C vitamin (beszélgetés)
A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.
A netről rendelek C vitamint, 1000 mg-osat. 500 db van a dobozban.
Mindhárman napi szinten 1 db-ot eszünk belőle. Ha valakinél betegség tünetei kezdődnek (torokfájás, orrfolyás, stb), akkor megemeljük az adagot 3000 mg-ra/nap. Most a férjem göthös, 8-10.000 mg-ot adok neki egy nap alatt, 1,5 óránként. Ilyenkor a saját adagomat is megemelem, 3-4.000 mg-ra, mert mégiscsak egy légtérben vagyunk.
Így átvészeljük a telet különösebb betegségek nélkül.
Ne a műanyagot egyétek... Lehet venni csipkebogyó szárított termést herbáriákban. Akár nagyobb hipermarketekben is. Azonfelül, hogy természetes, még az is tuti biztos, hogy C-vitamint fogyaszt az ember... ...jah, és mindenféle oda nem illő mesterséges színezék, kapszula anyaga és egyéb undorító műanyagok nélkül.
A szárított termésből teát lehet készíteni, de nem forralásos módon, mivel az "öli" a drága C-vitamint. Épp ezért 12 óra áztatás hideg vízben, és lám, nagyon finom, üdítő és még egészséges innivaló is nyerhető belőle. Ajánlom a gusztustalan kóla helyett, ami minden értelmes dolgot kivon a vérből, stb stb...
Ha nem szimpatikus a tea, akkor ott vannak például a gyümölcsök. Én személy szerint mindennap megeszem egy egész citromot. Igazi C-vitamin bomba! De ugyanúgy megteszi a narancs, mandarin - tehát mindenféle citrusfélék -, és egy gyümölcs sem ártalmas az egészségre (ugye ez nem újdonság). Aztán a zöldségek... Ott a paprika, hogy csak a C-vitaminban leggazdagabb zöldséget emeljem ki!
Én semmilyen vitamint nem szedek. Amióta letettem őket - mert napi rendszerességgel ettem 2 Cetebét reggel, 1 Cetebét este, reggel emellett még egy Supradint valamint Béres magnézium illetve kalcium tablettát -, és kizárólag gyógynövényes teákat iszom és változtattam az étrendemen, hogy nem eszek gyorséttermit, viszont annál több zöldséget és gyümölcsöt nah, azóta határozottan jobban érzem magam a bőrömben...
Nem kell az a sok műtrágya....
C vitamin rágótabletta összetétele a következő: 220mg aszkorbinsav(ez maga a C vitamin) és 371,25mg nátrium-aszkorbát
Nátrium aszkorbát: E301
Nátrium aszkorbát: az aszkorbinsav (a mesterséges C-vitamin=E300) sója, de a természetes C-vitaminnal ellentétben a kísérleteknél hólyagrákot okozott. Az állatkísérletek a fiatal egyedeknél fejlődési rendellenességeket is jeleztek.
Tehát megveszel gyanútlanul egy c vitaminnak mondott rágótablettát és mivel dúsítják?: rákkeltő anyaggal.
Ezek alapján én már csak tiszta aszkorbinsavat veszek a gyógyszertárban és azt rakom a kihült teába mézzel és ezzel pótoljuk a C vitamin igényünket.
én évek óta napi 1-2 grammot eszem. Ha beteg vagyok (ami elég ritka), akkor 5-10 grammot.
Szinte az összes vitaminból az RDA 1000%-ánál többet eszem.
Lehet levonni a következtetéseket :)
A cikk, amihez ez a fórum nyílt, már nem aktív.
További ajánlott fórumok:
- Mik a tapasztalataitok a dr. Lenkei-féle vitaminokkal kapcsolatban?
- Magzatvédő vitamin: Elevit vagy Gravida? Szerinted melyik?
- Milyen vitaminokat szedjünk az Atkins kúra alatt?
- Többet nem veszek be egy szem gyógyszert se csak vitaminokat. Élhetek így életem végéig?
- Ismeri valaki a Lenkei-féle életerő vitamint? Vannak tapasztalatok? Hol lehet beszerezni?
- Mennyi D vitaminra van szüksége a szervezetnek? Ti mennyit szedtek?