Boxer kutyások, akik szívesen cserélnének véleményt, történeteket. stbbbb:):) (beszélgetés)
Szia
nem nehéz lemérni a kutyát,
Először mérd le magad , és utána vedd ölbe a kutyust:)
és úgy méredzkedj a különbözet a kutyus súlya, jó súly emelést:):)
Szia!
Holnaptól már többet leszek :)
sziasztok
mizujs lefagytatok:)
Sziasztok
Hát ez jó , nálam Tayson rájött hogy tudja elgáncsolni Roxánt mindig a lábát kapja el és ő kerül alulra, de szereti a nyakát vagy a pofáját elkapni ezek a támadó pontjai , és ez a hülye meg hagyja egy darabig , múltkor volt a nyakán egy seb a kölyök elkapta, de most más ezt nem hagyja, Roxi viszont elkapja a kicsi pofáját, szinte a szájába veszi a fejét , néha félek is hogy baj lesz de nem tudják hol a határ , ha a másik már unja akkor vérmesen egymásnak mennek de pillanat alatt lerendezik a dolgokat, és nyugi van, .
És ez az ugráló bakkecske mozgás hát tök jó jókat nevetünk tarja , kifigyelik egymást, s ugrálna rohannak és játszanak, hála van terület az 600n2 kert az övék. Ja és virágos is mert lazán átugrálják a kerítést, :):)
De most gáz van sár és lucsok minden , a kutyák meg ki és berohangálnak , már unom a kőtörlést, de mindjárt kizárom őket kulccsal mert úgy a kölyök nem tudja kinyitni az ajtót:)::)
Szerencsére ők ilyet nem csinálnak, nagyon ritka az olyan, de akkor komoly a dolog :)
Ők harapdálják egymást, de olyan szemtelen módon!
Pannának kicsit hosszabb a farkincája, és Boxi odaoson a háta mögé, és beleharap a farkába :D
De Panna sem hagyja magát :)
Viszont Gigi hagyni szokta, őt nagyon lehet nyúzni... Édeseim :)
De jó, ha van párja és együtt is tudnak játszani! Ata csak velünk tud játszani és persze egyedül! Na, jó nagyon ritkán játszik egynémely lánnyal, de akkor se sokáig!
Max. : 10 perc neki bőven elég!
Nem szokott egyik a másikra ráfeküdni, lenyomni és morogni? Na, ő leginkább ezt csinálja, erre megy ki az egész játék!
Én már nem szoktam elengedni, de van itt a környéken egy másik boxeres, akinek egy éves most a kutyája. Úgy hivják a kutyát, hogy Hapsi!:)
Na, tőle kérdeztem egyik nap, hogy őt hogy viseli a közösség! Mert hát a boxerek ugye nem úgy játszanak, mint a vadász kutyák! A vadász kutyák, meg a zsebi kutyák csak rohannak körbe-körbe, ők meg ugye bunyóznak!:) Na és azt mondta a gazda, hogy:-
Jézusom, ne is mondjad! Ki érünk a füves területre és minden kutya lohol a többi után. Én már útban oda felé elengedem Hapsit, erre ő is elkezd rohanni és amint utol éri az utolsó kutyát, rögtön gáncsol , kicsapja a lábát és már rajta is fekszik morogva! :) Úgyhogy, mikor mi megjelenünk minden gazdi, ökölbe szoritott kézzel izgul, hogy nehogy az ő kutyája kerüljön Hapsi alá! Hát nem tudom meddig fogják még ezt tolerálni?
Hát igen a túlságosan kiképzett kutyák, már csak a gazdát tűrik el! Nem véletlenül van a rendőr kutyákon ,mikor nyomot követnek, szájkosár!
Hihetetlen sok gyakorlás és képzés netalán még verés is kell, hogy egy kutya lejöjjön a " prédáról"! Gréti, hogy viselte ,mikor odaadtad telepőrzésre? És hogy találtál olyan helyet, ahol szivesen fogadták! Jól bántak vele?
Az ir szetter okos kutya, de az a jó a szetterekben, hogy szófogadóak! Nahát a boxerekről ezt nem mindig lehet elmondani! Úgy tudnak mórikálni, hogy az elképesztő!
Az enyém is, vár az utolsó pillanatig, aztán nyújtózkodik, aztán ásit és olyan lassan indul felém, hogy ezen már csak nevetni lehet!
A boxerekhez jó adag türelemre és persze humorra van szükség! Nagyon jókat tudok rajta mulatni!
Imádom például, mikor esténként, séta és evés után a szájába veszi a csontját és le föl szaladgál, mint egy kölyök! De nem ám akárhogy, hanem trappol és szökelget, mint egy gazella!
A mai napig megnevettet és minél jobban mulatok rajta, annál jobban bohóckodik!
Hát, azt mondják, hogy ők nem olyan okosak, de cserébe haláli fejek!
Bár, az én apósomnak 20 évvel ezelőtt volt boxere az hihetetlen sok vizsgát letett! Ő munka kutyának volt használva! Többször meg is védte őt!
A közelébe se lehetett idegennek menni!
Egyszer három részeg támadta meg, kettő elfutott, a harmadikat elkapta a felkarjánál, szájzárat kapott és ott lógott a pasin! Az volt a nagy szerencse, hogy tél volt és egy komoly irhakabát volt rajta! De mire az apósom lefejtette a kutyát ,addigra a kabát cafatokban lógott!:P
És azt a rendőr, hogy örüljön, hogy nem történt semmi, mert neki lett volna kellemetlensége!
Jó, nem? Valamelyik nap erről volt szó a rádióban, ha megtámadnak Te csak ugyanolyan fegyverrel védekezhetsz ill. támadhatsz, amilyennel rád támadtak!
Ha agyon akarnak verni egy vascsővel és Te erre pisztolyt veszel elő vagy netán egy vérengző kutyát, még Te kerülsz börtönbe! Agyrém komolyan!
Amerikába jogod van lelőni azt aki a lakásodba betör, mert a Te területeden van! Itt meg nem védheted meg magad! Mint az a férfi, aki tavaly áramot vezetett a második keritésébe! Biztos hallottátok! Még őt ültették le!
Én is igy szerettem volna Atával a kutyázást, mint Te Grétivel, de sajnos a párom nem igazán van oda a kutyázásért! Itt Pesten meg jóformán mindenhova kell metróval menni! Nem tudtam úgy megoldani, hogy csak busszal kelljen mennem! A metróra csak úgy lehet felmenni, hogy felemelem a mozgó lépcsőn! Nahát ez kizárt !A kádhoz sem birom már megemelni, nemhogy még cipeljem és ácsorogjak vele a mozgó lépcsőn!
Ezenkivül minden kanra rávetette magát, úgy hogy feladtam! Mindjárt folyt.
De jó! Meglátod szeretni fogod!
Lassan szoktasd hozzá! Azt mondják, úgy kell szoktatni, hogy elé tartasz egy kis kaját, amit nagyon szeret. Tehát ő dugja bele a fejét önszántából! Utána csatold rá, dicsérd meg és megint jutalmazd!Kezd egy perccel és minden alkalommal növeld az időt! Naponta többször is ráadhatod! Lényeg, hogy jó dolog kapcsolódjon hozzá!
Ha már nem táncol- na én ezen majd meghaltam, úgy nevettem-, akkor már el is mehetsz vele sétálni!
Otthon nem muszáj sokáig rajta hagyni! Ha kibirja az 5 percet tánc nélkül, akkor már utcára is mehetsz vele!
A kicsinek is vettél? Ő hogy viselte?
Most tudtam jönni!:(
Az enyémnek nincs lehetetlen, eddig minden labdát kilukasztott! A focilabdát is! pedig én is azt hittem, hogy azt nem tudja! Akartam már neki venni, egy olyan speciális labdát, ami elnyűhetetlen! Az állatkertek is ezt veszik az oroszlánoknak és medvéknek, de nagyon drága és nincs kertünk. Igy meg aztán nem sok helyen tudna vele játszani!:(
A lakásban lévő dolgokat már szerencsére nem bántja! De nagyon klassz dolgokat csinált annak idején! Majd mesélek!
Szia
Hát nem tudom , Roxán még nem olyan okos de nem is volt időm foglalkozni úgy vele,
Szerintem olyan a kutya amilyenre nevelik
Nekem Gréti az első Német juhászom ami volt, avval minden szombat, vasárnap kutyasuliban voltam napi két órát, lehetett tél, vagy nyár mi mentünk kikévé ha az eső esett, de nagy hóban sárban ott voltunk a suliban , tényleg nagyon jó kutya lett senki a közelembe nem jöhetett csak egy nézésem vagy pisszenésem volt és ő már ugrott is.
Elkellet volna vinnem K-1 munkavizsgára, csak véletlen felpárzott , még jó hogy a fajtájával , de ideg összeomlást kapott mer szülése után költöztünk , és nem viselte el a kölykök az új hely, stb , és odáig eljutottam , hogy már a férjem is félt tőle, nem volt sok választásom vagy elaltatom , vagy oda adom telep őrzésre, vagy szét szed valakit, sajnos ..:(:(
így a telepőrzést választottam , járöröztek vele..
A másik Német juhászom Zsinett volt ő a gyerekekkel együtt nőt fel a fiam akkor volt 3-rom éves mikor vettem , de sosem tágított a gyerekek mellől.
Húzta a szánkót és minden hülyeségben benne volt,
A lányok kicsik voltak ő meg ott ült egész nap a járóka mellet, a szőrébe kapaszkodva sétáltak , de nagyon vigyázott fel ne lökje őket, vagy együtt ettek egy falat az enyém egy harapás meg az övé de ugyanabból a kenyérből, stb. imádta a sört,
Sosem felejtem el építkeztünk , és hozatunk homokot hát abból nem sok maradt a lányok ástak az egyik oldalról a kutya a másikról és a kutyára szakad a kupac hát volt nevetés.
Sajnos emlőrákban meghalt ,10 évesen .
Szóval két különböző fajta és más típus, de szerintem mind kettőt ugyanúgy belehet tanítani. A kutya suliban volt Ír szetter és okosabb volt mint egy Német juhász.
Amúgy meg mindenki a saját kutyáját dicséri általában , én nem bántam mg , hogy most Boxerem van :):)
Nagyon jót mulattam az olajos történeten!:DD Tudom, hogy akkor nem voltál feldobva tőle, de igy hallgatva nagyon jó pofa!
Német Juhász: A természetbeli különbségek érdekelnek! Azt olvastam róla, hogy bármit mondasz neki engedelmeskedik! Megemlitik az egyik boxer könyvbe, hogy a boxer nem lesz soha olyan, mint egy német juhásy, igy irják, hogy :-soha nem lesz negedelmes gép! Ez igaz, mármint a német juhászra!
Sziasztok ,
Képzeljétek vettem fejhámot, hát Roxánának nem tetszett totál dilis lett tőle de vagy megszokja , vagy megszökik ..
árban 1650-ft. nem volt sok de van értelme.
Imádják a nagy foci labdát , azt nem tudják a szájukba venni és csak kergetik , édesek nagyon.
Meg a lányaim sajt papucsát, azt megint vehetek másikat, de az enyém miért nem kell nekik :):)
Panna is ilyen! Akkor ő is autista? :)
Szerintem eszméletlen cuki amikor egyedül eljátszik a labdával vagy bármivel, sőt viszi oda a többieknek is, hogy játsszanak vele :)
Yorky után Boxer
Van egy barátom és egy barátnőm , a barátom ajánlotta anno az ingyen elvihető boxert , de ezt már írtam és neki volt egy boxere Eddy róla is van fent képeslap és mindig sokat mesélt milyen labda bolond és imád játszani képes összeesésig szaladni , stbb, a barátnőn is itt a szembe szomszédban lakik, ő is boxer mániás és mindig ő is tömte vele a fejem , mikor felhívtam hogy mi történt karácsonykor és megmondtam hogy vettem egy kis boxost teljesen oda volt, mondta is a sok problémám mellé még egy kutya, és imádja , ma is volt nálam , így lettem boxeres , a yorki az más , a lányaim mellé és hogy kertes házban vagyunk jobbnak láttam egy boxost, pedig én meg Német juhász párti voltam , de nem bántam meg hogy két ilyen idióta kutyán van ,,
Ja a palackokról annyit , hogy nálam is fogyó eszköz múltkor Roxán leszedte kupakok és lenyelte , hát volt ijedelem de hátul kijött.
Karácsony előtt meg elcsórta a spejzból fél üveg étolajat, kellet neki a flakon mire a lányok utána szaladtak az emeltre már nem volt rajta kupak az olaj meg kiborítva a szőnyegre és ott nyalta.
Semmi baja nem lett csak a szőnyeget moshattam :):) hát csinálnak ilyet, de a palackokkal imádnak játszani csak le kel venni a kupakot. Szelektív hulladék válogatók , és jöhet még a labda , a zokni gombóc a faág ,a törpe eperfát nem kell megnyírnom mert szépem lerágták amíg elérték :):) folyt..
jó éjt ..
Jééé, yorki után boxer? Nem szeretted azt a fajtát meg? Miért döntöttél boxer mellett?
Szoktam olvasni a yorki fórumot. Nagyon jópofák lehetnek!:)
Most már értem! Azt hittem most karácsonykor hoztátok el! Hogy birták az orvosnál a macerát?
Ata nem szokott "túl"izgatott lenni, ha sétálunk!
Vagyis semennyire! Kezd iszonyatosan lusta lenni!
Van mikor csak áll az ajtóban és néz szomorú szemekkel, hogy nem feküdhet a melegben!
Játszani nagyon szeret, de kint nem tudom elengedni!:( Mikor nyaralunk akkor minden hajnalban lemegyünk egy nagyot labdázni és frizbizni! 2 hétig!:P Aztán vissza a pórázra!
Hát ez nem valami szórakoztató! Azért játszunk sokat vele itthon!
Van, hogy az utcán megáll és képes akár fél óráig egy helyben nézelődni! Hát ez télen nem túl jó!
Különben szerintem autista! Már ha kutyáknál létezik ilyen! Összegyűjti az összes botot , a tobozokat, a leveleket útközben, amit talál! Már gondolkodtam, hogy talán kályhával kéne fűtenünk!:)
Képes egy botot vagy falevelet, hosszú percekig figyelni, aztán egyszer csak ráugrik és kezdi elölről! Ja, tud egyedül focizni!:D Ezt általában itthon csinálja, de volt rá példa, hogy nyáron ha kellemes az idő, akkor a füvön is!
Az egyik játék a szájában van, a másikat pedig a lábával ellöki messzire, majd szalad és ráugrik, aztán kezdi elölről! Ez viszont nem túlzás, képes órákig eljátszani vele!Már lassan nincs fuga az előszobában és a konyhában a padlólapok között!
Az ásványvizes kupakokat imádja! Én meg állandóan a nyomában vagyok, hogy nehogy lenyelje. Mindig rá kell szólnom, hogy köpje ki és MEGÉRTI!
Az a vége, hogy elveszem tőle, mert képes összeesésig ugrálni! Szóval szerintem autista!:))
Sziasztok!
Ata:Tayson 2010-08-19-én született, és november 20án hoztuk el az illetőtől azóta nálunk van , és már19-lesz öt hónapos és most már 18kg , szép példány a korához képest de kajál is a kis piszok , Roxán meg 2009-10-21-én szül.és december 27-én vettem őt is annyiért de ő rendes tenyésztőtől, csak mivel karányony volt és nem mentek el a kutyák így olcsón eladták őket mert sok a tartásuk , szóval most nem fognék bele kutya tenyésztésbe..Roxán 26kg ,
könnyű lemérni őket , ráállsz a mérlegre leméred magad , és utána a kutyával csak bírd felemelni őket:):)
mivel varrónő vagyok én is varrtam a másik kutyámnak anó rucit de nem nagyon csípte pedig ő egy Yorki volt, ne féljetek nem fagynak meg,
Ata sem a hideg miatt remeg ,nem lehet hogy izgatott ha sétálni viszed ?????,
Kata sajnálom , hogy bezárva kell őket tartani ennél rosszabb nincs.
Nem lesznek kiengedve sajnos. Csak akkor ha elköltözünk. Mert anyám nem tudja elviselni őket.
Bezzeg a macskák szabadon járhatnak. Gondoltunk már rá, hogy azoknak is kéne csinálni valami ketrecet, hátha anyám észre venné magát :D
Anyud, hogy viseli őket? Ki vannak már engedve?
És a macskák?:)
De ha lenne törzskönyvük, akkor lehetnél becsületes:) tenyésztő és az egy kis mellékkereset lenne! Úgyis nagyon szereted a kicsi kutyákat!
Én is ,csak nekem nincs lehetőségem itt a lakásban tenyészteni!:(
Na a párom falnak is menne!:D
A ruhácskát én is meg akartam csinálni, de Tuti hogy lerúgnák magukról. Pedig már elterveztem, hogy Pannának milyen cuki csajos rucit varrnék :)
Vicces lesz, ha Boxi még nagyobbra nő :) Hétvégén lemérjük.
Kiállítás? Ott azért fegyelmezettnek kell lenni, na ők pont nem azok :D
Meg nincs törzskönyvük sem. Szórakozni meg nem fogok vele. Az csak egy papír, én anélkül is imádom őket :)
Akkor még nőni fognak! Másfél, de van hogy kettő éves korig nőnek!
Nem akarod megpróbálni a kiállitást?
Képzeld én csináltattam neki "ruhácskát"!:)
Ma hoztam haza!Ne nevess ki, de úgy féltettem, hogy megfázik!
Ő nincs hozzászokva a hideghez, hisz fűtött lakásban van!Ha meg kimegyünk, úgy fázik, hogy nem tudok vele lépést tartani!:P