Coca vagy Pepsi? (beszélgetés)
coca cola zero
:D
ebben hiszek én is (jó volt a beszámoló) :)
egyedül a cukor tartalma miatt nem iszom rendszeresen.
Ugyes jol vagod a szoveget(ne ved sertesnek).
Egyszeru a megoldas igyal hazilag keszitett teat es tovabb elsz.
Elnézést, a fogak esetleges károsítását kihagytam.
Szóval ha isztok is kólát, ritkán tegyétek és ne nagy mennyiségben!
Nézd!
Ismert, hogy a savak képesek bizonyos anyagokat föloldani. Ebben nincs semmi extra; kémiai tény,
ha úgy tetszik.
A szervezet azonban kivédi a savtöbblet okozta direkt károsító hatásokat:
- az emésztőrendszert nyákréteg védi, ráadásul a gyomortartalom általában (azért írom, hogy általában, mert a gyomortartalom pH-ja változó a tartalomtól, annak emésztettségi fokától függően) 20-60-szor savasabb a kólánál (mivel a kóla pH-ja 2,8 körüli, a gyomoré 1-1,5);
- a vér ún. pufferrendszerei és egyéb szabályozási mechanizmusai megakadályozzák, hogy a vér pH-ja túlzottan leessen.
Nincs itt semmi trükk, a kóla így nem okoz kárt. Más módon (főképp foszforsav és cukor) ha a fogyasztás nagyobb, mint kellene, akkor negatívan értintheti a szervezetet.
Coca !
Bár álmatlan éjszakáimon a TESCO cola receptjén szoktam morfondirozni :))))))))))))))
Asz otalyunkban az oran egyik gyerek ivot colat es akkor a magyar tanarno elkezdet predikalni h milyen egesegtelen.Nagy vonalakban annyit mondot h nem engedi a vitaminokat h lerakodgyanak a testedben.
A masik h a csontokat karositja.
pl:egy pohar colaba tegyel egy csontott es masnap nem lesz semmi a csontbol.
Ezeket mondta, en nem probaltam ki ezt a pohar cola meg csontos dolgot de egyszer kifogom probalni az tuti.
Egyebkent en a sprite meg a 7up-vagyok oda.
inkabb tea meg asvanyviz,abbol is az enyhen bubis.
izre jo mind a 2,de talan a coca-cola jobb csak hat nem egeszseges meg ha ligh is...multkor olvastam hogy milyen egeszsegtelenek ezek a ligh uditok/pepsi,cola/...aztan fene tudja mi az igazsag
További ajánlott fórumok:
- Hol és hogy lehet coca-colás dobozra nevet ráírni?
- Mi a különbség a Coca-cola light és a zero cukor változat között?
- Hova tűnt a boltok polcairól a vaníliás pepsi?
- Nyert már valaki az új Coca-Cola Mozdulj rá a nyárra! nyereményjátékkal?
- Vanílás Coca-cola
- Aug.14-én szállást keresek a Pepsi szigethez közel jó áron! Tud valaki ajánlani?