Csúfolódás az iskolában (beszélgetés)
Nem az egykeség az oka: a lányomnak 2 bátyja van. :)
Félő, hogy egyszer valóban "robban" a gyerkőc - én is ettől félek -, és akkor jaj mindenkinek!
A szeretetteli légkör fontos, de nem védi meg. :( Nincs jó recept: ha nem volt folyamatosan rákényszerítve az önvédelemre, piszok nehezen fogja megtanulni! Márpedig, ahogy olvasom, Nálatok se ilyen légkörben nőtt fel, ahogy nálunk sem!
Pontosan tudom, mit érzel: a lányomat 4 éve bántják, mert jószívű, és mert szeretettel neveltem - így pedig ő is kedvesen áll másokhoz, sokadszorra is.
Egyetlen dolgot tehetsz: megtanítod, hogyan vágjon vissza - vagy hogy engedje el a füle mellett a csúfolódást.(Sajnos ezekben nem jártam sikerrel. :( Már iskolaváltáson is gondolkodtunk emiatt.)
Kívánom, hogy sikerüljön! :)
hát ez az közben meg attól félek hogy egyszer csak megvédi magát (tettlegességgel) de nem verekedős és mi sem tanítottuk soha arra nem bántottam soha ,egyke volt 10-évig gondolom ez is lehet az oka ,(pár hónapja lettünk nevelőszülők ,azóta nevelünk 3 gyereket)a sajáttal 4-et.
azért írattam vallási iskolába többek közt hogy pl ilyen helyzetbe ne kerüljön de sajnos hiába.mikor ovis volt olyan talpraesett kisfiú volt de most 10-évesen lett ilyen zárkózott,de fogalmam sincs miért.
Fúú de bele tudom képzelni magam a helyébe, engem is csúfoltak, de egy idő után már megszoktam, ha látják, hogy nem bántanak meg vele akkor abbahagyják.
Mivel csúfolják?
a gyerekeknél nincs gonoszabb.....
és igen! Meg kell, h tanulja megvédeni magát. Mindig enm lehetsz te a védőszentje.... tudom, h sajnálod, de arra tanítsd, h tettlegesség nélkül védekezzen.
Hogyan segítenétek a gyereketeknek ha rendszeresen csúfolnák az iskolában?
Beszéltem már az osztályfónökével de csak egy kis ideig volt változás,álllandóan nem járhatok be ezért az iskolába hiszen muszáj hogy megtanulja megvédeni magát.
További ajánlott fórumok:
- Pofátlan buktatás általános iskolában
- Katolikus iskolában kötelezhetnek-e templomba járásra?
- Ilyen lehet egy iskolában?
- 18 éves lányom élettársi kapcsolatban él, iskolában sok hiányzása van, azt szeretném tudni jár-e neki ellátás?
- Lehet fotózni az iskolában a szülő engedélye nélkül?
- Lehet-e magántanuló a gyermekem általános iskolában? Mik a feltételek ehhez?