Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Burgonyás zöldségsaláta recept

Burgonyás zöldségsaláta recept

Elkészítési idő 50 perc

A Burgonyás zöldségsaláta hozzávalói:
50 dkg burgonya
1 kicsi (15 dkg) zellergumó
25 dkg kígyóuborka
10 dkg kemény
apró paradicsom
2 kemény fejes saláta
1 húsos zöldpaprika
10 dkg ementáli sajt
másfél dl sûrû majonéz
fél dl tejszín
1 citrom
ízlés szerint só és csipetnyi cukor
1 mokkáskanál õrölt fehér bors.


A Burgonyás zöldségsaláta elkészítési módja:
Elõször elkészítem a saláta mártását: a majonézt simára keverem a tejszínnel, a citromlével, a sóval és a borssal, majd lefedve a hûtõszekrénybe teszem. A burgonyát héjában megfõzöm, és még melegen meghámozva hagyom kihûlni. A zellert nagyon gondos tisztítás után egészben félpuhára párolom, és ugyancsak hagyom kihûlni. A megmosott kígyóuborkát és a megmosott, kicsumázott zöldpaprikát lehetõleg egyforma vékony metéltre vágom és salátástálra teszem. A sajtot felcsíkozom. A kihûlt burgonyát és a zellert is metéltre vágom, majd az egészet a salátástálban összekeverem a tejszínes mártással. Jól átforgatom és a hûtõszekrényben lehûtöm a megmosott, leveleire szedett, megszárított, és a csíkokra vágott fejes salátával együtt. Közvetlenül tálalás elõtt keverem csak össze a salátacsíkokkal és azonnal tálalom. (Azért nem szabad elõbb belekeverni a fejes salátát, mert ha fél óránál hosszabb ideig áll, összeesik és megpuhul, löttyedt lesz.)


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A burgonyás zöldségsaláta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook