Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Cipóban sült csülök II. recept

Cipóban sült csülök II. recept

A Cipóban sült csülök II. hozzávalói:
1 db füstölt csülök (kb. 1,5 kg)

A tésztához:

45 dkg liszt ,
2,5 dkg élesztő,
1 dl tej,
15 dkg vaj,
3 db tojás,
1 teáskanál só,
1 mokkáskanál cukor .


A Cipóban sült csülök II. elkészítési módja:
A csülköt hideg vízbe teszem, és lassú tűzön puhára főzöm. A húst kicsontozom, lehűtöm, szalvétával leitatom róla a felesleges nedvességet. Ez fontos, mert sütésnél eláztatja a tésztát. A tésztához 1,5 dl langyos tejbe morzsolom az élesztőt. Letakarva, langyos helyen 15 perc alatt felfuttatom, a puha vajat habosra keverem, egyenként hozzáadom a 2 db tojást, kissé megsózom, és az átszitált liszthez keverem. Végül összegyúrom a felfuttatott élesztővel. Sima tésztává dolgozom, majd konyharuhával letakarva, szobahőmérsékleten fél óráig kelni hagyom. Ujjnyi vastagságúra nyújtom, közepére helyezem a főtt csülköt, széleit ráhajtom, kerek cipót formálok belőle. A tetejét felvert tojással megkenem. Közepesen meleg sütőben kb. 40 perc alatt, megsütöm. Azon melegében a legfinomabb, de hidegen is kiváló. Salátával vagy bármilyen körettel tálalom.


Kategória: Húsételek receptjei


A cipóban sült csülök ii. elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook