Csevegjünk erről- arról, ami Neked éppen problémát jelent, és lássuk új szemszögből a kérdésed. (beszélgetés)
van ám Bodrogi Gyula féle töltött káposzta,
a savanyú káposzta levelébe csirkecombot teszünk a darált hús helyett, amit előzőleg jól beízesítünk,
ugyanúgy csináljuk, mint a sima káposztát, csak egy darabban van a hús benne, igazán finom :DDD
Rántott töltött káposzta, kapros tejföllel
70 dkg darált hús,4 tojás
30 dkg darált füstölt hús
25 dkg rizs,(lehet tasakos is)
1 nagy fej apróra vágott vöröshagyma,(megpárolva)
1 nagy fej savanyú káposzta
pirospaprika,bors,
fokhagyma,
ételizesitő,
só, tojás,liszt,
zsemlemorzsa,olaj,
kapor,tejföl,
A hozzá valókból összeállitjuk a tölteléket.A savanyú káposzta leveleibe csomagoljuk.(kiseb gombócokat készitünk a szokásosnál)A gombócókat ételizesitős vizben megfözzük,kivesszük belöle és kihütjük.Ha kihült,a szokásos módon bepanirozzuk,és olajban kisütjük.Kapros tejföllel tálaljuk.
Bepanirozva le is lehet fagyasztani,tehát előre is el lehet késziteni.
krumplipüré nagymami módra :))
simán készíted addig, míg összetöröd, megkavarod jó puhára, bele jöhet nyers tojás és ezután kivajazott tepsibe teszed, rá sok reszelt sajt és megsütni sütőben, azután kockára vágva tálalni :))
nagyon fini :)
ezt ismerem, már csak öten vagyunk egyszerre, de a család valamikor 11 főből állt, hát ott is volt mit alkotni :))
mi lenne egy kis hideg sültet adnál, előtte való napon elkészítheted és másnap még melegíteni sem kell, csak szeletelni :)
nagyon köszönöm a levelet, azonnal fel is rakom a naplómba :)
no meg ezt is :DDDD
Fent van a receptek között a párolt káposztám,
próbáld ki úgy!
javaslok egy kis saláta előételt, de nem összekavarva, hanem mindet külön tálkákba téve, az asztal közepére, hosszú vonalban, vagyis egyik tálban csak saláta, másikban csak párolt zöldség, harmadikban nyers, reszelt zeller, kevés főtt krumpli kockázva, stb, stb, majd a legszélére és középre 2-3 féle öntet, saját készítésű, bolti, kefir sózva, tejföl és majonéz, nyerő lesz meglátod, mert mindenki maga állítja össze, hogy mit akar, és meglátod, bármit adsz utána, olyan nyugisan fognak enni, mert nem lesz tele a gyomruk és ettől igen jól érzik majd magukat :)
ezután már bármit adhatsz, fogósabbat és zsírosabbat is :)))
Egy kacsát ma mi is vettünk, beraktam a fagyóba, majd meglátom mikor kerül asztalra. Kedden viszont libaaprólékból főzök levest, és ludaskását párolt vöröskáposztával, hiszen Márton nap lesz:-)
Ludas vagy kacsáskását utoljára 16 éve ettem, amikor még anyukám főzött nekünk. Most én is megpróbálom.
Én holnap kacsát sütök! 3-at!
Egyikből eszünk, amásik kettőt meg elteszem karácsonyra, nem olyan mintha frissen sütném, de a mikró csodákra képes, és még időt is spórolok karácsonykor!
Ha már tortázunk!!
Tejszínes eper vagy málna torta
1 db 3 lapos világos piskóta
1 liter hullala tejszin
1 cs zselatin
50 dkg eper
1 dl tej
pár kanál lekvár
cukor izlés szerint.
Az eperből pár szemet félre rakunk diszítésre.a 3 lap közül kettőt megkenünk lekvárral.A tejszint a cukorral habbá verjük.A zselatint elkészitjük a tejjel,(beáztatjuk,majd melegitjük,forrnia nem szabad)ha langyos belekeverjük a tejszínbe.A tejszin 1/3 részét félre rakjuk,a többibe bele keverjük a darabolt epret.Ezzel töltjük meg a tortát.Kivülröl bevonjuk a maradék tejszínnel,és kidiszítjük.
Isteni finom mind a kettő,és nagyon könnyű.A málnás változathoz kicsit több cukor kell.Amikor a tejszínbe bele rakjátok a zselatint,gyorsan dolgozzatok vele,hamar megk