Csak a férjem nevén van a házunk. (beszélgetés)
Váláskor sokszor nem az intelligencia dominál...
igen ennek én is örülök,a párom is belátta másképp kellett volna és korigált.Rendbe vagyunk hálistennek.
100%-osan egyetértek veled.Csak olyan jó lenne ha ez nállunk másképp alakulna.Ha biznánk egymásban annyira hogy ne kelljen biztositék a másik felől.Elvégre inteligens emberek vagyunk és ha végül mégis válásra kerülne a sor akkor is tudni kéne kit mi illet,de ilyen ugy látszik csak a mesében van.
Ez a lényeg, hogy megoldottátok.:)))
egyáltalán nem kellemetlen. csak ebben az országban gondoljuk, hogy az. minden más országban fele-fele, vagy házassági szerződés. ez az élet rendje. ha te belefektetsz a házatokba, még ha nem is anyagilag, de lemondasz mindenről, hogy tudjátok fizetni, már az is hozzájárulás. nem hiába van asszonytartás. hisz a feleség is jócskán hozzájárult ahhoz, hogy pl a férje sikeres leygen.
na ezt a bizalmatlanság az ellenségem.És ha majd tényleg ráköltöttem bebizonyitva ezzel hogy méltó vagyok a fél házra akkor megint megyünk átiratni?Ha a hitel összege fele fele akkor a tulajdon is legyen az.Ez nem igy fair.Na mindegy nem akarok nagyon ebbe belemenni mert kezdem félteni a kapcsolatomat.Egyébként nincs több pénze mint nekem,csak az ő anyukája háza a fedezet egy évig mig fel nem ujitsuk a miénket és ki nem váltsuk.
Ki ki mennyi pénzt adott bele olyan arányban legyen a tulajdonjog. A hitel összegében legyen csak fele fele. Ö sem tudhatja, hogy a házad árát tényleg ráköltöd az új házra.
Köszönöm a hozzászólásokat.Igazatok van és örülök hogy nem én csináltam ebből nagy ügyet hanem tényleg komoly dolog ez.Ma voltunk az ügyvédhez aki módositotta az adásvételi szerződést igy fele fele részben lesz mienk a ház.A párom 100km-re lakik tőllünk és ott veszünk házat,én természetesnek vettem hogy közös lesz a ház főlleg hogy én vagyok az adóstárs,csak amikor nem kellett megjelennem a szerződésirásnál akkor esett le a dolog hogy én ebből ki vagyok hagyva.Számon kértem és kiderült tényleg az anyukája miatt van,mert attól fél hogy elhagyom a fiát.Nekem rosszul esett hogy a párom nem állt ki mellettem és volt ebből egy nagyobb vitánk.De mostmár megoldódott a dolog.
Ha gondolod,kérj haszonélvezetet.Erősebb a tulajdonjognál,és ha ne adj isten kenyértörésre kerül a sor,akkor egymás nélkül nem léphettek.Ha pedig közös lesz már a tulajdon,akkor lekerül az ő részéről a haszonélvezeted.Szerintem a szerelem és a pénz az két külön dolog,de ha valaki tényleg szereti a másikat,akkor ezen nem lehet sértődés.
Bocs, de mi az, hogy elment az ügyvédhez? Miért nem mentek együtt??? Nem értem a hozzáállásodat, miért hagyod, hogy intézzék az ügyeidet, mint egy kisgyerek?
Kedves Dina! Minden házasság álomházasságnak és álomkapcsolatnak indul. Nézz körül! A szeretet és a gyűlölet között nagyon keskeny a mezsgye. Volt szerencsém nem egy szerencsétlen sorsú nőt látni és hallani, hogy az ex, hogyan és miként forgatta ki. Hiába a párod szüleinek az ingatlanja lesz a fedezet - akár csak egy évig is -, de Te is fizeted majd a részleteket nem? Mikor került a párod nevére a ház? Nem lehetett volna már rögtön az ügyvédnél a szerződést úgy elkészíteni, hogy ezek is benne szerepeljenek? És ha már most fáj a fejed a kedves anyósod miatt, akkor jó lesz ha felkötöd a bugyigót, mert később még rosszabb lesz. Nem mondom 2x sem, hogy vissza hallod még azt, hogy a "fiam háza, semmi köze hozzá, mi adtuk a pénzt is, meg a hitelt is mi vettük fel rá...".
Így van, a korábbi 15 éves határidőhöz képest 5 évre csökkent az adómentes eladás. Ezzel egy időben törölték el azt a szabályt, amely lehetővé tette, hogy saját vagy egyenesági rokonságban lévő személyek részére ingatlant vásárolj a vételárból, illetve meglévő ingatlanra rákölthesd.
Ez egészen pontosan úgy van,hogy ha az ötödik évben adja el az ingatlant,akkor már nem kell adót fizetnie ha nem vesz másikat akkor sem.Akár a Bahamákra is mehet belőle,azt sem kéri számon senki.
Ha csak a negyedik évben van tulajdonában az ingatlan és 1 millióért vette és 3 millióért adja el,akkor a KÜLÖNBÖZET 30% adóköteles és nem a teljes összeg.A harmadik évben ez mégtöbb % ésígytovább.Ez alól akkor sem mentes ha az egészen házat vesz.
Köszi keA én is hallottam valami változásról de nem tudtam pontosan mi az.Ezek szerint nem szabad eladnom még három évig,végülis három év mulkva is pénz lesz az:-)addig pegig lakhatnak benne az albérlők.Akkoe 5 év után bármire költhetem a fennmaradó pénzt vagy csak egy másik ingatlkanra?erről tudsz valamit?Cherry baby köszi hogy te is leirtad a véleményed.Igazad van,bármennyire szeretem ezt a fiut nem árt az óvatosság.Hálistennek megoldódott a dolog,ma fél ötre megyünk az ügyvédhez szerződés módositásra,a ház fele fele arányban lesz a nevünkön.szerintem is igy fair.attól hogy az ő anyukájának a házán van a jelzálog ideiglenesen attól még én is dolgozom rajta,ketten fizessük a lakáshitelét nem beszélve a pénzről amit anyukám ad bele hogy felujithassukRemélem soha többé nem lesz köztünk félre értés anyagi téren.Elég kellemetlen dolog.
Megváltoztak az adózási jogszabályok. Ha 5 évnél régebben van a nevedet az ingatlan, nem kell adót fizetned az eladás után. Ha viszont kevesebb ideje, akkor is fizeted az adót, ha az árát egy másik ingatlanba fekteted.
nem tudom, ebbe nem mennék bele. Viszont addig amíg jelzálog van rajta, nem lehet a férjed a tulajdonos... vagy rosszul tudom?????
Mindegy.
Lényeg. Anyukád is vesz föl a saját lakására. Ezért tr ugyanúgy tulajdonos leszel.
Ha mást nem, jó. legyen a férjed a tulajdonos. De legyél te a haszonélvező. Nélküled nem tudja eladni, elcserélni, és ki sem rakhat. viszont, te kirakhatod :DDDDDD
Ne légy naív. Sok ilyet hallotunk már, hogy mi örökké együtt leszünk blablabla. párom is úgy csinált gyereket az exének, hogy együtt envelik fel. Eladta a belvárosi lakásást, (CSAK AZ ŐVÉ VOLT) hogy a csaj szüleinek házára ráépítse a tetőteret. rá 1 évre a csaj kirakta. Szerinted????? A párom nevén már nem volt semmi... Viszont a csaj férjhez ment és van még egy gyerek. Tehát amit a párom csinált, nem csak a fia fogja örökölni, hanem a másik gyerek is... mindegy. szomorú dolog, hogy a törvény megenged ilyeneket.
Én nem szeretnék házassági szerződést mert ugy gondoltam szeressük és tiszteljük egymást annyira hogy ne legyen gond köztünk az anyagiakon.Másrészt lehet naiv vagyok de teljesen biztos vagyok benne hogy mi nem fogunk elválni soha.Azt mondja ebben ő is biztos csak nem akarta hogy az anyukája felé gondja legyen ebből amiért az én nevem is benne van.Az anyukája sajnos nem szeret engem.De ha adóstárs leszek és az én anyukám is ad egy milliót akkor szerintem ez igy fair ha az én nevem is benne van.Nekem már van egy házam amit ha majd eladok azt erre a házra forditok mert akkor talán nem kell adóznom vagy valami ilyesmi,de ez is csak akkor lehetséges ha ez a ház is a nevemen van.Ő nagyon sajnálja azt mondja nem gondolta hogy ez nekem ilyen rosszul fog esni.Ma reggel elment az ügyvédhez aki 15000ft-ért módositja a szerződést hogy az én nevem is benne legyen.Én egyáltalán nem félek ilyenektől hogy ha válásra kerül a sor mi lesz,bitos vagyok a szerelmünkbe,csak rosszul esik hogy kihagyott az egészből anélkül hogy megbeszélte volna velem csak azért nehogy az anyukája problémázzon emiatt.Ilyen alapon az én anyukám is mondhatja hogy csak akkor ad egy milliót ha a fele ház az enyém.
Igen, ismeros voltal. :)
Furcsa ez picit szamomra, persze biztos sokan a parod is meg fogjak erteni (vagy a szuleit?), de egy hazassag a kolcsonos bizalomrol is szol. Ha Ok nem biznak benned, mi biztosit Teged arrol, hogy 1 ev mulva tenyleg a nevedre is lesz irva a haz? Edesanyad a szavatokra vesz fel hitelt.
Hazassagi szerzodesre nem gondoltatok?
bocs n zoliné is én vagyok
Szeretném megkérdezni más véleményét is,mert nem tudom hogy jogosan bánt e a dolog.Két hónap mulva férjhez megyek,kinéztünk egy házat de csak ugy tudjuk megvenni ha a párom szülei házára jelzálog kerül, és egy év mulva fedezetcserével átkerül a jelzálog a "közös" házra,anyukám felvesz egy milliót a házára hogy feltudjuk ujjitani a házunkat hogy felértékeljék annyira hogy a párom anyukájának házáról átkerülhessen a jelzálog a mienkre.Kicsit bonyolult de remélem értitek.A lényeg hogy most derült ki számomra hogy a "közös ház" csak a férjem nevén lesz,és azt mondja majd csak akkor irja az én nevemre is ha a jelzálog lekerült az anyukája házáról.Nekem ez nagyon rosszul esik.Szerintetek bolhából csinálok elefántot?
További ajánlott fórumok: