Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Hagymás krumplisaláta recept

Hagymás krumplisaláta recept

Elkészítési idő 60 perc

A Hagymás krumplisaláta hozzávalói:
75 dkg héjában fõtt burgonya
2 nagy fej lila hagyma
4 evõkanál olaj
ízlés szerinti ecet

cukor
1 púpozott mokkáskanál törött fekete bors
1-1 mokkáskanál koriander- és mustármag.


A Hagymás krumplisaláta elkészítési módja:
Jó fél liternyi ecetes-sós-cukros levet felforralok, beleteszem az összes fûszert (a bors kivételével) és néhány percig forralom, majd hozzárakom a meghámozott és vékony karikákra aprított lila hagymát. Az újraforrástól számított három percig fõzöm, ezután hozzáteszem a felkarikázott burgonyát, de már lezárom alatta a lángot. Addig hagyom a lében, amíg az egész ki nem hûl. Ezután leszûröm és salátástálba rakom, majd az olajjal óvatosan átkeverem, a borssal meghintem, és szorosan lefedem. A hûtõszekrényben jól lehûtöm.


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A hagymás krumplisaláta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook