Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Csevegjünk erről- arról, ami Neked éppen problémát jelent, és lássuk új szemszögből a kérdésed. fórum

Csevegjünk erről- arról, ami Neked éppen problémát jelent, és lássuk új szemszögből a kérdésed. (beszélgetés)

46651. 2d73eecfdb (válaszként erre: 46650. - Katinkaboszi)
2009. szept. 6. 19:26

meló :-(((((

de már csak egy hét...aztán szabadsáááág :-)))))

46650. Katinkaboszi (válaszként erre: 46649. - 2d73eecfdb)
2009. szept. 6. 19:20

Neked is csillagmanó :))

holnap buli, vagy dógozol :DDD

46649. 2d73eecfdb
2009. szept. 6. 19:09
Szép estéééét mindenkinek :-))))
46648. Katinkaboszi (válaszként erre: 46647. - 9b10f3d7ff)
2009. szept. 6. 18:41

szia Enissem,

igazad van, de hát bántani csak akkor bánt az ember, ha úgy érzi feléje is bántásal vannak :(

De sok ember olvashatná el ezt az utolsó két sort és tehetné magáévá :))

46647. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 46645. - 6779f282bf)
2009. szept. 6. 17:39

Szia Evasom!

Tökéletesen egyetértek veled, ha így kezdted az anyós szerepet akkor részedről megtettél mindent. Persze, hogy lehetnek rossz napjaink. Az ember később jön rá akaratlanul is megbánt valakit, vagy mert morcos a hangulatunk és nem is tudjuk miért tesszük, momdjuk azt amit ...de emberek vagyunk. Tudni kell bocsánatot vagy elnézést is kérni. :)

Ne felejtsük el a gyermekünk, gyermekeink is akkor boldogok, ha a párjukkal is jóban vagyunk. Van az életben elég probléma nem kell még ellenségeskedésekkel megnehezíteni legalább a családunk életét.

46646. Katinkaboszi (válaszként erre: 46645. - 6779f282bf)
2009. szept. 6. 16:59

szia, vagyok :)

nálunk is az volt, szintén már csak volt, a divat, hogy ha bajom volt anyósommal, vagy Neki velem, egymással beszéltük meg és nem a páromat piszkáltuk.

Így azután kialakult, mi ketten beszélgettünk, a férjem elment szerelni ezt-azt. :))

46645. 6779f282bf
2009. szept. 6. 16:54

Sziasztok, ha van valaki, örömmel beszélgetnék.

Az anyóstémával kapcsolatban: Én sajnos nem ismertem sem anyósomat, sem apósomat, mert korán meghaltak, így arról az oldalról nem tudok nyilatkozni. Viszont kétszeres anyós vagyok, látszólag rendben minden, de nem tudhatom, hogy ki mit érez. Azt beszéltük meg, hogy mindenki mondja el, ha valami nem tetszik, mert akaratlanul, vagy figyelmetlenségből, de még jó szándékból is okozhatunk a másiknak problémát. Lehetnek rossz napjaink mindkét oldalról, ezt is be kell látni. Megváltozni már nem tudunk és nem is fogunk, próbáljuk meg elfogadni egymást olyannak, amilyenek vagyunk.

2009. szept. 6. 16:13
feltettem a szépséges zenéket, köszönöm :)
2009. szept. 6. 15:42

anyósok, apósok, mindig nagy kérdés.

Mikor a kedvesem még udvarolt, megbeszéltük, egymás szüleit csak szépen emlegetjük, szidni egymásnak soha nem szidjuk.

Kedves régen ismerte a szüleimet, tegezte is Őket, de valahogy ritkán mondta nekik Anyuka, vagy Apu.

Anyósommal már első perctől kezdve nagyon jól megértettük egymást és a sógornőmmel is.

Voltak viták Anyukával, persze, néha gyereknevelés, néha más téren, de mindig szépen beszéltük meg és a végén sikerült jókat nevetni.

Szerettük egymást, gondolhatjátok a gyerek születése után minden nap Ő és a lánya, Anyukám és a Nagymamám ott voltak.

Reggel 7-től este 11-ig mindig volt nálunk valaki :)

Már régen nincs anyósom, hiányzik még most is :(

Mikor az esküvő meg volt, én bizony megköszöntem Neki, hogy felnevelte és ilyen fiúvá az akkor már férjemet.

Akkor tegeződtünk össze, Ő annyit mondott, Te is a gyerekem leszel, ha Ők tegeznek, Te is. :)

Szóval vannak ilyenek is :)

Hogy én milyen anyós leszek? Háttudomén? :DDDD

2009. szept. 6. 15:27

Sziasztok,

jöttem ám én is,

visszaolvastam, vagyis megittam a reggeli kv-kat, teát, sütit is ettem, no meg a virágot is eltettem a vázába :)))

nézek ám tovább, mert még csak az első oldalnál tartottam :)

46641. barai (válaszként erre: 46639. - Vereskati)
2009. szept. 6. 15:00
Olyan mint én, JÓ.:)) Kérdezd meg a vejemet mi a véleménye Antiról és rólam!?:))
46640. barai (válaszként erre: 46636. - Anuszika@freemail.hu)
2009. szept. 6. 14:56
Ez a baj otthon is,a kenyeret mi is iratjuk előre nincs konkurencia, minden drága. Itt nagyvárosban van minden apró pénzért, piacon is és boltokban is.
46639. vereskati
2009. szept. 6. 13:55

Vajon, egyszer én milyen anyós leszek?

Nekem kettő is van, de én jól kijövök velük:)

Néhány év és a lányom is talál párt magának, ki derül majd.

46638. anuszika@freemail.hu (válaszként erre: 46637. - 9b10f3d7ff)
2009. szept. 6. 12:42
Ja, én se írtam meg meg a velős dolgokat, mert nem publikus..
46637. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 46635. - Anuszika@freemail.hu)
2009. szept. 6. 12:14
Nekem ennél sokkal rosszabb eseteim voltak. Privátban megírom. Csak annyira készültem ki idegileg, hogy azt mondta az orvos, hogy olyan injekciókat kapok, amit a katonák kaptak a II, világháborúban. Egy délután fogtam magam és haza költöztem. /200 km volt :)/ Nem vagyok a veszekedés híve, most nagyon okosat mondtam, mert ki szeret veszekedni ? :DDD
46636. anuszika@freemail.hu (válaszként erre: 46634. - Barai)
2009. szept. 6. 12:10
Az jó hely, nálunk igen drága minden, és még nem is kapni, ha dél felé mennénk kenyérért, csak ha eltetetjük, kifli, zsömle az is csak akkor van. 9-kor már csak a hűlt helye ...((
46635. anuszika@freemail.hu (válaszként erre: 46633. - 9b10f3d7ff)
2009. szept. 6. 12:06
Mondjuk jelen esetben nem tudom a teljes szituációt, én is azt mondtam, hogy Tisztelni kell az anyóst, após, mert megszülte, felnevelték. Soha egy rossz, vagy bántó szó nem hagyta el a számat, de Te mit csináltál volna a helyembe, mikor vasárnap haza mentünk, bementünk a szobába, bekapcsolták a TV-t, és anyósom darabonként hordozta a spajzból a sütit, és dugdosta a fia szájába?
46634. barai (válaszként erre: 46632. - Anuszika@freemail.hu)
2009. szept. 6. 11:57
Reggel vettem kiflit,itt a közelben van hasonló nagy önki. Olcsó minden. Mi úgy odaragadtunk ahhoz a kis nyavalyás faluhoz... A gyerekeknek meg kell a segítség. Itt elférne az egész család, és senki sem szenvedne hiányt.:((
46633. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 46621. - 17dfdcec7d)
2009. szept. 6. 11:56

Ez nem pénz kérdése. Kölcsönös tisztelet adás egymás iránt. Mindig érdemes belegondolni én is szeretem /normális esetben/ az édesanyámat, édesapámat. Akkor a párom miért ne tenné azt, hiszen ők voltak mellette amikor beteg volt, ha bánata volt. Nem lehet és nem is szabad ezt elfelejtettni vele. Az a tapasztalatom , hogy azok a nők nem tudnak kijönni egymással akik természetben egyformán egoisták. Nekem sem volt felhőtlen a viszonyom az anyósommal, de én megbeszéltem a férjemmel anyósom az ő édesanyja, nem akarom a viszonyukat megszakítani, de nem vagyok hajlandó eljárni hozzájuk. Azt a pár órát amíg átjöttek viszont próbáltam normálisan eltölteni velük.

Arról nem szabad megfeledkezni akinek megadatott, hogy gyermeke legyen, az jó esetben anyós is lesz. Gondolkozz el rajta lehet, hogy Te is mást, jobbat szeretnél esetleg a gyermekednek.

46632. anuszika@freemail.hu (válaszként erre: 46630. - Barai)
2009. szept. 6. 11:44
Ő is szereti??? Képzeld a szezámmagos kifliről leeszem a magot a többit a férjemnek adom. A T...óban, ha vásárolunk, tudod ott vannak leperegve az üvegfakkokba, és képes voltam benyúlni, és eszegetni, de meglátták a gyerekeim és rám szóltak, hogy mit csinálok..ez szégyen. Pedig olyan jó volt, csak az volt a baj, hogy hiába csippentettem fel sokat, kevés maradt az ujjaim között...
46631. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 46628. - Anuszika@freemail.hu)
2009. szept. 6. 11:41

Jól félre értettelek....még csodálkoztam is, hogy Ti nem sütöttetek még? :DDDDDDDDDDD

Én csináltam már úgy is hogy nagy lyukú reszelőn reszeltem le a sajtot és tojásba tettem, szépen rápirukt a tojással. A lányodat ha megkéred, hogy az utolsóba amit Te eszel meg dobjon bele csipetnyi szezámot megteszi szívesen gondolom, és ha nem esik jól egészen biztos vagyok benne megérti. :)

46630. barai (válaszként erre: 46629. - Anuszika@freemail.hu)
2009. szept. 6. 11:35
Te is mint a párom... szezám legyen ám rajta:))
2009. szept. 6. 11:29
Na, de majd ha jobban leszek, és én leszek az úr a konyhában...akkor, majd akkor, hogy mi lesz nem is tudom...:-))De nem adom fel, de ez a vacak gyuszi már megint lefárasztott, pedig csak itt ülök..
46628. anuszika@freemail.hu (válaszként erre: 46625. - Barai)
2009. szept. 6. 11:26

Ja ezeket tudom, én is így csinálom, de a sajtos, szezámmagos...ezekről nem hallottam még..

Egy ideje szezámmag mániában szenvedek, csak a családom nem rajong érte túlságosan. A rántott húst és minden rántott dolgot én abba forgatnám meg, csak az a helyzet, hogy még mindig a lányom főz, és nem is merem mondani, mert volt rá példa, megcsinálta, nekem meg nem kellett,már akkor nem esett jól.

46627. 9b10f3d7ff
2009. szept. 6. 11:17
Minden Csevis forumozót szeretettel üdvözlök!
46626. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 46623. - Anuszika@freemail.hu)
2009. szept. 6. 11:13

Szia Anuszika!

Az alap mindegyik bundáskenyérnél ua., amit Barai leírt.

Tanács nem szabad sokáig a tojásban áztatni, mert akkor rengeteget felszív a kenyér és belül nyers marad. Erre a célra megfelel a már szikkadt kenyér is. Én a gyerekeimnek csináltam olyat is, hogy próbáltam úgy szeletelni a kenyeret, hogy középen bevágtam a kenyér szeletet, majd úgy szeltem le. Ebbe aztán tettem nekik sajtot, sonkát vagy ketchupot. Mindegyik fajtát nagyon szerették. Természetesen a töltetlent is. :)

46625. barai (válaszként erre: 46623. - Anuszika@freemail.hu)
2009. szept. 6. 10:37
Kenyeret leszeled, felvered a tojásokat 4-5, só bele izlés szerint.Én öntök bele kevés tejet is Attól puhább lesz. Megmártom a kenyeret a tojásba, mind a két felét és forró olajban zsírban barnásra sütöm.
46624. anuszika@freemail.hu (válaszként erre: 46621. - 17dfdcec7d)
2009. szept. 6. 10:23
Másnak is, sajnos!!!!!!
46623. anuszika@freemail.hu (válaszként erre: 46610. - Vereskati)
2009. szept. 6. 10:22

Sziasztok!

Na, most nekem ezekkel a bundás kenyerekkel bajom van, ha lennétek szívesek elmondani hogyan készítitek....a jó pap is holtig tanul, mégis bután hal meg....

46622. barai
2009. szept. 6. 10:04
Szép vasárnapot Mindenkinek:))

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook