Csípőprotézis (beszélgetés)
Nálunk a családban van protézises, én is az leszek előbb-utóbb.
Neki azt mondták Hévízen a rehabilitáción, hogy soha nem szabad bizonyos mozgásokat csinálni, mert a protézis kilazul vagy kiugrik nem tudom.
A dokik elég szigorú szabályokat szoktak mondani, amik legtöbbjét szinte lehetetlen betartani. Nekem például, hogy 4 kilónál többet nem emelhetek. Azóta jöttem haza 15 kilónyi pakkal a bevásárlásból... És még szülni is szeretnék, és emelgetni a gyerekemet.
A tapasztaltak nekem azt mondták, hogy azt az ember úgyis érzi, ha egy mozdulat nem jó a csípőjének. Én ezt próbálom betartani, ha valamiért feszülést, húzódást érzek, azt nem csinálom tovább.
Szia!
A Nagyimat 3 hete műtötték, 1 hete már otthon van. Előtte hónapokkal már olyan fájdalmai voltak, hogy már egy lépést sem bírt tenni, de szó szerint.. aludni sem tudott, ha nem mozdította, akkor is borzasztóan fájt. Sem a kórházban, közvetlenül a műtét után, sem pedig azóta nem érzett egy cseppnyi fájdalmat sem egyáltalán. Hozzá gyógytornász jár, aki azt mondta, a 6 hét után UGYANÚGY fogja használni a derekát, lábait, mint amikor még semmi baja sem volt, vagy mint az, aki teljesen egészéges.. Ezt mondta a nő, aki tornásztatja is rendesen és még azt is, hogy nem kell ágyban feküdni nappal, mindent lehet csinálni és kell is, csak mértékkel. Ma már ez teljesen rutinműtét.. Csak meg kell erősíteni az izmokat újból.
Hát ennyit tudtam segíteni.
Jobbulást az Anyudnak!
igen, 50 év alatt százszor meggondolják, hogy csinálják-e, a cserék miatt. nekem még azt mondták, hogy csak egyszer lehet cserélni, mert utána már a csontok nem is bírnák a terhelést.
de a muszáj nagy úr.
szimba, neked ilyen fiatalon van protézised?
nekem is van valami comfej elhalásom is.
én is mindig nagyon nehezen kerülök be hévízre.
már adtam ott a dokinak pénzt, azt mondta szeptemberben bekerülök. még mindig semmi hír az időpontról.
a kórházban napi 2000 az ellátás, plusz fizetsz mindenhol zsebbe amerre jársz.
ennyit az ingyenes ellátásról.
na ez a másik amitől felmegy nekem a pumpa
gyógyvizek országában élünk ebből az egész ország megélhetne kb. annyira mint más olajban gazdag országok meg is teszik
de vannak helyek ahova vágyálom eljutni, mert megint csak egy részről pénz nélkül nem megy, másrészt az epi miatt nem engednek még úgy sem, hogy nem olyan vészes a bajom, hogy ettől vízbe fulladnék
másrészről mondtam viszek egy kísérőt, és ő majd vigyázz rám, úgy hogy ha szeretnék menni, akkor saját zsebből eljárhatok
nekem veleszületett csípőficamom van, sajnos genetikailag öröklődik a családban.
49 éves vagyok szinte mindig fájtak a forgóim, de ahogy megy az idő egyre rosszabb.
többször voltam persze ovosnál, az egyik azt mondta, már rég meg kellett volna műteni, a másik, hogy minél később, mert el van vékonyodva a csontom, és ha ki kell cserélni mondjuk 10 év múlva a protézist, akkor a csontom nem bírja ki.
járok hévízre is kezelésekre, de nem nagyon használ.
most az egyik térdemmel nem stimmel valami, ami kitelt az ortopéd dokitól, hogy röntgent csinált azon nem látszott semmi, aztán rájöttem miért nem küld UH-ra, vagy MR-re(vágyálom)
az már pénzes buli :(
kopik a többi is sajnos, a kisebb ízületek már évek óta fájnak, most kezdett a nagyobb
először azt hittem, hogy lágyék sérv mert előtte megemeltem magam, aztán mondta a házidoki, hogy ez bizony a csípőm :(
stazepine epilepszia elleni gyógyszer 6 évesen kezdtem szedni
hivatalosan egy orvos se állította, hogy az okozta, de vannak baráti körömbe orvosok akik váltig állítják, hogy bizony attól van
sziasztok
mitől kopott el ennyire az ízületed, mert nekem egy gyógyszertől, most vagyok 30 és most kezdett el a jobb fájni :(
Azt az orvos javasolja, hogy mikor kell megcsinálni. Túl korán úgysem fogják, főleg fiatalabb korban addig húzzák, ameddig lehet.
Nagyon hamar fel lehet épülni a műtétek után, én 4-5 hét múlva már segédeszközt se használtam. És csak onnan tudom, hogy protéziseim vannak, mert emlékszem a műtétekre! :) Egyébként pont olyan, mintha a saját ízületeim lennének.
További ajánlott fórumok:
- Bp.-en tudtok ajánlani kórházat csípőprotézis műtéthez?
- Hogyan halaszthatnám minél későbbre a csipőprotézis beültetést?
- Egerben csípőprotézis műtéte volt valakinek?
- Van köztetek olyan, akinek műtét után kifordult a csípőprotézise?
- Uzsoki kórházban melyik orvost ajánlanátok csípőprotézis beültetésre?
- Uzsoki Utcai Kórház - Csípőprotézis