Csevegjünk erről- arról, ami Neked éppen problémát jelent, és lássuk új szemszögből a kérdésed. (beszélgetés)
Az jó :)
Hány órára kell menni, és hova?
Ha hozzánk, akkor szólok előre nekik :D
Köszönöm kérdésed, remekül vagyunk:)
Jövőhéten csütörtökön megyünk Debrecenbe.
Sziasztok!
Köszönöm szépen, nagyon imádom:)
Mindig el tud varázsolni a finom eső illata.
Nem a mindent elsöprő, zivatar, ami visz magával mindent, tombolva szétroppant még fákat is.
Nem.
A kellemes eső, akár tavaszi, vagy mint most, az őszi. Az illata, az valami fenséges.
Az elmúlás, a végkifejlet felé menő, mégis oly szép táj, ahogy befogadja a friss permetet és cserébe még a fák is megajándékozzák az embert a csodás látványukkal, ahogy kihúzzák magukat a portól terhes levelek sulyától.
Illatozik minden, és nem hideg, mint az igazi téli, hanem csodálatosan friss és amit a fák örömükben adnak az valami fenséges.
Az őszi idő, ahogy naponta kissé visszatér a napfény, kicsit még megmutatja magát, közben pedig az eső jelzi, jön már a tél, lassan itt lesz, szokjatok hozzá.
De ott van már a kellemes, a téli fehérség utáni vágy, ahogy mindenki lelkében ott van már az érzés, hogy mikor egy reggel majd később, nem most, mer még korai, de ha eltünnek a fákról azok a szépséges színek is, már várjuk a telet.
Fehér dunnával borítva be a tájat, meleget adva a földnek, a növényeknek és az állatoknak védelmet nyújtva.
Csodásan ropogó hó fedi be a tájat, a gyerekek sikoltva kacagnak fel, ahogy kitátott kis szájukba repül a hópihe és semmivé válva lesz belőle egy pici csepp víz.
Elmaradnak végre a nehéz esernyők, a vizet csapkodó fejfejők és a nők egyáltalán nem szeretett idő után, kellemes kalapokba, vastagabb kabátokkal, a gyerekek sállal és felöltözve futkosnak mellettük, kipirult kis arcuk csupa öröm és nevetés, amitől még a felnőttek is boldogabbak lesznek.
Aztán jön a szépséges hónap, az év legszebb és legcsodálatosabb egyik hónapja, hiszen minden egyes hónapnak meg van a maga szépsége.
De ez, családokat összehozó, békítő, otthon melegét sugárzó, békés, olyan igazi öregapós hónap, szeretnénk fehérré válva látni és élvezni.
A sok szépséges ünnep ebben az egy hónapban, akár még a farkasordító hidegben is, körbeülve a feldíszített szobákban, nem fontos az étel milyensége, hiszen ez mindenki tárcájától függ, Inkább ami összegyűjti a családokat ilyenkor, az egymás iránt érzett szeretet, amit igyekszünk ezeken a napokon, ha máskor nem is sikerül, kimutatni és a haragot elűzni még a gondolatainkból is.
Aztán megérkezik az év utolsó napja, bolondozva, kacagva, nagy örömmel várva, elég volt már a sok esőből, lassan a hóból is, vége az ünnepnek, a családok együttlétének, és jöhet a következő év, amit barátokkal, ismerősökkel, közösen, néha egyedül, netán kettesben, de megültek az emberek.
És elmúlik az első két hónap, aminek a végén már az ember az ablak előtt áll és várja a tavasz megérkezését, napról napra figyeli, ahogy a fák kinyújtóznak ismét, látszik rajtuk a fény öröme, ahogy befogadják a meleget és a napot. Amiután már itt lesz a tavasz, az öröm, a boldogság és a szerelem, az élet megújhodásának ünnepe.
Szóval valahogy így, lassan, várunk mindenre, élvezzük ahogy most köszön a nem olyan régen volt nyár, búcsúznak a fák és a levelek, egy utolsó csodás színorgiával köszönve a következő évig.
Szóval ősz van, itt van újra, szép, mint mindig énnekem, ahogy mondja a költő, hiszen igaz :D
Bocsi, hosszú lettem, nem akartam :D
Köszi, biztosan :)
Kaptam egy üveg mézben elrakott diót, hát volt az olyan finom, pedig a nyers diótól nem vagyok jól, sok benne a fluor és arra érzékeny vagyok, ha nem sütve van.
De ez, hát annyira csodás íze volt, mintha megfőzték volna :D
Sziasztok, szép napot!
Itt is ronda szürke idő van. :(
Kata köszönöm az ellátást. Valamiért a héjában tovább eláll a dió, de én sem szeretem akkor törögetni, amikor szükség van rá, nálatok meg ha gyorsan elfogy akkor semmi gond. Tegyél mézbe a skacoknak, na abban tuti nem romlik meg és egészséges is.
Ha nem fogy el a dió, én is beszoktam dobni a hűtőbe, persze inkább a darált avasodik gyorsan.
Szia :)
Kérnék, csak nem tudom mit szól hozzá a gyomrom, most kicsit megnyugodott, erre a szívem kezdi :(
Talán a hűtőbe kellene tenni, ha megtisztítottátok, akkor nem avasodik meg könnyen.
itt is szürkeség,és köd van.
valahogy kibírjuk, ha csak egy napig tart.
Szép jó reggelt! Kata,kérek kalácsot,és kávét is.
ha kértek küldök krumplilángost. most sütöttem ki. délután már nehéz lene a gyomromnak.
tegnap diót törtünk,a párom törte,én hámoztam ki a házából.
sok a barna, rosz dió.
ma is folytatjuk,még egy zsákal van.
a szomszédaszony azt mondja ne törjük meg mert így romlani fog.
szerintem akkor is romlik ha a házába van.
megavasodni nem fog,a gyerekeink imádják a diót.
Szia Kata, köszi, viszont kívánom neked is :)
Köszííííí, kalácsimádó vagyok nagyon :D
Sziasztok, szép reggelt és kellemes napot mindenkinke :)
Itt olyan szürkeség van és ma lesz a leghidegebb egyelőre :(
Na de kérlek!
És én???
Nem???
Nem lesz időm utánad menni,megnyugodhatsz! Amikor meg lesz,akkora meg kivihogod magad,csak kellően nyugtasd le magad,mert amikor meglátsz,úgyis kitör majd belőled a röhögőgörcs....