Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Csokoládés piskótarétes recept

Csokoládés piskótarétes recept

Elkészítési idő 45 perc

A Csokoládés piskótarétes hozzávalói:
1 csomag réteslap,
10 dkg főző- vagy étcsokoládé,
1 csomag ötlapos, száraz piskótalap (vagy ennek megfelelő súlyú megszáradt édes kalács vagy piskótalap,
esetleg közvetlen fogyasztásra már alkalmatlan, édes, töltetlen teasütemény),
3 dl tejszín,
2 egész tojás,
6-8 dkg porcukor,
csipetnyi só,
5 dkg vaj.


A Csokoládés piskótarétes elkészítési módja:
A száraz piskótát vagy összetördelem vagy almareszelőn lereszelem. A tejszínt apránként rálocsolom, időnként pedig átforgatom, hogy mindenütt megázzon. Közben a csokoládét is lereszelem, hozzákeverem a tojássárgáját, a sót és a tejszínes piskótát. Végül belekeverem a tojásfehérjékből vert kemény habot, és a réteslap szélére egy csíkban ráhalmozom, lazán összecsavarom. A tetejét megkenem olvasztott vajjal és az előmelegített, forró sütőben szép pirosra sütöm.

Csak hidegen szeletelem fel.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A csokoládés piskótarétes elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook