Csevegjünk erről- arról, ami Neked éppen problémát jelent, és lássuk új szemszögből a kérdésed. (beszélgetés)
Meg a nem kérsz, ettől is a falra tudnék mászni....ha már így kérdezi, NEM :DD
Leírom ö-vel is.
Mög a nem kérsz ettül is a falra tudnák mászni, ha már így kérdözi.
a baj a mi beszédünkkel, hogy nehezen tanulható és érthető :D
akkor azért lehet látni, hogy az angol nyelvű diákok a filmekben sokat forgatják a szótárt, nem értettem, angol szótár, még ha franciát tanulnának, rendben lenne :D
mindig tanul az ember :D
Ha valakire azt mondtak: szep marha nagy embor!
Az dicseret volt!
Az erdekes nekem meg az, hogy a mai elo magyarok, ha elolvas egy 1200-bol valo irast, az meg meg is fogja erteni!
De ugyan ez az Angoloknal lehetetlen! A nyelvuk annyira valtozik, hogy a mai angliai fiataloknak mar nem megy az olvasasa Shekaspeare muvei. Azokat mar at kell irni a mai Angol nyelvre. Minekunk meg semmi bajunk sincs az O Magyar halotti beszeddel.
a kedvencem, amikor megérkezik valaki, mondjuk nyaralásból, hosszabb útról, belép és megkérdezi az ember, megjöttél?
pedig látja, ott áll előtte?:o)
Azzal magyarázta, hogy ősszel sok volt a mezőgazdasági munka, betakarítás, őszi szántás stb.
És biza a lovak néha alkalmi süketek lettek.:DD
nekem világ életemben az angol Pullman kocsik tetszettek, amikbe egyenesen kivülről lehet beszállni, a kupéba :D
a vonatok, azok már csak ilyen lemaradósak :D
Pl: meg Magyarazom!
hat persze, hiszen Magyarok volnank!
melyik megyebol van az a pelda beszed?
(en csongrad megyebol eredezek...)
igen, a hozzáállást a dologhoz a pénz adta.
a lány vitte, a fiú hozta :)
azért nem mindegy egyáltalán :D
valakinek a naplójában olvastam külföldi híres emberek véleményét a magyar nyelvről, nagyon tetszik sok hozzáértőnek, főleg, mivel olyan sokféle módon lehet fogalmazni vele :D
de miből alakult ki, hogy felszállni a villamosra?
Tényleg, fellépni, talán, hiszen a lépcsőn megy, lép az ember.:))))
Én tudom.Gondolod nem kérdeztem meg???
Csak gondoltam ellehet törpölni rajta.
ezt nem hallottam meg.
De azt igen, hogy a jo magyar tajszolasoktol en ugy tuzbe jovok, mint a Pap szamara a katona zenetol!
de, lassan már az vagyok, de megvárom míg betölt rendesen a gépem és utána zárom csak el.
szombat van, nincs kicsi itthon, nem kell korán kelni :)
a 8 óra teljesen elég :D
az angoloknak van egy mondasuk:
ne hagyd, hogy a valosag megzavarjon egy jo tortenetet!
hi hi hi
emlekszel ? regen a gyerek=fiu volt... a lanynak mindig montak, hogy lany...
Felszallunk a vonatra, villamosra...
pedig nem is tudunk szallni...
Papókámmal beszéltem most este, és kérdezte, mit mondott a szomszédom? Mondtam, nem értette amit kérdeztem, és nem volt kedvem elismételni a kérdést.
Erre mondta papó, süket az mint ősszel a ló.
Én meg csak gondolkodtam, hogy az meg milyen. Tudja valaki?