Bölcsis lett a kisfiam.... (beszélgetés)
Sziasztok!
Alízkám az este kitaccsolt.. Remélem nem lesz semmi baja, csak eléggé sokmindent összeevett(melegszendvics, utána egy doboz joghurt, fél bögre tea, és fürdés után a pohár kakaója), aztán kb fél óráig marhultunk, ugrált, visítozott, hülyére röhögtük magunkat :DDD
Most kicsit parázok, elvittem a bölcsibe, de mondtam Katinak hogy mi volt. Remélem nem fog csörögni a telefonom...
Sziasztok!
Márk bébi péntek óta megint nagyon lelkesen megy reggel,pénteken táncolt örömében amikor beértünk.Ugyhogy hála égnek minden rendben nállunk.Remélem a többi kismanó is jól veszi az akadályt.Ti adtok valamilyen vitamint,vagy immunerősítőt a gyerkőcnek?
Sziasztok!
Képzeljétek tegnap abban a ruhában hoztam haza, amit apa adott rá itthon:D Nem volt egy pisis cuccunk sem:D NAgyon örültünk neki, és nagyon meg is dicsértük érte! Amikor mentem érte, épp Wc-n ült. Egyből felugrott, és rohant hozzám letolt nadrággal. Amikor hozzám ért, akkor meg szépen felhúzta a nadrágját. Jó nevettem rajta:)) Ja, és most nem volt pityergés.
Ma pedig már 6-kor felkelt, és mondta megyünk Misi babához (csoporttársa). Alig akar reggelizni, csak siessünk Misi babához!
Azt hiszem, kellett ez a 3 hét, hogy Abi teljesen megszokja a bölcsit. Az túlzás hogy nyugodtan, de holnap kezdem a munkát:(( Mondjuk az még rosszabb lenne, ha sírna a bölcsi miatt!
Jajj de mázlista vagy.
Mi úgy megszenvedünk.Nekem a lelkem teljesen kivan pedig 21 napja járunk bölcsibe.Már nem hiszem hogy valahais sírás nélkül fog böcsibe menni.:-(
Szia Hajni!
Á ma is bepisilt 2X.De utána szépen bilibe pisilt.
Mentem érte rögtön az ölembe ült és közölte:"anya sírtam is,bepisiltem.kávét ittam tejeset.
Holnap álláskeresésre megyek,így amiatt is izgulnom kell nem csak Kolos miatt.Hát kell ez nekem....Szívinfarktus!!!!
Sziasztok!
Kolos azt mondta reggel,hogy azért nem szeret bölcsi menni mert idézem:"Mindig otthagysz.Úgyis tudom,hogy most is otthagysz!".
Na tessék és ekkora gombóccal a torkomban vigyem be.Tiszta lelkiismeret-furdalást csinál nekem ez a fiu.
Veletek mizu lányok?
Kinél hogy alakul a bölcsi?
Katica, Jucás!
Hogy mennek a pisis dolgok?
Nálunk változatlanul jó minden, Alízka szeret menni, nincs semmi gond :)
Szia!
Örülök, hogy ilyen "jól" megúsztátok :) Mielőbbi gyógyulást kívánok!!!
Sajnos én is ismerem az érzést, amíg várod, hogy vége legyen a műtétnek :(( Tényleg nem kívánom senkinek...
Remélem több gond nem lesz és hamar rendbe jön baby :)
Szia!
Nagyon ügyesek voltatok! Én is mielőbbi gyógyulást kívánok NEketek!
Szia!
Nagyon szupi hogy ilyen ügyi volt a manócsak.
Mielőbbi gyógyulást nektek.
Nem kellett sokáig várnunk a műtétre.
Pénteken a bölcsiben ismét kizáródott a sérve. Fél 10-kor telefonált a gondozó néni, 1 órakor már meg is műtötték.
Semmi gond nem volt - bár azt az időt, amíg a műtőben volt, senkinek nem kívánom - egy örokkévalóság volt. Én az egyik , apa a másik sarokban sírt a műtőajtó előtt.
Istennek hála teljesen rendben ment minden.
2 sérve is volt + megcsinálta a doktor néni a kukiját is.
Azzal kínlódunk kicsit, mármint a pisiléssel, a sérvműtét, mintha nem is lett volna.
Ma reggel már haza is jöhettünk :)))
Sziasztok!
mizu veletel lányok?Kinek hogy telt a péntek?
Mi együtt voltunk szipi-szupi volt.
Jó hétvégét mindenkinek.
Sziasztok!
Nálunk minden reggel beszélgetünk, mert délutánonként az apja megy Alízér. Bár neki is elmondja Kati, hogy mik voltak aznap. velem másnap beszéli meg :) Soha nem kell faggatni, magától elmond mindent. Sőt mielőtt elkezdtük még olyanokra is rákérdezett, hogy becézzük-e valahogy, vagy hogy hogy hívja a kedvenc kutyusát, (pelusát amik a kötelező tartozékai)hogyha kéri, biztos megértse mit akar.
Persze gondolom "nagyban" nincs elég idő az ilyesmire, Dórival az oviban szinte sose mondtak semmit. Jártam fogadóórákra, hogy megtudjam hogy is viseli az ovis létet....
Katica: Kolos ügyi :)) Remélem a leked is nyugodtabb lett :))
Jucás: A psilisért nektek is örülök! :) Viszont ez a csirkecsont dolog.. Egyáltalán hogy adnak ekkora gyereknek csontos kaját? mert otthon én is a kezébe nyomom a csirkecombot, de azért a bölcsiben így... No comment.
Ja, a kaja téma... Alízka rendesen eszik a bölcsiben, ezt mind a technikáról, mind a mennyiségről elmondhatom :)) Otthon is ugyanúgy eszik mint eddig. Bár mire mind a négyen hazaérünk már csak vacsora van és fürdés jóformán.:( Bár az is igaz, hogy Alíz alvás után ebédel. Kb 12-12:30-tól alszanak, de előtte már olyan álmos, hogy nem tudja Kati megetetni mert elalszik az asztalnál és nem is nagyon akar enni.
De Dorka sokszor úgy jött haza az oviból, hogy otthon mégegyszer ebédelt :)
Szia! Nálunk szerencsére mindent elmesélnek, néha úgy kell leállítanom a gondozónőket, hogy ne szenteljenek minden másodpercnek külön mondatot :)) Kb. szám szerint elmondják azt is, hogy miből hány kanállal evett, vagy hogy hány játékkal játszott :)
De faggasd csak ki őket, szerintem teljesen érthető igény, hogy az ember tudni akarja, mit csinál a gyereke napközben.
Sziasztok!
KAtica: Abigél is állandóan éhes, amikor megyek érte. Én mindig viszek vagy kiflit, zsemlét, vagy kismackót (Dörmi). Múltkor, amíg kiértünk az autóig megette, és mondta: nincs, másik? Mondtam neki, hogy anya csak egyet hoztott, majd otthon lesz még. Szóval állandóan éhes, pedig nekem is azt mondják, hogy jól evett.
Nagyon ügyes volt Kolos, hogy nem pisilt be. Remélem egyszer mi is elérjük ezt.
Jó pihenést és jó kirándulást kívánok Nektek!
Wendy: gratulálok, hogy ilyen ügyesen beszoktatok a bölcsibe.
Kérdés: Nektek se nagyon mondanak semmit a bölcsiben, hogy mit csinált a gyerek egész nap? Nekem úgy kell szinte kifaggatnom, de még akkor is a szokásos szöveget nyomják:nagyon ügyes, nincs vele semmi gond.
Sziasztok, csatlakoznék :)
Krisztiánom múlt héten kezdte a bölcsit. Elvileg úgy van, hogy két hét a beszoktatás, de a második héten már el lehet menni a szülőknek. Meg előző héten is utolsó két napon ki kellett ülni a hallba. Meglepően könnyen mennek a dolgok :) Mondjuk szerintem érezte, amikor csak a hallba mentem ki, és azt is, amikor tényleg el is mentem. Hétfőn vittem reggel 9-re, és ebéd után mentem érte, na akkor kicsit nyafizott, amikor beadtam, de az egész kb. annyiból állt, hogy mondtam neki, hogy megyek, a gondozónő felemelte, akkor kicsit tiltakozott, de egy darab könnye nem volt, tényleg csak nyafi, de ahogy bent voltak a szobában, már hallottam, ahogy sikongatott a játékok láttán :) Kb. ez volt a gyakorlat egész héten. Tegnap már ott is aludt, azt mondjuk nem nagyon akarta, játszott volna még, de hát ezzel itthon is gondok vannak. Ma viszont meglepetten hallottam, hogy lefekvéskor magától bement az ágyba és elaludt, de olyan szinten, hogy kettőtől fél háromig vártam, hogy felébredjen :D Szóval nekünk - egyenlőre - semmi gondunk a bölcsivel, remélem nem is lesz már ezek után. Úgy látom, hogy nagyon jól érzi ott magát. Reggel felkelünk, és ha mondom, hogy indulás van a bölcsibe, már hozza is a cipőjét, aztán felkapja a maciját és indulunk is.
Nem tudom, pontosan mi is lehet az oka, hogy nálunk ilyen könnyen megy a dolog. Talán az, hogy pici kora óta sokszor előfordult, hogy más is vigyázott rá egy-egy órára, anyukám hosszabb időre is. Meg mindig is nagyon barátkozós gyerek volt. Meg talán az is benne van, hogy én sem stresszeltem rajta egyáltalán, én is örültem a bölcsinek, mert olyan keveset volt eddig gyerekek között. Meg talán még az is, hogy már kb egy éve folyamatosan készítem fel rá. Egy éves kora óta mondogatom neki, hogy majd ha már két éves nagyfiú leszel, akkor mész bölcsibe, és mindig elmeséltem neki, hogy majd ott mi fog történni, és hogy anya majd minden délután megy érted. Szerintem ezt így tudja is, nem fél attól, hogy otthagyom, tudja, hogy menni fogok érte. Meg nyár elején költöztünk ide albérletbe, direkt olyat kerestem, ami a bölcsi mellett van (az ablakból odalátni), és az egész nyár abból állt, hogy szinte rángattam el a kerítés elől, mert be akart menni játszani :) Olyankor is mindig elmeséltem neki, hogy ősztől mehet majd, és hogy majd reggel beviszem, és délután, alvás után megyek érte. Szóval szerintem a maga kis módján már ő is várta, hogy mehessen. Mondjuk ezek csak találgatások, mert sajnos még nem nagyon beszél. Viszont annak nagyon örülök, hogy már ez alatt a két hét alatt is sokat fejlődött, mert pár szót (hamm, nem, de) már eddig is mondott, de csak elvétve használta őket, de mióta bölcsis, már tényleg kommunikál a szavaival. Érteni eddig is mindent értett, bármit mondtam neki, de mostmár ő is próbál beszélni hozzám. Itthon meg eljátsza az állataival ami a bölcsiben történik :)
Atya ég remélem nálunk nem fog ilyesmi előfordulni.Meg hát mit keresne az ágyában csirkecsont...Tiszta hülyék!Nem veszik észre hogy mammog a kicsi valamin?Tuti én is háborognék.
Képzeljétek Kolos ma egyszer sem pisilt be,csak bilikébe!:-D.Olyan büszke vagyok rá.Mondtam is neki hogy holnap meglepi lesz,mert nem kell bölcsibe menni és apával megyünk dolgozni.Mondanom sem kell kivirult a kis pupák.
Kérdés:Nektek is van hogy éhes a gyerek amikor hazaviszitek?Mert nekem simán bevág egy kis szendvicset,palacsintát vagy épp ami van.Pedig azt mondja a gondozó hogy ügyesen evett.Eddig úgy gondoltam ez azt jelenti hogy jól evett,de ezekszerint a technikát gondolja?Hogy nem eszi le magát meg ilyenek?
Sziasztok!
Pmjudit remélem gyorsan túl lesztek a műtéten, és gyorsan felépül a kisfiad!
Katica szerintem jót fog tenni mindkettőtöknek a pihenés. Élvezzétek minden percét!
Képzeljétek, tegnap is csak egy pisis cuccunk volt! És alváskor sem pisilt be!
Viszont aggasztó dolog történt. Alvás után mentem érte, és láttam, hogy valamin rágódik. Mondtam, hogy köpje ki, és 2 db, (egyik kicsi, másik 3-4 cm) csirkecsont volt a szájában. Szegényem ebéd óta "rágcsálta". Szóvá tettem, erre azt mondták, hogy biztos az ágyán volt, és onnét kapta be, de szerintem így aludt. Még jó, hogy nem nyelte le álmában, Nagyon felment a pumpám. És még engem néznek hülyének!
Nos igen és pedig csak egy megfázással indult az oviban.Egy év elteltével pedig a pici kis fehér koporsóban kísértük:-((.Azóta nagyon tartok bármiféle apróságtól is mert nem tudhatjuk mi lesz belőle.
Egyébbként mizu bölcsike terén?
Én holnap nem viszem Kolost megbeszélem a gondozónővel.Adok egy kis kimenőt minddketőnknek.
Együt leszünk.Megvisel engem és Kolost is rendesen.Álmomban nem hittem volna hogy ennyire nehéz lesz az elválás.
További ajánlott fórumok:
- Segítsetek! Kisfiamat vasárnap hajnali fél 4 körül be kellett vinni az ügyeletre mert lázas volt...
- Cukorbeteg lett a kisfiam!
- Kisfiam csúnyán köhög, nyolcadik napja lázas, kap gyógyszereket is. Ma vért vettek magas lett a CRP-je, elküldtek tüdőröntgenre...
- Rossz evő lett az 1 éves kisfiam, mit tegyek?
- Anyukák, akiknek bölcsis a gyerkőc, és közben terhesek lettek, milyen pénzeket kaptok?
- Mosópor és öblítő váltás volt nálunk sensitivre, mégis a kisfiamon kiütések lettek...