Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Burgonyás szaftos egytálétel recept

Burgonyás szaftos egytálétel recept

Elkészítési idő 70 perc

A Burgonyás szaftos egytálétel hozzávalói:
1 kg burgonya
1 kis fejlilahagyma
1 sárga kaliforniai paprika
1 piros kaliforniai paprika
25 dkg barna csiperke gomba
20 dkg füstölt mozzarella sajt
20 dkg vörös cheddar sajt
50 dkg fűszeres grillhús
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
5 dl Meggle Mesterkrém (főzőtejszín)
3 tojás

A tetejére:
15 dkg reszelt sajt


A Burgonyás szaftos egytálétel elkészítési módja:
A megmosott burgonyákat vágjuk közepes hasábokra. Hideg, sós vízben tegyük fel főzni. Ha felforrt a víz, hagyjuk a burgonyákat még 5-7 percig főni. Figyeljünk arra, hogy ne főzzük készre a burgonyát. Kicsit maradjon nyers belülről.

Ha elkészült, szűrjük le, majd tegyük félre hűlni.

Amíg a burgonyánk hűl, a kétféle paprikát és a lilahagymát vágjuk fel közepes nagyságúra.

A konyhakészre előkészített félbe vagy negyedekbe vágott gombát egy serpenyőben kevés zsiradékon pirítsuk le. Vigyázzunk arra, hogy a gomba valóban piruljon és ne főjön meg a saját levében.

A fűszeres húst egy grill serpenyőben süssük meg. Hagyjuk kihűlni, majd vágjuk kisebb kockákra.

A kétféle sajtot vágjuk nagyobb kockákra.

A sütőtálat vékonyan vajazzuk ki, majd rakjuk bele az összes hozzávalót a reszelt sajt kivételével. Keverjük össze vigyázva arra, hogy a burgonyát ne törjük össze.

A tejszínt keverjük el a tojásokkal, majd öntsük a burgonyára. Nem kell, hogy ellepje a burgonyát teljesen a tejszín.

Előmelegített sütőben 180 fokon 45-50 perc alatt sütjük addig, amíg a tetején lévő burgonya ropogósra sül. Vegyük ki a sütőből és szórjuk meg a reszelt sajttal. Tegyük vissza a sütőbe és süssük készre addig, amíg ráolvad a sajt.



Kategória: Egytálételek receptjei

A receptet beküldte: , máj. 16. 08:34

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook