Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Cseresznyés, joghurtos kevert sütemény recept

Cseresznyés, joghurtos kevert sütemény recept

Elkészítési idő 60 perc

A Cseresznyés, joghurtos kevert sütemény hozzávalói:
5 tojás
25 dkg liszt
2,5 dl étolaj
25 dkg cukor
1 cs sütőpor
175 g natúr joghurt
1 ek citromlé vagy 1 citrom leve
30 dkg cseresznye magozva


A Cseresznyés, joghurtos kevert sütemény elkészítési módja:
A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojássárgákat és összeforgatjuk. Ezután hozzákeverjük az étolajat, a joghurtot, a citrom levét és alaposan összeforgatjuk. Végezetül a sütőporral elkevert lisztet forgatjuk bele. Egy 20*34 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, a masszát beleöntjük és egyenletesen eloszlatjuk. A tetejére szórjuk a magozott cseresznyét. 180 fokra melegített sütőben kb 40 percig sütjük (tűpróbáig). Hagyjuk kihűlni, majd tetszőleges nagyságúra felvágjuk és porcukorral megszórva tálaljuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A cseresznyés, joghurtos kevert sütemény elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook