Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Tonhalas burgonyasaláta recept

Tonhalas burgonyasaláta recept

Elkészítési idő 80 perc

A Tonhalas burgonyasaláta hozzávalói:
50 dkg héjában fõtt burgonya
25 dkg fagyasztott tonhalfilé (vagy egyéb, nem szálkás tengeri hal)
25 dkg tisztított karfiol
1 nagy fej vöröshagyma
1 dl félszáraz fehér bor
fél dl olaj
ízlés szerint ecet
cukor

törött fehér bors
1 mokkáskanálnyi reszelt citromhéj
3 gerezd fokhagyma.


A Tonhalas burgonyasaláta elkészítési módja:
A felengedett tonhalat nyersen kis kockákra vágom. Három decinyi ecetes-sós-cukros levet készítek, amelyet felforralok és a halkockákat beletéve, az újraforrástól számított nyolc percig fõzöm. Ezután leszûröm és hagyom kihûlni. A karfiolt apró rózsáira szedve megmosom, és kevés sós vízben félpuhára fõzöm. Leszûrve ugyancsak hagyom kihûlni. A meghámozott, kis kockákra vágott fõtt burgonyát, a karfiolt és a halkockákat salátástálba rakom. A fehér borba belekeverem a citromhéjat, és néhány percig forralom. Hagyom kihûlni, ezután beleteszek kevés sót, borsot, csipet cukrot, zúzott fokhagymát, majd belereszelem a megtisztított vöröshagymát. Az olajat is hozzáadva, a mártást rálocsolom a zöldséges halra. Az egészet jól átforgatom, szorosan, lehetõleg légmentesen lefedem és a hûtõszekrényben jól lehûtöm. Tálalás elõtt ismét átforgatom és pirított kenyérszeletekkel teszem az asztalra.


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A tonhalas burgonyasaláta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook