Főoldal » Receptek » Köretek receptjei » Brokkolis-sajtos sült burgonyapüré recept

Brokkolis-sajtos sült burgonyapüré recept

A Brokkolis-sajtos sült burgonyapüré hozzávalói:
6-8 db közepes méretű burgonya
1 tömlős sajt
1 dl tejszín
só, fehér bors
1 kisebb brokkoli
2-3 ek vaj
1/2 dl tej
5 dkg trappista sajt


A Brokkolis-sajtos sült burgonyapüré elkészítési módja:
Meghámozzuk a burgonyát, és megpucoljuk a brokkolit. A burgonyát puhára főzzük, és összetörjük, majd elkeverjük a vajjal és a tejjel, végül sózzuk, borsozzuk. A brokkolit félig puhára megfőzzük, azaz előfőzzük. A cseréptálban elsőként eloszlatjuk a burgonyapürét, majd rászórjuk a brokkolit, és végül leöntjük a folyékony sajtból és tejszínből összekevert öntettel. Előmelegített sütőben 180 fokon, körülbelül 15-20 percig sütjük, végül reszelt sajttal megszórva 10 percig pirítjuk. Készíthetjük köretnek sült húsok mellé, de már önmagában is megállja a helyét.


Kategória: Köretek receptjei


A brokkolis-sajtos sült burgonyapüré elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook