Bölcsis lett a kisfiam.... (beszélgetés)
Jaj , ez szörnyű. A lányom éppen 7 éves....
Remélem gyorsan túl leszünk a műtéten, a doki , akivel szeretnénk csináltatni, egyelőre szabin van...
Szia Judit!
Most olvasom csak mi történt veletek.
Szegénykém kitartást.Most egyébbként is érzékenyen érint mindn gyerkőc betegség,mert 3 hete temettük egy kedves barátnk 7 éves kislányát.:-(
Szia Hajni!
Nem valami rózsásan.Vagy mittudom én.Az egyik szemem sír a másik nevet.Sír mert az összes cuccát összepisilte és a bölcsiből kölcsönzött 6 számmal nagyobb rövidgatyában és az ugyanekkora alsógatyóban jött haza amitől "lelences"kinézete volt.Tiszta kis ágrólszkadt volt az életem.A másik nevet,mert a sok pisiscucc ellenére 2X bilibe pislantott:-).
Már most majd elalszik,gyors fürdést engedtem neki.
Szép álmokat mindenkinek.
A kisfiam továbbra is imádja a bölcsit és a gondozó néniket.
De sajnos egy időre mégis kimaradunk. Tegnap este SOS rohantunk a kórházba - lágyéksérve van.
Meg is kell operálni:((
Sziasztok!
Tegnap délután szóvá tettem a reggeli gyermek át(nem)vételt,ma már nem volt gond.Igazából nállunk a két gondozónéni egy tündér,rájuk nem panaszkodhatom,remélem ami eddig nem működött rendesen azon változtatnak.
Most hívott a bölcsis csaj, hogy holnaptól a Lidliben 500Ft 2db body :) Menjek vegyek.
Hát ennyit a jó viszonyokról, nálunk ilyen :)
El se tudom képzelni milyen lehet, ahova reggel úgy viszed be a babádat, hogy rá sem hederítenek :((
Jucás, Katica, Manilu? Hogy vagytok?
Katica fel a fejjel! A múlt héten még mi is azon gondolkodtunk, hogy kivesszük bölcsiből, de most már úgy tűnik, hogy meg fogja szokni.
Ti már előrébb jártok. Kolosban tudatosodott, hogy ez nem egy jó buli, hanem, minden nap oda kell menni, és tiltakozik az ellen, hogy otthagyd. Szerintem kell neki egy kis idő, és majd elmúlik.
Irigyellek Benneteket! És örülök, hogy Alíz ilyen jól bírja:))
Reggel Abigél csak itthon tiltakozott, nem akart felöltözni. Aztán mondtuk neki, hogy megyünk a Misi babához (egyik csoporttársa), a végén már kiabálta torka szakadtából az egész lépcsőházban, hogy Misi babához megyünk. Bölcsiben se volt gáz. Apa megpisiltette, és szépen bement játszani. Kíváncsi vagyok, ma mennyi pisi cucc fog várni.
Egy kis vidám ma reggeli story, hátha jobb kedvetek lesz.
Alízka ma reggel majdhogynem kitolt az ajtón, mikot mondtam neki, hogy megyek. Mondom neki, menjek már a 'csába mi?
Erre Ő mosolyogva, integetésre emeli a kezét és azt mondja: Csá!
Hát kifeküdtem a röhögéstől :)))
Bízom benne, hogy nektek is hamarosan ilyen élményekben lesz részetek :) Fel a fejjel!!!!
Sziasztok Lányok.
Tegnap úgy elkellett rohannom itthonról hogy még csak el sem köszöntem.
A tegnapi nap:
Katasztrófa.4 váltás pisisruha várt délután a bölcsiben és az én egyetlenem szívszorító sírása.Egyébbként is végigbőgtem a tegnap délutánt,így alig bírtam a könnyeimmel a bölcsiben.Meglepinek jött a párom is érte a "Mogyis nagykocsival"(itt területi képviselő).Rögtön rohant apához elgörbült szájjal"Sírtam is".Láttam hogy Attilámat is megviselte.Mikor meghallotta hogy Kolos sír,azonal elindult az ajtó felé.Úgy húztam vissza,hogy be ne menjen.Szorította magához babibabát amikor kihozták nekünk.Sírtunk mindhárman.
:))
Mi nem "Lizázzuk", bár van egy szomszédunk aki igen.
Valahogy nem jön a számra, pedig ez is olyan jól hangzik, talán ha nagyobb lesz.
Elképesztő!!! Elvileg nálunk sem viheti ki csak apa anya, kitöltették a nyilatkozatot a suliban is, de mire fel... Nem is figyel senki a gyerekre. Bár gondolom azért a lányom sem menne el egy idegennel, vagy kiabálna vagy valami... De akkor is.
A bölcsiből meg nehezen tudnák ellopni a kicsit :) Hála az égnek a szomszédunkban van és a bölcsis nőt ismerem már "ezer" éve :) meg az egész családját és vice verza :) Úgyhogy ez a másik oka annak, hogy egy percig sem voltak aggályaim, mert bíztam benne már régóta. Így az első napon is viszonylagosan nyugodt voltam, illetve amiatt nem aggódtam, hogy hova került Alíz. Ők is "ismerték" már egymást, sokszor mentünk a bölcsisekkel sétálni meg ilyesmi mikor még otthon voltam :) Úgyhogy mindent egybevetve azért maximálisan jó a helyzetünk ilyen téren szerencsére!
Nekünk első reggel volt ez,mert eddig eltudták terelni a figyelmét(amikor valaki hajlandó volt átvenni a picit),de ma ordított,és egyfolytában mondogatta mama,mama brrrr...brrrr(az nála azt jelenti,hogy menjünk autóval haza)
És az a rossz benne,hogy én úgy tudom,hogy ilyen picikék még minden elválást örökkétartónak vesznek.Nem tudom ez igaz-e?
De nagyon szívszorító volt látni,hallani.
Nem akarlak ilyesztgetni,de nállunk az állami bölcsiben néháány éve így loptak el egy kislányt.Egy gyáli nő heteken keresztül eljárt a keszőce utcai bölcsihez,folyamatosan figyelte a kislányt,mindent tudott róla,és egy délután bement és szó nélkül odaadták a gondozónők.Hála az égnek meglett a kislány néhány héten belül.Itt ahova járunk az az egy megnyugtató,hogyha nem anya vagy apa megy a gyerekért,akkor csak nyilatkozattal személyivel adják ki.
Őrület ami ma megy Magyarországon,és úgy látom mindegy hogy állami,magán,böli,ovi,suli.
Ja és nálunk reggel bemegyünk a bölcsibe, Alíz kiabál: Kati, Kati
Kati jön széles mosollyal, szia baba, stb. Simogatás, becézgetés, utána szólok, hogy indulok, Alíz kapaszkodik fel Katihoz, Ő felveszi és mindketten mosolyogva integetnek nekem. Utána még hallom, hogy mondja neki, hogy Anya megy dolgozni, gyere mi meg megyünk játszani..stb.
Azért így nyugodt lélekkel hagyom ott a babámat :)
Hát még ilyet!
Elképedve olvasom ami veletek történik!!!!!
Hát szóhoz sem tudok jutni.Frankó és akkor egész nap hogy foglalkoznak velük ha minden fontosabb?
Szia Manilu!
Náluk is sírós a helyzet.Egyre rosszabb!Ma már amikor kinyitotta a csipáját ezzel kezdte hogy nem akar bölcsibe menni.Sírt,utána már nem sírt csak szépen kért"Anya légyszíves ne vigyél bölcsibe.Nincs kedevem oda menni!"A szívem hullott darabokra.Nem akartam vinni,de ha most megszakítom a rendszert akkor később még nehezebb lesz a dolgom.Úgy döntöttem hogy jövőhéten kap egy szabadnapot és elmegyünk Apával dolgozni(területi képviselő)kocsikázunk...Engem nagyon megvisel.:-(
Szia!
Szerintem is tedd szóvá a dolgot!!! Sokkal könnyebb a bébinek is és neked is, ha rögtön el tudsz menni, nem ott ácsorogsz vele a bölcsiben.
Sajnos ez általános probléma, az oviban is felfigyeltem erre, ha mi voltunk az elsők, az óvónők kényelmesen beszélgettek a gyerek meg egydül rajzol vagy ilyesmi....
De szólj nekik mindenképp! Mondd meg hogy ezt te fontosnak tartod és nem véletlenül van egy tól-ig nyitvatartás!!
Szia Jucás!
Sajnos nem vagy egyedül ezzel a problémával.Kolos hónapok óta szobatiszta alváshoz sem használunk pelukát.Amióta bölcsibe járunk ott mindig bepisil.Nem hajlandó szólni csak ha már elvégezte a dolgát,hogy át kell kolost öltöztetni.Tegnap 3 váltás ruhát hoztam el.Tegnapvolt először egész nap ott.Azt mondja a gondozó semmi baj,mert ő így tiltakozik a bölcsi ellen.Furi mert itthon állandóan szól hogy pisivolt kaka volt,és mutat a bilikére.Tehát itthon nincs probléma.
Sziasztok kedves,segítőkész anyukák!
Ma délután beszélni fogok az intézményvezetővel,mert sajnos nállunk nem működik a reggeli gyerekátvétel.negyed-és fél8körül érünk a bölibe,az esetek 90%ban mi vagyunk az elsők,és 10esetből 8Xsenki nem várja a csoportban a beérkező gyermeket,hanem telefonálgatnak,pakolásznak,ami azért rossz,mert picúrom hiába megy jókedvvel reggel,egyből bemegy a csoportjába játszani,de nekem ugye megkell várnom(nem merem ott hagyni egyedül)amíg valaki hajlandó bemenni hozzá,és ma a drágám teljesen összezavarodott,úgy jöttem el,hogy ordított szegénykém,pedig ilyen még soha nem volt.Ezeket a megrázkódtatásokat kitudnánk védeni,ha mindenki a saját munkáját végezné,és nem szarnák le,hogy megérkezett egy kismanó,akit fogadni kell.Most úgy érzem ezzel a magatartással ők rontják el,azt a kisgyereket is aki eddig jókedvvel járt a bölcsibe.Remélem nem veszik majd sértésnek,hogy szóvá teszem,mert nem szeretném,ha utána a gyerekemen csattanna a nemtetszésük.
Sziasztok!
Köszi a biztatást Mindenkinek!
22 hónapos múlt a lánykám. És lassan-lassan, de megy a beszokás. Pénteken azt mondták, hogy jól evett, de persze nem aludt el. Hazahoztam, és megkínáltam, hátha eszik még. Megevett egy nagy tányér levest, és jó adag másodikat:))
Hétfőn már elaludt, és azt mondták, hogy nem is sírt, amit nem hiszek el, hiszen kezembe nyomtak 3 váltás szennyest.
Ma pedig alig bírtam felöltöztetni itthon, aztán megnyugodott, és csak azt mondogatta, hogy Misi baba (az egyik csoporttársa).
Nálatok is volt visszaesés a szobatisztaság terén? Szóltak előre, de nem gondoltam volna, hogy ilyen drasztikus lesz.
A másik, hogy szóltam, hogy alváshoz kell még a pelus, de nem adták rá, mondván összezavarodik szegény gyerek. HAgyjam magam, vagy erőltessem a pelust?
További ajánlott fórumok:
- Segítsetek! Kisfiamat vasárnap hajnali fél 4 körül be kellett vinni az ügyeletre mert lázas volt...
- Cukorbeteg lett a kisfiam!
- Kisfiam csúnyán köhög, nyolcadik napja lázas, kap gyógyszereket is. Ma vért vettek magas lett a CRP-je, elküldtek tüdőröntgenre...
- Rossz evő lett az 1 éves kisfiam, mit tegyek?
- Anyukák, akiknek bölcsis a gyerkőc, és közben terhesek lettek, milyen pénzeket kaptok?
- Mosópor és öblítő váltás volt nálunk sensitivre, mégis a kisfiamon kiütések lettek...