékokat, ez esetben az elhaltat.
Attól még nem kellett volna ilyen brutálisan gyilkolnia!
Vele is ezt kéne tenni, csak élve kéne levágni a testrészeit!!!
Pár hónapja a szigetváriak is elfogtak egy pasast, vagy két éve Debrecenben is történt hasonló eset - egyáltalán nem ritka elkövetői magatartás a holttest eltüntetése, történelme van Magyarországon is.
A régi kuplé szövege ismerős szerintem:
„Lédererné, mi van a kosárban, Kodelkának a keze feje lába”
1925-ben Léderer Gusztáv és b.neje Schwartz Mici saját lakásukon kinyírták Kodelka Ferencet, majd feldarabolták - a testrészeket elrejtették, illetőleg a Dunába dobták, persze miután nyolcvanmillió koronás életbiztosítást kötöttek rá.
Már folyt a holttá nyilvánítási eljárás, amikor a Duna egy kosárban és két bőröndben emberi maradványokat dobott fel. Huszonkét porcikáját megtalálták a fejét sosem...a tetoválásáról tudták azonosítani a hullát.Gusztikát fölkötötték Micike 25 év börtönt kapott bűnrészesség miatt.
Nem is rossz szakdolgozati téma:)
Itt a cikk.Nem a Halló báros volt,én is arra gondotam először,de ez másik,erre nem is emlékszem. (ez volt régebben,igaz)
Milyen nézőpontra?
előbb megölte, utána darabolta, szóval szvsz egy sima gyilok, oszt annyi.
Kenyérrel hagymával remek.
Amúgy normális embernek mégis milyen véleménye lehet erről? Borzasztó.