Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Paradicsomos bárány recept

Paradicsomos bárány recept

A Paradicsomos bárány hozzávalói:
50 dkg apró paradicsom,
50 dkg zöldpaprika,
1 gerezd fokhagyma,
1 kg báránycomb,
30 g vaj,
5 dl vörösbor,
1 tk só,
3 db babérlevél,
1 ágacska rozmaring,
kakukkfű,
30 dkg apró hagyma,
őrölt bors.


A Paradicsomos bárány elkészítési módja:
A paradicsomokat néhány percre forró vízbe tesszük, héjukat lehúzzuk. A fokhagymát megtisztítjuk. A paprikát megmossuk, magházát eltávolítjuk, és kockákra vágjuk. A húst apró darabokra vágjuk, borsozzuk. A vajat felforrósítjuk, beletesszük a húst, és addig sütjük, míg az összes lé elpárolog, illetve míg a húsok megpirulnak. Felöntjük a vörösborral. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a babérlevelet, a rozmaringot és a kakukkfüvet. Sóval ízesítjük. Lefedve, közepes hőfokon 30 percig főzzük. Hozzáadjuk a paprikát és a megtisztított egész fej hagymákat és további 30 percig főzzük. Végül hozzáadjuk a paradicsomot is és 10 perc alatt készre főzzük.


Kategória: Húsételek receptjei


A paradicsomos bárány elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook