Büntetendő a póráz nélküli kutyasétáltatás (beszélgetés)
Engem utoljára kb 2 éve, 1 kóbor kutya harapott meg:ketten voltak,az egyikkel "összeismerkedtem",aztán amíg a másikkal beszélgetem,meg nyújtottam felé a kezem,ez az első mögém került,és a combomba harapott.
Azóta nemigen nyújtom oda a kezem,ha odajönnek,hanem elhessentem őket...
Szerintem ez javulni fog,ha van egy ilyen megoldási módszer a tarsolyodban:)felkészülten fog érni a legközelebbi eset.
Egyébként sztem ez nem off,nagyonis ide kapcsolódik a kutyáktól való félés-hiszen nagyrészt ezért,meg az esetleges baleset miatt kell őket pórázra tenni.
Akkor elmondom a nagyjából szakszerű,de nekem bevált módszeremet,hátha neked is jól jön legközelebb:
(majd ha jönnek szakértők,kijavítanak,ha mégse elég szakszerű).
Szembe kell fordulni vele,hangosan rákiáltani,elzavarni: pl.Mész innen! nyomás! eredj innen! És lehet hozzá hangosan toppantani,tapsolni.
De gondolom Téged nem támadott, csak a kaját szerette volna megszerezni.
Nem árt ha pórázon vannak sétáltatva. Mondjuk én azt sem tudom felfogni, valaki hogy bírja egy ötvenvalahány négyzetméteres lakásban egy nagy termetű kutyával. Szerintem az büntetés a kutyának és a gazdinak is, főleg, ha mindkét gazda dolgozik. Szerencsétlen jószág elunja az életét a négy fal között.
Úgy látom, ideje ezt a fórumot átnevezni.
A beszőlások alapján, mondjuk:
" Gyűlölöm a kutyákat, és mondhat nekem bárki bármit, akkor is utálni fogom őket."
Itt már rég nem az eredeti téma a téma.
Leginkább az, hogy egyesek mennyire utálják és gyülölik a kutyákat. Ide jutottunk. Gratulálok!
Fura, hogy nem birod a kutyakat, megis mindre akad szemelyes tapasztaltod... (amibol a vegkovetkeztetest is sikerul levonni -tevesen)
Egy udavron tartott kutyanak ketseg kivul van szaga. Viszont egy aljszor nelkuli, bent tartott kutya biztos nem az. Sok ember megiregyelhetne az illatukat... (meg azt is, hogy milyen tisztak). Persz a gazda igenyeitol is fugg, mennyire tartja tisztan akutyajat. Az, aki bent is az utcai cipojeben grasszal, nyilvan a kutyaja labat sem mossa meg seta utan (vagy tobbi reszet, ha szukseges) Mondjuk a kinti kutyanknal sem tapasztaltam meg soha olyan orrfacsaro buzt, amit tobb lerol kellett volna lesurolnom a kezemrol, vagy kifordultam volna tole a kocsibol, de tudom mirol beszelsz. Az viszont inkabb a nem megfelelo tartas eredmenye.
öö..nekem volt egy kutyám,14 évet élt,és soha nem volt fürdetve,nem volt úgy büdös,csak persze egy kicsit kutyaszagú.
Szerintem ha a kutyád nem fetrengett bele valami büdösbe,akkor elvileg nincs különösebb oka,h oylan büdös legyen,hacsak nem beteg.
Én fürdetés előtt megkérdezném az állatorvost,hátha van valami egyszerűbb,és hatékony megoldás,mondjuk száraz sampon féle,ami megtisztítja a szőrét(gondolom,nem véletlenül nem fürdettétek eddig,hanem jó oka volt)
Nekem senki ne mondja hogy egy kutya nem büdös.
Amikor a kollégám viszi a kocsijában, olyan büdös van ott hogy nem lehet megmaradni. Büdös a szája, a lehelete.
Érdekes. :-)
Talán már nem tűnt annyira ijesztőnek mert nagyobb voltál. Utána amikor elmúlt már haverkodtál vele?
Most kicsi kutyád van?
Teljesen egyet értek veled.
A szülőn is múlik, sőt, elsősorban rajta, hogy később a gyerek hogyan viszonyul a kutyákhoz. Ha olyan az anyja, az apja, mint az itt gyűlölködő hozzászólóké, akkor a gyerek is utálni fogja felnőttkorában is a kutyákat. Mert olyan nevelést kapott. A kutya rossz, mert harap. Ennyi. Tovább nem gondolkodnak. (ja! meg összekoszolja a szép nadrágot. :)
További ajánlott fórumok:
- Egy betű cseréjével alkossunk egy új e és é betű nélküli négybetűs magyar szót az előzőből!
- Nyelves csók, vagy nyelv nélküli?
- Volt már altatás nélküli vastagbél tükrözése valakinek, mennyire fáj, mire számítsak?
- Ok nélküli féltékenység?
- Ha a parkban a babakocsira támadnak a póráznélküli kutyák, erre az esetre lehet valami kutya riasztót kapni? Karperec, spray, stb?
- Milyen legális önvédelmi eszközöket tarthatok a táskámban? Büntetendő ha gázsprayt, bicskát hordok magamnál?