Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Baconnal töltött lángos recept

Baconnal töltött lángos recept

Elkészítési idő 100 perc

Kalória passz
Zsírtartalom passz :)
Szénhidráttartalom passz:)

A Baconnal töltött lángos hozzávalói:
50 dkg liszt 1 közepes nagyságu burgonya(héjában megfőzni) 2,5 dkg élesztő kb
1 dl tej(csipet cukorral) csipet só kevés lanyos tej v
viz kb.20 dkg kockázott bacon kb.20 dkg füstölt sajt(lehet sima sajt is)reszelve 1 közepes vöröshagyma felkarikázva


A Baconnal töltött lángos elkészítési módja:
A burgonyát héjában megfözzük,meghámozzuk.Az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk.A lisztet csipet soval izesitjük(nem kell bele több csak egy csipet,mert a töltelék sós),a fött burgonyát szitán átnyomjuk,liszthez adjuk,majd a felfuttatott élesztővel eldolgozzuk.Apránként adjunk hozzá langyos tejet v. vizet(én vizes tejjel szoktam dagasztani),amig könnyü,lágy tésztát nem kapunk.Meleg helyen 1 órát pihentetjük.Gyúródeszkán kis cipókat formázzunk belőle.20 perc pihentetés után nyujtsuk ki a cipókat.A cipok felére tegyünk bacont,reszelt sajtot,hagymakarikát(nem kell puposan rakni 1-1 evőkanálnyi elég),majd takarjuk be a cipo üres felével a tölteléket.A széleit nyomkodjuk jól össze.Bő olajban (zsirban ki melyiket kedveli)süssük mindkét felét aranybarnára.

A tölteléket lehet helyettesiteni virslivel,gépsonkával,ki mit szeret.Lehet,hogy kicsit bonyolultnak tűnik,de hihetetlen egyszerű.Végül is,ha tömören akarok fogalmazni,sima lángos kicsit felturbozva.Mindenkinek szeretettel ajánlom,tényleg nagyon finom,laktató. Jó étvágyat hozzá


Kategória: Tésztafélék receptjei


A baconnal töltött lángos elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook