Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Csak hogy megnézze az orvos a fogam, 1 hónapot kellett várni, kb. 2 perc volt. Ez mindenhol így megy? fórum

Csak hogy megnézze az orvos a fogam, 1 hónapot kellett várni, kb. 2 perc volt. Ez mindenhol így megy? (beszélgetés)

1 2 3 4
59. moonlight13 (válaszként erre: 58. - Channa*)
2016. ápr. 8. 22:22
Jó neked, hogy csak ennyit kell menned a fogorvoshoz. :(
58. Channa* (válaszként erre: 43. - Moonlight13)
2016. ápr. 8. 22:07

Nem járok maszekhoz. Évente 4x megyek fogkő leszedésre, illetve most rákaptam a homokfúvásos "fehérítésre". Néha be kell tömni egy-egy fogamat és ennyi. Sajnos az említett tömésnél valami bekerülhetett a tömés alá, amitől begyulladt. Szenvedtem nagyon, de megoldódott.

Egy gyökérkezelésért a maszek elkér 40 ezret. Ennyi pénzem nincs.

57. Érdekes73 (válaszként erre: 56. - Moonlight13)
2016. ápr. 8. 21:45

Az amalgám elég vitatott téma...

Ez sem tűnik mesének:

"Hogyan mérgez az amalgám fogtömés?

Az amalgámban 56% higany van. Az amalgám rendkívül veszélyes méreg, mely csak gyűlik és gyűlik a szervezetben. Egyrészt az amalgám fogtömés folyamatos kopás és súrlódás (evés, fogmosás, szénsavas üdítőital fogyasztása stb.) hatására kerül a véráramba, másrészt higanygőz formájában. Az amalgám – helytelenül: amalgán – szüntelenül és észrevétlenül rakódik le a testünkben, a májban, a vesében, az agyvelőben, a csontjainkban, az endokrin mirigyekben, illetve az emésztőtraktus szakaszaiban, gyakorlatilag minden porcikánkban. Az amalgámcsere ezeket a szerveinket szabadítja fel az állandó, egyre növekvő méreganyag hatása alól." stb...

56. moonlight13 (válaszként erre: 55. - Érdekes73)
2016. ápr. 8. 21:35
Mellesleg a maszek dokim is azt mondta, hogy amíg nem szükséges, ne cseréljük ki, mert nagyon strapabíró. Nem lesz tőle semmi bajod! Elég, ha akkor megcsináltatod, amikor kiesik a tömés.
55. Érdekes73 (válaszként erre: 53. - Moonlight13)
2016. ápr. 8. 21:18
Hát igen volt anyagi meg más oka is hogy így alakult . Tényleg megelőzni kéne a bajt .Ez fogorvos nem is egy csúcs akihez tartozom.Eleve ez a hosszú várakozási idő + elég vegyesek a vele kapcsolatos vélemények,élmények . Mikor kérdeztem az amalgámról azt mondta jó az nem kell azt kicserélni... Tele vagyok 25 éves amalgámokkal...
2016. ápr. 8. 21:18
Sokan ezért járunk maszekhoz. És persze fizetjük a TB-t. :(
53. moonlight13 (válaszként erre: 52. - Érdekes73)
2016. ápr. 8. 21:12

Most már tudod. Nem szabad húzni az időt, mert csak rosszabb lesz.

Persze, ha az ember nem áll úgy éppen anyagilag, akkor nehéz.

Én is mindig kiborulok a fogorvostól, ill. attól, hogy megint fizetni kell, és semmi látszatja. :(

52. Érdekes73 (válaszként erre: 49. - Moonlight13)
2016. ápr. 8. 21:09
Utólag rájöttem hogy másképp kellett volna...
51. Érdekes73 (válaszként erre: 48. - Túrógombócka)
2016. ápr. 8. 21:07
Ez igaz :)
50. Érdekes73 (válaszként erre: 47. - Moonlight13)
2016. ápr. 8. 21:07
Nem volt dagadt viszont baromira fájt már .
49. moonlight13 (válaszként erre: 45. - Érdekes73)
2016. ápr. 8. 21:06

Örülj neki, hogy nem ment rá semmidre! Nagy baj is lehetett volna ebből.

Nem tudtál volna maszekhoz menni?

2016. ápr. 8. 21:04
fogproblémáknál alapszabály: jobb nem lesz, orvos minél előbb.
47. moonlight13 (válaszként erre: 45. - Érdekes73)
2016. ápr. 8. 21:04
Csoda, hogy nem dagadt fel a fejed.
46. moonlight13 (válaszként erre: 40. - Érdekes73)
2016. ápr. 8. 21:03
Vidéken laksz? Mert Pesten van éjszakai ügyelet.
45. Érdekes73 (válaszként erre: 42. - Túrógombócka)
2016. ápr. 8. 21:03
Car is volt....
44. Érdekes73 (válaszként erre: 11. - 31bc25d879)
2016. ápr. 8. 21:02
Melyik országban ?
43. moonlight13 (válaszként erre: 35. - Channa*)
2016. ápr. 8. 21:01

Ezért járok magánrendelésre sok éve. Nincs annyi fogam, hogy rajtam kísérletezgessenek!

Kétszer jártam (véletlenül) sztk-ban. Egyszer a Balatonon, nyaralás alatt. A doki nem volt hajlandó gyökérkezelni a fogam, közölte, hogy vegyek a gyógyszertárban fájdalomcsillapítót, és ha másnap is ennyire fog fájni, akkor megnézi a magánrendelésén. Kérdeztem, hogy és ott mennyibe fog kerülni. Erre közölte, hgoy az attól függ, hogy hogy néz ki. Mondtam, hogy ugyanígy, csak legfeljebb dagadt lesz a fejem holnapra. Erre mondott egy összeget. Természetesen nem mentem hozzá, egy hétig fájt a fogam. Pesten ismét maszek fogorvosomhoz mentem, akkor már kezdett rámenni a gyulladás a csonthártyára.

SZT 2. story: Szintén gyökérkezelés helyett: menjek, és vegyek valami öblögetőt, és ha még hétfőn is fáj, akkor menjek vissza. Persze, hogy fájt. Ismét irány a maszek rendelő! :(

42. túrógombócka (válaszként erre: 40. - Érdekes73)
2016. ápr. 8. 21:00
a rosseb szenvedne 4 hónapot...
41. Érdekes73 (válaszként erre: 24. - Gizus58)
2016. ápr. 8. 21:00

Nálunk is így van utca szerint le van osztva...

:(

40. Érdekes73 (válaszként erre: 22. - Andi6020)
2016. ápr. 8. 20:59
Ja foghúzásra kaptam 2 hónappal későbbi időpontot ami persze nem volt jó így végül 4 hónappal később húzattam ki időpont nélkül a közben folyamatosan fájó fogamat....
39. Érdekes73 (válaszként erre: 1. - Jeti)
2016. ápr. 8. 20:54
Fogorvostól függ van amelyik ilyen vagy még ilyenebb :(
38. Channa* (válaszként erre: 29. - Loch ness)
2016. ápr. 8. 20:54

Pedig megteszik, hogy nem foglalkoznak veled.

2014-ben tömtek egy fogamat, ami kb. 1 hónap múlva begyulladt és el kezdett fájni, visszamentem a dokimhoz, de kiderült, hogy délelőtt rendelt és legközelebb másnap délután lesz. Azt mondta a többi doki, hogy majd jöjjek vissza hozzá. Megkérdeztem, hogy hova mehetek, hiszen fáj, azt mondták, hogy csak hozzá, holnap délután.

Elmentem Szentkirályi utcába, ahol kb. 5 órát ültem a fájós fogammal, ami már be is dagadt egy kicsit. Amikor behívtak azt mondták szedjek antibiotikumot. Megkérdeztem direkt, hogy menjek e a Honvédba, de erre azt mondták, hogy ne, menjek vissza a saját dokimhoz.

Másnap reggel ismét Szentkirályi, mert teljesen eldeformálódott a fejem, ismét órákat várattak, majd csak ekkor mondták, hogy ők ezzel nem tudnak mit kezdeni menjek a Honvédba. Este 6-kor felvágták az ínyemet, kitisztították, majd még 3 napig, közben a saját dokim el kezdte a gyökérkezelést. A fogamat közösen megmentették, de azért passzolgattak ide-oda....

37. spann
2016. ápr. 8. 20:52
Ne csodálkozzunk, amikor minden orvos elmegy külföldre...
2016. ápr. 8. 20:04
Én múltkor bementem időpontot kérni, mert szomszéd utcában voltam haveromnál. Közölte, hogy maradjak ott, van 10 perce. De amúgy max 2 hét. Ez mondjuk 50 ezres város, de a környező falvakból is odajárnak ugye...
35. Channa* (válaszként erre: 34. - 31bc25d879)
2016. ápr. 8. 19:50
Én a XV. kerületben vagyok. Múlt év közepén még nem így volt, de év végén már igen...
2016. ápr. 8. 19:40
Bp. X. kerületi nagy sztk.
33. Channa* (válaszként erre: 32. - 31bc25d879)
2016. ápr. 8. 19:04
És hol van ez?
32. 31bc25d879 (válaszként erre: 30. - Channa*)
2016. ápr. 8. 18:42

Akkor ez lakóhely függő. Ugyanis én 8 éve járok évente egyszer ellenőrzésre, vagy ha panaszom van azonnal a kerületi fogászatra.

Először azért mentem mert letört a fogam. Odamentem, kérdeztem, hogy működik a rendszer. Mondták üljek le ma dr xy az ügyeletes, meg fog nézni. Vártam, behívtak, megcsinálta, sőt az összes fogamat megnézte, fogkövet leszedte és mondta lát egy apró lyukat az ötösön, menjek vissza, amikor jó nekem.

Nos...miután én ezzel a doktorral akkor nagyon megvoltam elégedve, azóta hozzájárok.

Szóval nálunk a mai napig úgy működik, hogy van egy aznapi ügyeletes, az megnézi az új, acut betegeket, a többi csinálja a gondozottakat. Minden nap, így tudnak új betegeket is "begyűjteni" és magánt is rendelni.

Csak dicsérni tudom a rendszert, betegközpontú, emberközeli, magas szakmai színvonalú.

31. gizus58 (válaszként erre: 29. - Loch ness)
2016. ápr. 8. 18:33

Tudom kihez kell fordulni 27 évig eü ben dolgoztam,ebben a kórházban!.

Egyszerűen nem fogadta a körzeti fogász az nap a rendelésen. De megoldódott fogadták este 7 után az ügyeleten, a városin.Azóta már ki is húzták neki, miután a gyulladás lement.(Magán fogász), mert oda nem ment vissza!

30. Channa* (válaszként erre: 11. - 31bc25d879)
2016. ápr. 8. 18:31

Már nem így van.

Január közepén beugrottam a fogászatra (sztk), mert kiesett a tömés a fogamból. Senki nem volt rajtam kívül, leültem és vártam, hogy kiírják a sorszámomat. 20 percet vártam, amikor kijött a doki, hogy vár e valaki 804-es sorszámmal. Jelentkeztem, mire mondta, hogy menjek be. Elmondtam mi a gondom, erre szólt az kolleginának, hogy adjon nekem időpontot, ami március 31-re szólt. Teljesen kiakadtam, hogy addig a fogam is le fog törni. Nagy kegyesen belenézett a számba és közölte, hogy nem jött ki a tömés, csak lejött a felesleg...

És persze elmondta, hogy neki 400 betege van és csak így tud fogadni, stb...Én persze mondtam, hogy úgy látom nincs itt egy sem.....

1 2 3 4

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook