Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Chorionboholy-mintavétel Bajcsyban- Tapasztalatok? fórum

Chorionboholy-mintavétel Bajcsyban- Tapasztalatok? (beszélgetés)

1 2 3
47. dia_1
2012. aug. 30. 17:33
Olyan régen volt már... én 3-4 napra emlékszem, de tudod, írtam, hogy màr 23 hetes voltam és nagyon kellett sietni. Rendesek voltak, mert nagyon előre vettek, de a tenyésztés idejét nem tudják meggyorsítani. Biztos sokan voltatok, a kockázatosabbakat talán mindig előre veszik. Ne izgulj, inkább élvezd ki ezt a szép időszakot!
46. pompom1980 (válaszként erre: 45. - Dia_1)
2012. aug. 30. 10:54

Sziasztok!

Már 2,5 hét eltelt, ma érdeklődtem és elvileg legkorábban kedden lehet eredmény..

Dia, te mennyi idő múlva hívtad őket?

Azt hiszem, ez az augusztusi időpont extra pech, mert mindenki szabin van stb..

Már nagyon nehezen bírom a várakozást...

köszi, Lányok nagyon a drukkokat:-)

45. dia_1
2012. aug. 24. 18:06

Szia!

A MagneB6 jó, ha keményedik a pocakod. De ha a húzódás miatt gondoltad, akkor inkább a dokinál kérdezz rá. Szerintem csak a felületi sebet érzed.

Én telefonon hívtam őket, így tudtam meg a jó eredményt, de személyesen pedig a részletes tenyésztési térképet is megkaptam.

Drukkolok!

2012. aug. 24. 07:04
Megy a nagy nagy drukk, azért ha baj van ott is szóltak volna már szerintem:)
43. pompom1980 (válaszként erre: 42. - Malkata)
2012. aug. 23. 08:49

Jaj, hát a 4 hét az tényleg gyilkosnak tűnik..

Remélem én hamarabb megkapom a JÓ eredményt!!

Nagyon hullámzó, hogy hogy érzem magamat..Egyszer bizakodóbban, egyszer pesszimistábban.

Képzeljétek, már éreztem a Csöpp mozgását is!

Szóval, Lányok, kérek továbbra is nagy drukkokat!!!

Amint van valami, írok!

Szép napot Nektek!!

42. malkata (válaszként erre: 41. - Pompom1980)
2012. aug. 19. 10:42

Nekem nem volt húzódásom, de a mintavétel helye sokáig látszott.

Én amnion voltam a SOTE I-en, ott kereken 4 hét múlva személyesen volt eredmény, gyilok... kismamák ott bőgtek a folyosón az izgalomtól, de én akkor már nyugis voltam, tudtam ha baj van akkor ott korábban felhívtak volna. Bajcsyban ez másként van, de szerintem ha gyanús az eredmény hamar szólnak, esetleg ismételik a mintavételt... Lehet már nem is kell izgulnod:)

41. pompom1980 (válaszként erre: 40. - Malkata)
2012. aug. 18. 10:27

Köszi nagyon, Lányok!!

Sajnos azt mondta a doki, hogy a szabik miatt min 2-2,5 hét az eredmény..

Ti sms-ben vagy telefonon kaptatok eredményt?

Nektek nem húzódott utána a szúrás helye? nálam eléggé érzékeny..főleg mert nekem lágyékba szúrtak, ami ugye minden lépésnél húzódik..de ez legyen a legkevesebb:-)

40. malkata (válaszként erre: 38. - Pompom1980)
2012. aug. 17. 22:31

Szorítok a jó eredményért! Remélem hamar kézhez kapod és minden rendben lesz!

(Nem értem előző hozzászólásod miért nem láttam, pedig néztem is a napokban a fórumra:( )

39. Derya (válaszként erre: 38. - Pompom1980)
2012. aug. 17. 22:26

az a maximum, mikor én voltam áprilisban, kb. egy hét múlva már küldték az eredményt a legtöbbünknek.

van aki már korábban is tudta.

2012. aug. 17. 16:37

Sziasztok!

Gondoltam hátha jár erre valaki...kedden túlestem a mintavételen. Nem volt egy leányálom, mivel hátsó fali a lepényem és sokat kellett kotorászni mire elérték, de abszolút túlélhetó volt. Ferenczi dr és stábja megint fantasztikus volt, végig szóval tartottak, végtelenül kedvesek és profik voltak.

Sajnos min 2 és fél hét várakozás az eredményre, ami most jön az több mint idegörlő, de igyekszem pozitívan hozzállni, nagyon bizakodom!

Természetesen írok, ha van eredmény!

üdv

Pompom

37. pompom1980 (válaszként erre: 35. - Malkata)
2012. aug. 10. 08:28

sziasztok Lányok!

Tegnap voltam UH-n. Szerencsére már úgy helyezkedik a lepény, hogy simán meg lehet csinálni kedden a biopsziát!

Megnéztük a picikét is, tökéletesek a méretei, szépen működik a szíve, édesen kavart bennt.

Annyira remélem, hogy nincs semmi baj!!!

Ferenczi doki nagyon kedves és türelmes volt megint.

Azt mondta, hogy ő eddig úgy látja, hogy a határérték tarkóredőn kívül minden rendben, de bizonyosságot csak a kromoszóma vizsgálat tud adni...

Szóval kedden mintavétel, aztán izgulás az eredményért!

Ti mintavétel után szedtetek MagneB6-ot?

szép napot Neketek!!

36. Derya (válaszként erre: 34. - Pompom1980)
2012. aug. 3. 12:51
drukkolok.
2012. aug. 3. 09:00
Nagyon szorítunk Nektek! majd írd meg mit mondtak UHon!
34. pompom1980 (válaszként erre: 32. - Derya)
2012. aug. 3. 08:39

Köszi a válaszokat, Derya és Malkata!

Jövő csütörtökön megyek még egyszer UH-ra 14-e előtt, kérlek szorítsatok, hogy ott is minden rendben legyen és hogy 14-én túllehessek a mintavitélen, amire nagyon jó eredményt fogok kapni:-))

Tremésztesen mindent megírok!!

2012. aug. 2. 21:27
Nekem amniocentézis után semmi ilyesmi nem volt, nem fájt a helye, nem keményedett a pocim, de szerencsére tudtam pihenni, nem nagyon mozdultam ki az első héten, mert nálunk sok a kerti lépcső és meleg is volt akkoriban nagyon, itthon normálisan tettem-vettem.
32. Derya (válaszként erre: 31. - Pompom1980)
2012. aug. 2. 17:43

párszor nagyon keményedett a hasam és azért megéreztem.

utólag visszagondolva.

drukkolok.

majd írd meg az eredményt, és hogy te mit tapasztaltál, jó?

31. pompom1980 (válaszként erre: 30. - Derya)
2012. aug. 2. 08:54

Köszi a választ!

Én sajnos nem tudom megoldani, hogy ne dolgozzak 2 hétig..De ülőmunkát végzek, és reggel-du hoz visz majd a férjem. Legalább elterelődik a figyelmem, meg szeretem is amit csinálok:-)Remélem így is minden OK lesz!

Te nagyon fáradt voltál a beavatkozás után? Görcsöltél?

30. Derya (válaszként erre: 29. - Pompom1980)
2012. aug. 1. 21:33

19. héten csinálták.

3-4 napot feküdtem komolyan, hogy semmit nem csináltam és 2 hét kímélő életmódot mondtak, de én akkor már mentem dolgozni.

Így utólag, nem mennék dolgozni 2 hétig, végig pihenném a 2 hetet.

Ennyit csinálnék másképp.

Ha szoktál vezetni, akkor azt sem szabad a beavatkozás után és természetesen az együttlétet, ülőfürdőt is kerülni kell.

29. pompom1980 (válaszként erre: 28. - Derya)
2012. aug. 1. 11:52

Szia Derya!

köszi a választ! nagyon örülök, hogy ilyen szuperül mentek a dolgok! tetszik a felfogásod!

Nekem a legfontosabb a mihamarabbi bizonyosság, persze jó eredménnyel.

Nálam hátul tapad a lepény, így sajna aug. 14-ig várni kell (akkor leszek 16 hetes)..remélem akkor már nem lesz akadálya az elvégzésének!

Neked mikor csinálták?

mennyit pihentél utána otthon?

28. Derya (válaszként erre: 27. - Pompom1980)
2012. aug. 1. 11:27

Szia Pompom!

Köszönöm, igen, rendben volt az eredmény. :-)

Én csak jót tudok mondani, mindenki nagyon készséges volt az összes vizsgálat és a mintavétel alkalmával, de szó szerint.

A mintavétel nekem egy picit fájt, vagyis nem is ez a meghfelelő szó rá, hanem hogy sokkal kevesebbre számítottam.

Mármint én arra számítottam, hogy szinte nem is fogom majd érezni, de azért éreztem, ahogy a méh rétegeit átszúrták.

De nem volt fájdalmas.

Szükséges rosszként éltem meg. Rosz azért, mert alapvetően idegenkedem mindenféle beavatkozástól, de semmiképpen sem hagytam volna ki.

Nálam elég későn végezték, mert különböző okok miatt így jött ki a lépés, hogy nem tudtuk korábban megcsináltatni, így már 19 hetes voltam.

A mintát kb. 4-5 nap után tudják elkezdeni vizsgálni.

Az eredményt hamar megkaptam.

A terhességet gond esetén a 24. hétig lehet megszakítani és maga az eljárás a 13. héttől ugyanaz.

De nyilván erre nagyon ügyelnek.

Ne félj tőle, és drukkolok, hogy Neked is jó legyen az eredmény. :-)

27. pompom1980 (válaszként erre: 26. - Derya)
2012. aug. 1. 08:42

Szia!

Először is remélem szuper eredményt kaptál:-)

Másrészt mindenféle tapasztalat érdekel: maga a mintavétel, az orvosok hozzállása, eredményre mennyit vártál, hogy élted meg?

előre is köszi!!

26. Derya (válaszként erre: 1. - Pompom1980)
2012. júl. 31. 23:25
szia, én ott voltam mintavételen, mi érdekelne?
25. pompom1980 (válaszként erre: 24. - Dia_1)
2012. júl. 31. 11:33
Köszi az infót nagyon! Írtam privit.-))
24. dia_1
2012. júl. 31. 11:26
ha még ugyanaz a csapata van a dokinak, akkor megvan az elérhetősége a hölgynek, aki végzi ezt a tenyésztést, vagy mit. nekem nagyon sürgős volt az eredmény, azt hiszem 3 nap alatt megcsinálták. persze illik meghálálni az igyekezetüket.
23. pompom1980 (válaszként erre: 22. - Dia_1)
2012. júl. 31. 10:56

Értem! én inkább attól parázok, hogy hogyan fogom kibírni az eredményig....

Sajnos sok más stresszfaktor is van az életünkben, úgyhogy ezért vagyok zaklatot..

22. dia_1
2012. júl. 31. 10:54

Maga a vizsgálat nem fájt annyira, kicsit kellemetlen. Inkább utána éreztem úgy, hogy valami történt bent...

De ha megnyugtat a vizsgálat, akkor ne parázz tőle már előtte. Még mindig jobb elviselni ezt a kis kellemetlenséget, meg azt a pár napot végigaggódni, mint a szülésig attól félni, hogy egészséges-e a baba.

Nekem a 20-21. héten csinálta, mert valahogy minden csúszott nálam az ünnepek miatt, a dokim szabadsága miatt. Szóval lehet, hogy engem ezért kicsit jobban megviselt.

21. pompom1980 (válaszként erre: 20. - Malkata)
2012. júl. 31. 10:39
örülök, hogy nálatok jól alakult minden!!...sajnos az Istenhegyin azt mondták, hogy várjak az amnioig..úgyhogy inkább megpróbálom a Bajcsyt. Ott a doki nagyon tapasztalt, ha azt mondja, hogy bevállalható hiszek neki..addig meg bizakodom!!!
20. malkata (válaszként erre: 19. - Pompom1980)
2012. júl. 31. 10:36

Én is mindig Bátorfihoz mentem, nagyon alaposan végig nézte a kicsit, (ill. kicsiket) Rozinál mikor a kombinált teszt rossz lett minden ujjpercet leszámolt, tényleg nagyon alaposan, mégis azt mondta, ha egy rossz adat kijött hiába utal minden más arra, hogy rendben van a kicsi, nem beszél le a mintavételről. Ne is várj ha van más lehetőség, idegőrlő a várakozás, én majdnem belepusztultam:S

Nálam nem jött hamarabb a baba emiatt, 39+2 napra született a kiíráshoz képest, de már lehet kicsit túlhordva, 59 centisen, öregedő méhlepénnyel, hatalmas körmökkel magzatmáz nélkül:)))

19. pompom1980 (válaszként erre: 15. - Malkata)
2012. júl. 31. 10:28

Az Istenhegyin csináltattam a kombinált tesztet. Ott azt mondta Bátorfi dr h szerinte lecsúsztam a chorionról, mert ők a 12-13 héten csinálják és mivel hátul tapad a lepényem, nekem ő az amniot javasolja..

Ferenczi doki azt mondta, hogy szerinte a 15. héten már nálam is biztonsággal is meg lehet csinálni a choriont, a hátul tapadó lepény miatt max várni kell, de nem kell lemondani a chorionról!

Nagyon remélem, hogy igaza van! Nem szeretném megvárni az amniót...

18. pompom1980 (válaszként erre: 17. - Dia_1)
2012. júl. 31. 10:24

szia!

köszi a választ!

Már ingyenes a mintavétel. Én saját kérésre mentem, mert nem volt jó a tarkóredő-értékem..Sajnos engem már csak a jó eredmény fog megnyugtatni...

Dia, neked nagyon fájt? Én magától a mintavételtől nem, csak az eredménytől stresszelek...

1 2 3

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook