Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Őszi spagettisaláta recept

Őszi spagettisaláta recept

Az Őszi spagettisaláta hozzávalói:
Hozzávalók 4 személyre:

15 dkg spagetti,
1 fürt szőlő (kb. 20 dkg),
10 dkg reszelt rokfort (márványsajt),
1 dl tejföl,
3 evőkanál olaj,
2 evőkanál tisztított dióbél,
1 diónyi vöröshagyma,
1 késhegynyi törött fehér bors,
ízlés szerint só


Az Őszi spagettisaláta elkészítési módja:
A tésztát a szokásos módon, sós vízben megfőzöm, majd hideg vízzel leöblítem, és egy evőkanálnyi olajra szedem. Jól összekeverem, és hagyom, hogy teljesen kihűljön. Közben a saláta mártásához a szőlőt megmosom, leszemezem, turmixgépben összetöröm, majd szitán átnyomom, hogy a magok ne kerüljenek a mártásba. A dióbelet nejlonzacskóba rakom, és húskalapáccsal ráütök, hogy kissé összetörjön. A tört diót, a tejfölt, a reszelt sajt felét, a megtisztított és finomra vágott hagymát, kevés fehér borsot és a szőlőlevet mártássá keverem, majd hozzáadom a megmaradt olajat. Ha szükséges, csipetnyi cukorral fűszerezem, de ne legyen édes! A kihűlt, főtt tésztára öntöm a mártást jól összekeverem, és néhány órára befedve teszem a hűtőszekrénybe. Közvetlenül tálalás előtt ismét átkeverem, és a megmaradt reszelt sajttal meghintve, néhány szem szőlővel vagy egyéb gyümölccsel feldíszítve kínálom. Saláta-előétel vagy dupla adagban készítve vacsorára is alkalmas étel.


Kategória: Tésztafélék receptjei


Az Őszi spagettisaláta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook