Csípőprotézis (beszélgetés)
Szia!
Igen nagyon jó lesz utána,jobb fájdalommentes életed lesz.
Én is várom a másik oldalt is,de azért félek!
É.
Szuper, hogy utána ilyen jó, már én is alig várom, sajnos ezután kezdődik az igazi életem, mert ami eddig volt az egy kinlódás volt.
Szia
Szia!
Dolgozom,tudom milyen nagy fájdalmaid lehetnek,én is sajnos nap mind nap érzem.Sajnos már éjszaka is.Az operált oldalam viszont szuper,remélem a kővetkező is ilyen jó lesz.
Én megtanultam az önhipnozist/egy pszichiátertől/ és igy a fájdalom elvishető.
Jó éjszakűt!
Sajnos én már oda jutottam, hogy minden nap beveszem a fájdalomcsillapítót, ennek ellenére nagyon fáj.
Te dolgozol, vagy le vagy százalékolva? Nem tudom mi lesz velem, ezért is aggódom,mert azt hallom, hogy nem rokkantják már le ezzel a betegséggel az embert, de mire 2 műtét meglesz, lesz-e munkahelyem, tudok-e dolgozni?
Szerencséd van, hogy minimallal megműtöttek, nálam fejlődési rendellenességek, vápa probléma is van, nem lesz egyszerű műtét.
Bocs.lemardt ,nem vagyok hajlandó szedni mármint gyógyszert,tornázom és sok calciumban gazdag ételt eszek,na meg mákot.
É.
Szia!
Nem vagyok ficamos,de mkét csipőm rossz,csontritkulásom vszinü ,hogy a pajzsmirigynek köszönhető.
Puszi
Szia!
Te is csípőficamos voltál, és megműtött minimallal?
Szedsz a csontritkulásodra valamit? Én tavaly voltam vizsgálaton, de még nem volt ritkulásom, pedig tartottam tőle a mozgásszegény életmódom miatt. Állítólag a csontritkulás miatt szokott kilazulni a proti.
Engem Bp-en az Ort.Klinikán műt Lakatos prof.
Problémás eset vagyok ezért nem műtenek meg Veszprémben, ahova tartozom.
Sziasztok!
Kaposváron operált Dr Szabó,minimal invaziv elülső feltárással.Vagyis elől van egy pici vágás,izmokat nem sérett,igy a gyógyulás gyorsabb.
Hihetlen,de rögtön megszünt a fájdalom,pár nap mulva már mankó nélkül tudtam menni,/igy sétáltatott a dokim/de a csontritkulás miatt én még két mankót használtam 6 hétig,igaz 4 hét után már féluton jutott eszembe.
Szivesen segitek,elmondom amit tudok én már a másodikat várom,de nagyon.
Nagyon fáj mindkét csípőm, az egész medencém, végigsugárzik a boka fele, úgyhogy minden lépésért megszenvedek.
Az utóbbi 1 évben rohamosan romlok.
Régen pihenéskor nem fájt, most éjszaka is forgolódok, azt se tudom hova tegyem a lábaimat.
Ezért javaslom, hogy ne húzd nagyon sokáig, mert mindenhol hosszú a várólista.
Én is azt javaslom, iratkozz fel a várólistára,ha úgy gondolod még tolhatod az időt.Mindenhol elég sokat kell várni, és ha nekiállsz rosszabbodni és akkor kezdesz el orvos után járni, nem biztos, hogy egy-másfél évet bírsz várni.
Most én is ebbe a cipőbe járok, olyan nagyon rosszabbodok, hogy nehéz kivárni a műtétet, ráadásul mindkettőt kell, pedig nálam jobban senki nem fél tőle.
Szia!
Nem szabad várni,minél előbb kerülj várólistára.
1 éve operálták a balt és most már alig várom a jobbot.
csodálatos fájdalomnélkül élni,de sajna a másik elkezdett fájni és nem tudnak megoperálni,rosszak a labor leleteim.Addig is Harkányba befekszek kezelésekre,utána remélem meglesz a mütét.
Olyan sikeres volt a mütét,nyáron Montenegróban voltam,hegyre fel,kirádulások.4 ill. 6 hét után már dolgoztam.
Vágj bele,szebb élet,fájdalommentes életet élsz utána.
É.
Szia!
Sajnos úgy beindult a rosszabbodás, hogy muszáj volt orvost keresnem. Tavaly elindultam, idén már meg is nézett, jövőre van időpontom.
Ilyen gyorsan megy ez!
A Karolina úton műt Lakatos prof. Az utóbbi időben annyira fájok, hogy már alig várom a műtétet, pedig én aztán sokáig ellenálltam!
Szerintem ezt csak orvos tudja eldönteni.
Amikor kiderült, hogy eltört megröntgenezték? Nem javasoltak valamit?
Szia!
Most operált a doki egy csipőficamos fiatal nőt és ezzel a modszerrel.Jól van.
Majd írok priviben.
Puszi:É.
Úgy tudom, hogy csípőficamosoknál ezt a technikát nem alkalmazzák, csak olyanoknál akinek "sima" kopása van és a csontszerkezete jó.
Nálad mi a helyzet,esetleg hallottál erről, mert persze nem minden úgy van ahogy a betegek egymás közt megbeszélik.
Sziasztok!
Tavaly okt.19-én volt bal oldali csipőprótézis mütéttem.6 hét után már dolgoztam,mankó nélkül.
Még ebben az évben meglesz a másik oldalam is,remélem.
Szivesen segitek,ha van kérdésetek!
Sziasztok.
Barátomnak nincs netje, hát én tennék fel egy kérdést a nevében. Súlyos csípő izületes és a térdei is "kivannak". A csípő protézis helyett olyat hallott, hogy egy ú.nevezett "csuszkát" raknának be oda, ami ilyen hártya szerűséget képez vagy ehhez hasonlót. Így nem egymáson surlódna a két csont. Állítólag ez nagyon hatásos, kissé drága de ahhoz, hogy továbbra is traktorra ülhessen ilyesmi lenne neki jó, mert a csípő protézis kirázódna és alig tudna dolgozni/emelni mellette. Ha valaki környezetében van aki ilyet használ, kérem írja le mit tud róla. A neten nem igazán találok ilyesmiről semmit, csak a csípő protkóról. Köszönöm.
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni hogy van e olyan beteg akit nem altathattak a műtétnél?És hogy ő mit tud mesélni a műtétről.
Illetve azt hogy van e olyan krónikus beteg akinél végeztek ilyen műtétet?pl. SLE, autóimmun...
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, hogy valaki nem ismeri e Dr.Szabó Zoltánt, a Máv Kórházban ő csinálta a lányom csipőprotézis beültetését. A lányom 19 éves volt akkor, most 25 éves, azóta kétszer volt csak kontrollon, kérdésem, hogy még ott dolgozik e a főorvos úr? Ha valaki tud róla, légyszí írjátok meg. Köszike Bea budaörsről
További ajánlott fórumok:
- Bp.-en tudtok ajánlani kórházat csípőprotézis műtéthez?
- Hogyan halaszthatnám minél későbbre a csipőprotézis beültetést?
- Egerben csípőprotézis műtéte volt valakinek?
- Van köztetek olyan, akinek műtét után kifordult a csípőprotézise?
- Uzsoki kórházban melyik orvost ajánlanátok csípőprotézis beültetésre?
- Uzsoki Utcai Kórház - Csípőprotézis