Boxer kutyások, akik szívesen cserélnének véleményt, történeteket. stbbbb:):) (beszélgetés)
Ja
A testfelépítése miatt a gyomra és a belei is kicsit más ezért hajlamosak a bélgörcsre , nekem is szoktak hányni pláne ha habzsolnak ,:)vagy , zsírosabbat esznek , de mindig kunyiznak :)
Ja, és az első élményem, amin a mai napig vigyorgok, de közben szégyellem is magam!:P
Az első nap mikor hozzánk került, itt álltam, azt se tudtam ,hogy mit kell egy kutyával csinálni!
Pörgött az agyam, hogy mit adjak neki enni? Na, pont volt lencsefőzelékem, gondoltam az biztos jó! Már hallottam meg olvastam is, hogy a kutyák ilyet is megesznek! Néztem az üres lencsét és kitaláltam, hogy még rakok rá feltétet!:) De mi legyen az?
Áááá, észre vettem az utolsó almámat és elkezdtem feldarabolni! Ekkor érkezett meg az anyukám, hogy megnézze az új szőrös unokát és meglátta a kezemben az almát. Nagyon megörült, mert azt hitte, hogy neki vágom fel, mire én közöltem vele, hogy NEM, ez a kutyáé!!
A csúcs az volt, hogy a lencsét befalta, még a csempét is lenyalogatta, az almát meg ott hagyta!:P
Azt már nem részletezem, hogy milyen formában jutott ez ki a külvilágra!:)
Nem, a lencsét utána kapták :) Azóta rendben van.
Az esti kaját hányta ki. Tápot kaptak este meg száraz péksütit (sósat).
Nálunk pedig Pannának érzékenyebb a gyomra, emlékszel, milyen sokat kínlódtunk vele... És most egész jól bírja :) Erősödik.
Gyógyteát szoktam nekik adni, amikor elcsapják a hasukat, az megnyugtatja.
Pl. kamilla vagy citromfű tea nagyon jól bevált.
Lehet a lencsét behabzsolta , és azért hányt..
Nálunk is konyha malacok minden evők..Jöhet szilíva befőt, de még ,én nem láttam olyan kutyát aki képes másfél méter magasra felugrani, hogy leszedje naspolyát:):)
Régebben adtam, most már csak ritkán, mert nagyon kényes a pocija! Imádja, ő is, de hát ami nem megy azt nem erőltetem!
30.-án főztem kocsonyát, abból adtam neki, de csak szinhúst, abból is keveset és másnap egy-két katona kocsonyát! Éjjel már hányt! Ilyenkor pedig legalább egy napig önszántából koplal!
Különben már sok boxissal "cseréltünk tudományt" és az a tapasztalat, hogy nekik jóval érzékenyebb az emésztésük, mint más fajtáknak!
Ma Boxi elrontotta a gyomrát valamivel, sokszor hányt... Kicsit aggódtam de azóta már evett és jól van, rosszalkodik :)
Akkor nagy baj nem lehet :)
Az újévi lencsefőzeléket adtam most nekik oda, mert mi már úgysem eszünk belőle. Felengedtem kis vízzel, kenyeret aprítottam bele és felmelegítettem. Nagyon ízlett nekik :)
Ti is szoktatok ilyen "moslékot" adni nekik? Az enyémek totál odavannak érte.
Szia Pemi csatlakoz bátran :)
Remélem jól vagytok és Sefó
Szia !
Csak összeverődünk!:) Hogy van a kutyud? Mert rólatok olvasok szorgosan, de a kutyiról nem nagyon irsz!
A Fressnapfban a legolcsóbb és oda még a kutyát is beviheted!:) Ott 1500Ft körül van!
A doboz hátulján rajta van, hogy melyik számozás milyen kutyára ajánlott! Zöld a doboza!
Sziasztok:)
Bár a mi ebünk nem boxer, de azért csatlakoznék.
Szia
Jó kis falka vezér lehetsz, , nálam a szöges fojtó bejött de ezt nem szeretem használni , az egysoros fojtót meg széttépte, pedig elég vastag volt , hogy vagy egy kutyába ennyi erő:):)
A fejhámot hol vetted , én az EBAY-on láttam lehet hogy onnant rendelek egyet de kérdés hogy mennyi mivel kettő kell:) de itt nálunk még nem láttam ,
Fressnap van itt Soroksáron is , meg Vecsésen , ez nem gond .
31-én kísértem át a lányaimat az exemhez , hát vittem Roxánt is , had sétáljon , hát a sétából inkább talpon csuszás volt, a végén szögesre raktam de az sem használt, úgy hogy talpon szánkóztam , úgy csúszott a csizmám :):) ő meg persze élvezte , hogy húzhat. na abban a csizmában sem sétálunk többet.:):)
A fejhám kifejezetten jó a boxernek, mert az orra mögött húzódik el a vékony csik. Még az is nagyon jó benne, hogy sokan azt hiszik, szájkosár!
Különben a szájkosárból a fémet vettem, ami van kimondottan boxereknek is!
Ha van a közeletekben Fressnapf, akkor ott is tudsz venni, ha nincs, akkor neten. Legutóbb én is a neten vettem, mert úgy gondoltam,hogy jobb lehet az ott kapható, mert Drágább :P! Nagyot tévedtem ! Semmiben nem különbözött a fressnapfban kaphatótól, csak 3000Ft-al drágább volt!
A fejhámhoz még szükség van egy olyan pórázra,aminek mindkét végén karabiner van !
Az egyiket a nyakörvbe kell kapcsolni, a másikat a fejhámba! A fejhámnál megvannak adva a méretek,
a fajtákhoz! Az nekünk jó volt, mert ez nem olyan, hogy cm-re pontosan passzolnia kell!
Ha nincs semmi gond és nem rántod őt magadhoz, akkor akkorára ki tudja nyitni a száját, hogy egy labda is elférne benne! Ha meg magadhoz húzod, akkor záródik, tehát harapni sem tud!
Sokkal könnyebben tudsz vele közlekedni is, mert ez úgy működik, mint a lovaknál a zabla?!
A fejébe nem tud belefeküdni, hogy húzzon, mig ha a testére raksz hámot avval simán elránt!
Ezenkivül, ha kekeckedne más kutyával, akkor elforditod a fejét, megszűnik a szemkontaktus és igy kordában tudod tartani!
Lány boxerosoktól úgy hallottam, hogy másfél- két éves kortól ők is dühöngenek a saját nemükre!
Persze vannak kivételek, de a boxerek általában elég dominánsak!
Amig nem volt fejhámunk, előfordult, hogy elrántott és vonszolt maga után! Úgy néztem ki mire haza értem, mint egy hajléktalan!:P
Később meg mikor már fel voltam készülve ezekre az akciókra, lámpa oszlopot vagy jelzőtáblát kaptam el ,nehogy elrántson!
El tudod képzelni, hogy néztem ki miközben átkaroltam a jelzőtáblát? vagy éppen mikor húzott maga után? Rém ciki volt!
Ha kirántott az egyensúlyomból, akkor nekem annyi volt! Visszaszerezni már nem tudtam, igy kb.: olyan voltam mint a filmekben, mikor a ló után kötnek! Na igy meg aztán, hogy legyek falka vezér?:P
Szia
Mi kertes házban lakunk de a reggeli séta néha belefér , elkísérem a lányokat a buszmegállóig, de a karomat már addigra nem
érzem , Néha meg éjszakai séta ha befejeztem a munkát,vagy dilizek és kiborulok , az jó mert nincs senki az utcán , és semmi nem zavarja , csak a sok kutya ugat , na szerintem szidnak is miatta:)
De már tudom merre megyek ahol nincsenek kutyák és nyugodtan sétálhatunk , akkor is először húz , és utána lassít, de hihetetlen erő van benne..
A fejhámot kipróbálnám , hol tudtál venni ?
Csak az a baj ,hogy Roxánnak kicsi a pofája , még szájkosarat sem nagyon kapok, amit próbáltam , hát nem sokat ért..
Most már nem kap ennyi kaját! Már elég neki 15kg táp egy hónapban! Bár az túlzás, hogy elég neki, mert állandóan kunyizik!:)
A fojtó nyakörvről jutott eszembe! Én Pesten lakok, tehát napi 3* sétálunk. Mikor kicsi volt még többször vittük le! Úgy rohan örökké, mintha elkésne valamiről!
Amig nem ismertem a haltit, addig fojtót vagy szöges nyakörvet használtunk, mert másképp nem tudtam visszatartani! Bár evvel sem volt a helyzet rózsás, mert inkább átszúrta a nyakát, mint hogy lassitson!
Később tudtam meg, hogy a boxer a kemény kutyák közé tartozik, ami miatt semilyen negativ tapasztalatnak nem hajlandó behódolni!
Mióta fejhámunk van azóta hihetetlen könnyen vissza tudom tartani! És az sem utolsó, hogy nem hányja össze az utcát!:)
Jó estét :)
Ata06:) te egy kis disznót nevelsz ennyi kaja nem sok neki ????,
Amúgy régen gladiátor és kutya viadalokon használták őket ezért vágták a fülüket és a farkukat , hogy ne sérüljenek,utána meg divat lett. De nekem vágás nélkül is tetszenek ,
A naplómba teszek fel egy képet a csajsziról , nézd meg milyen széles a mellkasa és a feje pedig csak 15 hónapos lesz, csupa izom,(nyáron egy pecázás közben kikötöttük mert nem kóborolhat mivel lelövik akkor és a fojtó nyakövet csak úgy neki futtában szétszakadt csoda hogy a nyelőcsöve nem tört el , azóta vettem neki 2sosrt:) és csak 26 kg ..:)tegnap mértük , a kis fiú meg nincs 5 hónapos és 18kg hát van súlya majdnem akkora mint a csajszi .:):)
Apropó, sztenderd! Én mindig olyan boxert szerettem volna, ami -húsz évvel ezelőtt volt- nagyon mokány, a mellkasánál körbe olyan széles! Nem tudom értitek-e mire gondolok? Az enyém ehelyett nyurga volt és vékony!:( Erre elkezdtem etetni, de csak nem hizott!Most már tudom, hogy egyszerűen ilyen alkat volt.
Minden alkalommal avval kezdtem a dokinál, hogy nézze milyen sovány, pedig egy hónapban már 23kg tápot eszik meg!
Az orvos meg nem értette mit akarok, mert mindig azt válaszolta, hogy gyönyörű! Én meg csak mondtam, hogy dehogy, nézze meg milyen sovány!
Akkor mondta a doki, hogy ez a kutya soha nem lesz olyan amilyennek én szeretném! Nem fogom tudni elérni, mert a mostani irány vonal már nem a robosztusos boxert teszi előtérbe, hanem inkább a vékonyabb, elegáns fazont!Ez akkor volt mikor pici volt még! Olyan sovány volt, hogy mindenki azt hitte éheztetem! Kint voltak a bordái! Teljesen kétségbe voltam esve! Állandóan a dokit nyúztam nincs e valami baja! Igy aztán már kicsinek megtudta, hogy milyen klassz a vérvétel és a gyomor és béltükrözés!:P
Hál istennek nem volt baja, csak éppen el kellett érnie a 2-3 éves kort! Most már olyan, mint egy tank! De mégis más a fazonja, mint a régi boxereknek, amiket a 70-es évek képein látok!
A könyvek teljesen más adatokat irnak, mint ami az én kutyámnak van!
Azt mondják, hogy magasabb, mint általában a kanok 68cm a marmagassága és most 41kg.
Szóval ebből is látszik, hogy manapság tejesen más a standard!
Sziasztok
Ez hülyeség , mindig a szender dönt ,
Nekem Roxinak hosszú a farka , és Taysonnak meg le van vágva, de nagyon furcsák így együtt egymás mellet, Roxán nagyokat dobol a farkával Tayson meg majd szét esik úgy tud járni az a kicsi csonk ami maradt. Roxánnak tömzsibb az orra ezért szélesebb a pofája , Taysonnak meg hosszan és keskenyebb ez az új sztender.
A természetük hát igazi kis bolondok akaratosak és önfejűek az van amit ők akarnak átvitt értelemben , persze tudják a határokat, és hogy mikor mit csinálhatnak .
Ja és a horkolás , hát minden pasi megirigyelhetné őket:):)
Én azt olvastam, azért kell levágni a farkát, mert annyira vehemens, hogy megsérülhet! Ott komoly érhálózat van és akár el is vérezhet!
Majd legközelebb megkérdezem a dokinkat!
A füle az enyémnek sincs, de azt meg azért javasolják, hogy ne gyulladjon be a füle!
Az enyémnek még nem gyulladt be!:)
Az enyémeknek le lett vágva, de Pannának kicsit hosszabbra hagyta a doki :)
Olyan édes, mindig felfelé áll és nagyon jól tudja csóválni :)