Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Coca vagy Pepsi? fórum

Coca vagy Pepsi? (beszélgetés)

❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯
2007. dec. 13. 08:32

Sziasztok!

Jelentem végigaludtuk az éjszakát, egyszer sem volt fennt, én keltettem fel, hogy igyon. Most is azt mondja, hogy nagyon jól érzi magát, már rosszcsontkodik :) Még megyek veszek neki Normaflore-t hogy helyre tegyem a gyomrocskáját.

Remélem tényleg túl vagyunk rajta :)

2007. dec. 12. 20:30

Sziasztok!

Mondtam, hogy megírom, hogy mi van. Azóta nem volt hányingere, nem is hányt, pedig evett is pár falatot. Úgyhogy most már merek reménykedni, hogy jobban lesz. :)

Köszönöm szépen a segítségeteket. :)

37. ZITA9770 (válaszként erre: 36. - 52d67c6df3)
2007. dec. 12. 18:29
Azt nem tudom hogy az segített-e,de 2 hétig szenvedtünk.A pici is elkapta,de lehet hogy a traubi hatására nála 1 napig tartott csak.A nagylány a héten újra visszaesett,de már jól van.
36. 52d67c6df3 (válaszként erre: 32. - ZITA9770)
2007. dec. 12. 18:21
Én sem hallottam még a traubiról. Nektek segített?
35. 52d67c6df3 (válaszként erre: 31. - Igynogy)
2007. dec. 12. 18:19
Szegényke. :( Remélem, a kóla hat majd.
34. Mocori (válaszként erre: 14. - 5f7b4cf4b6)
2007. dec. 12. 18:03
tényleg, azt el is felejtettem, hogy ki kellett keverni belőle a szénsavat!
2007. dec. 12. 17:58
Ezt még nem hallottam! Mármint a Traubisodát. Eddig úgy néz ki, mióta issza a kólát, azt mondja jobban van. De majd éjszaka kiderül. Ráadásul azt mondja éhes, de nem igazán merek neki még krumplit sem adni. Most ropit eszik, és egy kis kekszet ropogtat. :) Remélem hamarosan túl leszünk rajta. :)
2007. dec. 12. 17:43
Mi is bennvoltunk ebben a betegségben,nekünk sem hatott semilyen gyógyszer.Nekünk a doki a Traubisodát ajánlotta.
2007. dec. 12. 17:18

A Neurosant nem ismerem, a NOrmolitot írta fel a doki.

Beus5: evett ropit, az benne is maradt. :) De délután ismét kijött belőle minden. A ropi nem, szerintem azt már megemésztette, legalábbis hm... nem láttam. A tea szintén kijön, a víz eddig bennt maradt, már egy órája kap 2kiskanálnyit két percenként. Most adtam neki kólát, várom a hatást. Majd meglátjuk. :)

30. emagdi (válaszként erre: 28. - 52d67c6df3)
2007. dec. 12. 17:17
egészségetekre!
29. emagdi (válaszként erre: 26. - 52d67c6df3)
2007. dec. 12. 17:16

ha itat vele egy kúrát, akkor utána rá sem fog jönni a hányinger.

egyébként meg az orvosok könnyen rámondják, hogy "ez fejfájós gyerek, ez ájulós gyerek, ez meg fosós-hányós gyerek". mert ez így egyszerűbb, mint kitalálni a valódi okot (ami tudom, hogy macerás, de talán úgy lehetne megszabadulni a nyavajától véglegesen, és nem tünetileg kezelgetni havonta)

28. 52d67c6df3 (válaszként erre: 25. - Igynogy)
2007. dec. 12. 17:15
Én is adnám a kólát!
27. emagdi (válaszként erre: 25. - Igynogy)
2007. dec. 12. 17:14
nem tudom mi az a normolit por, én Neurosan port javasoltam.
26. 52d67c6df3 (válaszként erre: 22. - Emagdi)
2007. dec. 12. 17:12

Neurosan? Ha addig csak hányingere volt a gyereknek, valószínű, ettől hányni is fog.

Szokták javasolni a sós teát is. Na, ez az, amitől szintén hány.

Viszont nem rossz egy kis sós ropit adni teával.

A Coca-ban más anyagok vannak, mint a Pepsiben. Nem csak a cukor mennyiségétől más az íze. A Coca állítólag egészségtelenebb. :(

2007. dec. 12. 17:08

emagdi: tudom, hogy nem jó a kóla, a normolyt port viszont nem tudom vele megitatni, mert egyből kijön belőle. Már olvastam ezt valahol itt a portálon, tehát tudom miről van szó. De nálunk sem mindennapi a kólaivás, ezt már leírtam, de most kipróbáljuk.

Arra pedig, hogy mi lehet a hányás oka, annyit tudok mondani, hogy nem tudom. Figyelem a gyermekemet már egy ideje, 3-4havonta benne vagyunk ebbe a vírusos betegségbe. Semmi nem változik körülötte, nincs többet fegyelmezve, nem történik vele semmi különleges dolog, egyszerűen ilyen tipusú gyerek. Vérvétele rendben, minden jó. Szóval már tényleg nem tudom mit tegyek. Én ájulós tipusú gyerek voltam, szinte minden hónapban előfordult, minden átmenet nélkül elájultam, és a mai napig nem tudjuk az okát.

És nem is a kólával kezdtem, de már más ötletem nincs. Vettünk már be homeopátiás szert, eddig bevált, most nem használt. Adom a kúpot, ami eddig szintén jó volt, nem használ. :( Hideg víz, szinte jéggé fagyasztva, szintén nem jó most. Fogyott a gyerek már 1,5kilót ez alatt az idő alatt, de mivel valamennyi folyadék benne marad, így nem kellett bemennünk a kórházba. Sajnos már én is érzem, hogy kavarog a gyomrom. :(

Ja és az injekció is jó volt eddig, de most nem tudom, hogy miért volt megint rosszul. Aludt felébredt, ivott pár kortyot és ismét kijött belőle. Fájlalja mindenét, gondolom ahogy öklendezik görcsbe rándul, és izomláza van. Én is így szoktam magam érezni. Szóval utolsó mentsvár a kóla.

24. igynogy (válaszként erre: 19. - 54ec386d0c)
2007. dec. 12. 16:50
Köszi a kérdést, nem jól :( Ismét kijött belőle minden :(
23. 754c7e07c3 (válaszként erre: 22. - Emagdi)
2007. dec. 12. 16:41

Próbáltunk mi már sok gyogyit, és homeós szert előttte. Nem egyből azzal kezdtem,. B6, Daedalonetta, egyebek, és smecta, és normo, akármi ital, gyógytáp, teák, semmi nem használt.

Elképzelhető, hogy elmúlt volna mindenképp a hányás, de én kipróbáltam, és valahogy annak tulajdonítom, hogy elmúlt.

Azóta sem ittak kólát, és nem is tervezem, hogy Veszek. Ha előfordul ismét, nem azzal fogom kezdeni. De, ha kell, adok neki. Akkor.

22. emagdi
2007. dec. 12. 16:32

Neurosan por.

sz*r az íze (mintha gipszet innál), de hatásos. és csak természetes ásványi anyagokból készül.

én azért kipróbáltatnám a gyerekkel, mielőtt kólát adnék a kezébe...

21. 754c7e07c3 (válaszként erre: 3. - Emagdi)
2007. dec. 12. 16:24

Nagyon sok doki ajánlja ilyenkor.

Inkább egy pohár kóla, mint két nap infúzió. Én nem veszek kólát (vettem), chipszet, nyalókát, semmit, de amikor egyetlen hányáscsillapító sem hatott, akkor kipróbáltam a kólát. Csak akkor adtam neki, és jól lett a gyerek.

Én nem javaslom senkinek csak úgy, de ha úgy alakul újra vennék, és adnék a srácoknak.

De, ezért ne ítélj el. Ha nincs ló, jó a szamár is. Átköltve, ha a ló nem bírja, talán a szamár megoldja.

20. emagdi (válaszként erre: 18. - 54ec386d0c)
2007. dec. 12. 16:11

hát, ha nem hiszed, érdemes kipróbálni.....

amúgy meg mindenki azt iszik, meg itat a gyerekével, amit akar.

de azért felvetődik bennem a gondolat, hogy miért vagytok lusták egy mérgező anyag helyett egy más, kevésbé mérgezőt keresni a hányás ellen?

arról nem is beszélve, hogy a hányásnak OKA van, talán azt kellene kideríteni. nem?

legalábbis én ezt gondolnám.

de legalább termelitek a kólagyáraknak a profitot, az is valami:)

19. 54ec386d0c (válaszként erre: 15. - Igynogy)
2007. dec. 12. 16:09
Hogy vagytok?
18. 54ec386d0c (válaszként erre: 16. - Emagdi)
2007. dec. 12. 16:08

Ez nagyszerű!!

Ezentúl csak colát tartok otthon, a háztartási mocsok eltávolítására, és ha netán figyelmetlen vagyok és a gyerekek belekortyolnak akkor sem fog olyan drasztikus dolog tőrténni mintha vegyszerbe kortyolnának.

Én sem vagyok cola párti, de hányásnál nálunk is a hideg cola segít. Ja! nem kell 1 egész tartállyal inni.

17. emagdi
2007. dec. 12. 16:00

a light se jobb:

Bár a Cola-Light-ot sokan a sporttal és az egészséggel kapcsolják össze, valójában idegméregként ható, potenciálisan rákkeltő, nagy intenzitású édesítőszerek (aszpartám és aceszulfám-K), fog- és csontromboló savak (foszforsav), DNS-károsító színezőanyagok (ammónium-szulfitos karamell), pszichikai függőséget okozó koffein, illetve további meg nem nevezett „ízesítőanyagok" az aggasztó elegye.

Nátrium-benzoátot is tartalmaz, amely erős savak jelenléte mellett - ilyen például a citromsav, ami a termékben ugyancsak megtalálható - rákkeltő benzollá (lásd alább) bomlik.

Az üdítőital-gyártók már a kilencvenes évek óta ismerik ezt a kémiai hatást, mivel azonban a szabályozó hatóságok eddig semmiféle kényszerítő intézkedéssel nem befolyásolták a cégeket az általuk alkalmazott recept módosítására, annak érdekében, hogy megelőzzék a benzol keletkezését, a cégek továbbra is folytatják a benzoátok és a savak keverését.

Ironikus, hogy a normál italokban alkalmazott magas fruktóztartalmú szirup a fenti reakciós folyamatot lelassítani látszik, így a benzol keletkezése leginkább a diétás italokban jelentős probléma.

16. emagdi
2007. dec. 12. 15:59

egészségetekre....

Coca-cola:

Az USA több államában a rendőrség baleseti helyszínelői 2gallon(kb. 7 liter) Cola-t visznek magukkal, hogy a baleseteknél az úttestre folyt vért azzal távolítsák el.

Ha egy steak-et egy tálba tesznek, és Cola-val leöntik, két nap alatt feloldódik.

A WC-kagyló tisztítása: öntsön bele egy dobozos Cola-t a kagylóba és hagyja ezt az igazi "csodaszert" egy óráig hatni, utána öblítse le. A kagyló maradéktalanul tiszta lesz.

Rozsdafoltok eltávolítása egy krómozott felületről: dörzsölje be a felületet egy Cola-ba áztatott alumíniumfóliával.

Az autóakkumulátor pólusairól könnyedén eltávolíthatja a korróziót, ha egy doboz Cola-t ráönt. Figyelheti, ahogyan pezseg.

Egy berozsdásodott csavart könnyen meglazíthat, ha egy pár percig egy Cola-ba áztatott rongyot tesz rá.

Ha kenőanyagokat akar eltávolítani egy szövetből, öntsön ele a mosógépbe a mosószer mellé egy doboz Cola-t, és futtassa le a programot. A doboz Cola segít a kenőanyag-maradékok eltávolításában.Eltávolítja a szélvédő szennyeződéseit is.

Hasznos információ:

A Cola aktív hatóanyaga a foszforsav, melynek pH-értéke 2,8.

Egy vasszöget négy nap alatt old fel. A foszforsav kioldja a csontokban lévő kalciumot és hozzájárul a csontritkulás kialakulásához.

A Coca-cola szirupot koncentrált formában szállító tartálykocsikat különösen korrodáló, veszélyes anyagokat jelző táblával kell ellátni.

A Cola-forgalmazók már 20 éve használják a teherautók motorterének tisztítására!

Már csak az a kérdés, mit szeretne inkább, egy pohár vizet, vagy egy Cola-t?

2007. dec. 12. 12:33

Köszi szépen!

Most jöttünk a dokitól, kapott injekciót, most alszik. Remélem elmúlik, azért vettem Cocát nem light-ot. Remélem végre rendbe jövünk, mert a kiszáradás fenyegeti, pedig azért iszik. :((

2007. dec. 12. 11:12
Csak a Coca jó erre a célra. Kitöltesz pohárba 1 decit, utána ki kell belőle keverni a szénsavat és nagyon lassan szabad csak adni belőle neki. Egyszerre csak 2-3 teáskanálnyit. És a light nem jó!
13. 175c71a378 (válaszként erre: 11. - Mocori)
2007. dec. 12. 11:03
Én is azt ittam :)
2007. dec. 12. 11:01
coca
11. Mocori
2007. dec. 12. 11:00
nekem terhesség alatt ajánlották a hányinger ellen a kólát (szerintem nem mondhatott olyan hülyeséget...), de csak 1 dl. Coca-t ittam.
2007. dec. 12. 10:40
Erre van megoldás, a Normolyt por, ami mindig van itthon, folyadékpótlásra írta fel az orvos. De már annyira kivagyok, az egész éjjeli hercehurca miatt, hogy már csak végső elkeseredésemben adnék neki kólát. Ha egyáltalán megissza. Már kapott, nem itthon, de akkor azt mondta, hogy nem jó, mert csíp. Remélem most belátja, hogy csak azért, hogy meggyógyuljon. :)
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook