Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Burgonyás palacsinta recept

Burgonyás palacsinta recept

Elkészítési idő 70 perc
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Burgonyás palacsinta hozzávalói:
Hozzávalók 4 személyre:
30 dkg burgonya
30 dkg liszt
5 dl tej
l db tojás
2 dl tejföl
20 dkg reszelt sajt
ízlés szerint patikasó, őrölt bors
a sütéshez étolaj


A Burgonyás palacsinta elkészítési módja:
A burgonyát héjában megfőztem, megtisztítottam, majd áttörtem. A lisztet a tejjel, a tojással, az áttört burgonyával simára kevertem, sóztam. A palacsintasütőben olajat forrósítottam és a burgonyás masszából nem túl vékony palacsintákat sütöttem. A kész burgonyás palacsintákat tejföllel megkentem, reszelt sajttat, kevés őrölt borssal meghintettem és négyfelé hajtva, azon melegében kínáltam.

Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A burgonyás palacsinta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook