Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Sajtos brokkolikrémleves pirított zsemlekockával recept

Sajtos brokkolikrémleves pirított zsemlekockával recept

Elkészítési idő 45 perc

Kalória 123 kcal
Szénhidráttartalom 130 gramm

A Sajtos brokkolikrémleves pirított zsemlekockával hozzávalói:
* 45 dkg brokkoli
* 1 közepes fej vöröshagyma
* 2-3 gerezd fokhagyma
* 1 db húsleveskocka vagy 1 kiskanál ételízesítő
* 1 közepes burgonya
* 2 dl tejszín
* 1 evőkanál liszt
* 10 dkg reszelt sajt (el is hagyható, de ettől még finomabb lesz)
* só
* bors
* szerecsendió
* olaj


A Sajtos brokkolikrémleves pirított zsemlekockával elkészítési módja:
A vöröshagymát apróra vágom, és kevés olajon üvegesre párolom, majd hozzáadom a brokkolit, az apróra vágott fokhagymát, és tovább párolom egy kicsit, vigyázva, hogy a fokhagyma ne égjen meg. Ezután hozzáadom a kockára vágott burgonyát, és felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje. Beledobom a leveskockát vagy az ételízesítőt, és puhára főzöm a zöldségeket. Amikor a brokkoli és a burgonya puha (kb. 8-10 perc), összeturmixolom. Ízlés szerint kis borsot, sót, szerecsendiót teszek bele. Hozzáöntöm a tejszínt, liszttel behabarom. Beleszórom a reszelt sajtot.

Azért 45 dkg a brokkoli, mert én egy zacskó fagyasztott brokkoliból szoktam főzni. Ez kb. egy közepes brokkoli adagja. Aki szereti a fokhagymát, 4-5 gerezdet is tehet bele. Ha fogyózom, étkezési keményítővel sűrítem, és nem teszek bele burgonyát és sajtot. A családom imádja. Jó étvágyat hozzá.1 zsemlét aprítsunk fel kb. 1 cm széles kockákra, és 2 evõkanál olajon állandóan kevergetve, lángterelõ felett pirítsuk világos pirosra. Ha teflon bevonatú edényben pirítjuk, nagymértékben csökkenthetjük a leégés veszélyét. Levesbe adagolva, frissen tálaljuk. Ügyeljünk arra, hogy a zsemlekockát közvetlenül fogyasztás elõtt tegyük a levesre, mert hamar elázik. Amennyiben nem várható az azonnali fogyasztás, akkor kis tányérokra adagolva tálaljuk a leves mellé. Szükség esetén fehér kenyeret is használhatunk, de a héját vágjuk le. Hízásra hajlamosak ne olajban, hanem grillsütõbe helyezve, szárazon süssék a zsemlekockát. Ne hagyjuk felügyelet nélkül, mert hamar megég. Az egyenletes pirulás érdekében forgassuk át a kockákat.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A sajtos brokkolikrémleves pirított zsemlekockával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook