Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Zöldséges burgonyasaláta - másképpen recept

Zöldséges burgonyasaláta - másképpen recept

Elkészítési idő 60 perc

A Zöldséges burgonyasaláta - másképpen hozzávalói:
50 dkg héjában fõtt burgonya
2 közepes nagyságú sárgarépa
1 nagy
savanykás alma
1 nyers salátauborka
1 csokor zöldhagyma zöld szárával együtt
2 csokor petrezselyemzöld
1 csokor piros hónapos retek
1 dl száraz fehér bor
fél dl olaj
2 dl ketchup
1 evõkanál mustár
1 mokkáskanál törött bors
1 teáskanál currypor
ízlés szerint só.


A Zöldséges burgonyasaláta - másképpen elkészítési módja:
A meghámozott, fõtt burgonyát hagyom teljesen megdermedni, illetve elõzõ nap megfõzöm és jól lehûtöm a hûtõszekrényben. Salátástálban elkészítem a mártást: a ketchupot, a bort, a mustárt, az olajat, és a fûszereket simára keverem, beleteszem a nagyon vékonyra karikázott újhagymát zöldjével együtt és belekeverem a megmosott, lecsöpögtetett és finomra aprított petrezselyemzöldet. A megmosott, héjas uborkát, a megtisztított, nyers sárgarépát és a héjas, kicsumázott almát az almareszelõ durva fokán szép, hosszú szálakra reszelem és belekeverem a mártásba. A dermedt burgonyát ugyancsak megreszelem és hozzáadom, majd az egészet óvatosan, villával átforgatom és lefedve néhány óráig hûtöm. Tálalás elõtt a megtisztított piros retekbõl gusztusos díszeket farigcsálok és a tetejére rendezem.


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A zöldséges burgonyasaláta - másképpen elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook