Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Burgonyasaláta kovászos uborkával recept

Burgonyasaláta kovászos uborkával recept

Elkészítési idő 50 perc

A Burgonyasaláta kovászos uborkával hozzávalói:
50 dkg héjában fõtt burgonya
5 db közepes nagyságú kovászos uborka
3 dl joghurt (vagy kefir)
3 gerezd fokhagyma
1 csokor kapor
1 mokkáskanál törött fehér bors
2-3 teáskanál porcukor.


A Burgonyasaláta kovászos uborkával elkészítési módja:
A burgonyát a saláta fogyasztása elõtt lévõ napon megfõzöm, majd meghámozva hagyom kihûlni és a hûtõszekrényben tartom másnapig. (Az a lényeg, hogy a fõtt burgonya megdermedjen.) Másnap a kovászos uborkával együtt az almareszelõ durva fokán lereszelem. Salátástálban a joghurtot összekeverem a megtisztított és zúzott fokhagymával, a sóval, a borssal, a cukorral és a megmosott, lecsöpögtetett, apróra metélt zöld kaporral. Ebbe a mártásba forgatom bele a lereszelt uborkás burgonyát és az egészet alaposan összekeverve lefedem. A hûtõszekrényben érlelem néhány órán keresztül és hidegen tálalom.


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A burgonyasaláta kovászos uborkával elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook