Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Virslik kelkabátban recept

Virslik kelkabátban recept

Elkészítési idő 30 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Virslik kelkabátban hozzávalói:
4 pár bőrös virsli
8 db szép nagy kelkáposztalevél
1 púpozott ek. mustár
liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz
2 db egész tojás
2 ek. tej
kevés só


A Virslik kelkabátban elkészítési módja:
A kelkáposztaleveleket forrásban lévő, enyhén sós vízbe tettem. Az újraforrástól számított 3 perc múlva leszűrtem és lecsöpögtettem. A vastag ereket úgy vágtam le, hogy a levelet ne lyukasszam ki. A leveleket a mustárral vékonyan bekentem, a virslit rátettem és felcsavartam. Két végét úgy göngyöltem bele, hogy a csomagocska ne essen szét. A tojásokat a tejjel habosra kevertem, majd a lisztbe mártott, köpönyeges virslit beleforgattam a tojásba, végül zsemlemorzsában meghempergetve, 2-3 perc alatt 180 fokos forró olajban kisütöttem. Egyszerre csak kettőt-hármat süssünk, hogy legyen helyük, ne szoruljanak össze. A megsült, lecsöpögtetett virslit tálalhatjuk melegen, salátával vagy hideg mártással, de tálalhatjuk hidegen is. Ekkor a kis rudakat elharmadoljuk és egy-egy dárdácskát beleszúrva, salátalevéllel bélelt tálra rakjuk. Fokhagymás, majonézes mártásba mártogatjuk. Egyszerűen és gyorsan elkészíthető, akár vendégvárónak is alkalmas kínálnivaló.

Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A virslik kelkabátban elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook